Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónovTržby USA $3,700,000Tržby Celosvetovo $3,700,000"Pripravte sa na nečakaní zážitok!" Tak z tohto filmu som ostal doslova zarazení, v prvom rade tento film zdobí fantastický príbeh z množstvom silných nosných tém, potom dokonca aj triky majú svoju slušnú úroveň, nič tam nepôsobí rušivo. A koncepcia filmu opierajúca sa v jednoduchých veciach je tu pretavená v samotnú dokonalosť, lebo spraviť prílet mimozemskej civilizácie a z lietajúceho taniera aby vyšiel človek a nevyznelo to smiešne to už je fakt niečo. Tento film ťaží z jednoduchých vecí možné maximum a asi aj preto po dlhých rokov od vzniku pôsobí tak zaujímavo a hlavne má čo ponúknuť vo svojej forme čo ponúka. /100%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Wise a ostatní díky válce věděli, že se svět žene do záhuby, a tohle byla jejich odpověď. Skvělý film, z kterého jsme se po šedesáti letech ani trochu nepoučili, respektive situace se moc nezměnila. Klaatu pořád čeká na naši odpověď, ale nemyslím, že se někdy dočká. Že by byla záhuba nevyhnutelná? Nedávný remake se s tímhle nedá srovnávat, to poselství z něj vymizelo. Béčka jde dělat i touhle cestou. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že budu muset čelit záplavám zelených ufounků a podobných věcí, které člověk často vídá při sledování béčkových filmů, ale hodně jsem se pletl. Tohle SF vůbec není béčko, i když k tomu nabádá rok vzniku i podivný plakát. Jedná se spíše o filosoficky laděný snímek, jehož hlavním cílem je vzbudit v divácích zhnusení z války a z určitých lidských vlastností, a také chtěl poukázat na to, jak nesmyslné je uspořádání lidské civilizace. V dnešních filmech už jen těžko budete hledat takhle působivé SF. 9/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Just a minute ladies and gentlemen, i think something is happening". Jenže zase tolik se toho nestalo. A to jsem myslel, že Zastavená Země bude přesně pro mne. Rozhodně nejde o špatný film, přít se nechci, jen jsem nenašel nic výjimečného..nějakou třešničku na dortu. A ani ten dort se nepovedl tolik, jak zde někteří tvrdí. Babi umí lepší. K podobným filmům mám velkou náklonost a respekt, ale nakonec jsem doufal, že Gort se trochu rozčílí a všechno povraždí. Bohužel, budu se muset podívat po další scifi klasice. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vizuální zpracování bylo zubem času ohlodáno prakticky až na samou kostní dřeň, avšak alespoň zůstal zajímavý příběh, který v sobě nese ono jinými uživateli několikrát zmiňované hluboké poselství. S přihlédnutím ke kontextu doby vzniku se pak jedná o film, jenž měl ve své době rozhodně své opodstatnění a dnes má stále co nabídnout, byť forma je pro současné rozmlsané diváky zvyklé digitálním trikům značně vyčpělá. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • K dispozici byly dva druhy obleků pro Gorta: jeden se šněroval po délce zad pro záběry Gorta zepředu a druhý měl šněrování zepředu pro záběry z boku. (Trainspotter)
  • Lock Martin musel nosit Gortův oblek i na pozadí závěrečné scény a protože byl Martin křehké tělesné stavby a oblek na něj byl příliš těžký, dostával během Klaatuovi závěrečné řeči křeče do ramen a můžeme si všimnout, že se jeho ruce lehce hýbají. (Trainspotter)
  • Protože tmel (viz výše) dveří s rampou při otevření poprskal, bylo velice jednoduché docílit hladkého jednolitého designu lodi i po zavření dveří prostým puštěním dané části filmu pozpátku. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama