Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zlatá Audrey v božskej róbe od Givenchy (* naviac). Milé, ohromne vytvárajúce francúzske klišé, La Vie En Rose- ovské. Humphrey čiastočne sympatický ale v Casablance ma bral viac. I keď je trošku starý na danú rolu, no stále menej než Gary Cooper v Love in the Afternoon. Zapamätám si film aj s francúzskym kuchárom. Celkovo fajn, pobaví ale asi sa neuloží v pamäti na večnosť. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)

Reklama

Reklama