Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hluboké poselství = velké hodnocení. Takhle asi smýšlí většina lidí nebo jinak si to nedovedu vysvětlit. Je fakt, že film disponuje hodně futuristickou atmosférou, která je i na dnešní poměry hodně působivá. Jinak efekty nebo robot (jehož "nezničitelný" oblek je z látky) působí hodně lacině. Další odškrknuté políčko v TOP 250 IMDB, kde stále častěji narážím na filmy, které se tam vůbec nehodí, což je i tento příklad. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné od tvůrců je, že .... jistý pan Carpenter (tesař) sestoupí z nebes, koná zázraky, snaží se lidstvo napravit (spasit?), je hanebně zabit, vstane z mrtvých, ukáže se davu malověrných, že byl znovuvzkříšen, ohlásí návrat (nikoli nutně konkrétně svůj), pohrozí pekelnými plameny, když bude lid hřešit a vrátí se k otci na nebesa. Kde jsem to jenom.... ||| Možná nejkvalitnější béčko 50. let vůbec. ()

Reklama

Aidan 

všechny recenze uživatele

Na science fiction z padesátých let se člověk nedívá, aby byl ohromen zvláštními efekty. Tyhle filmy v sobě musí mít něco, čím okouzlí vší své někdejší efektnosti navzdory. A tím něčím může dobře být myšlenková hloubka. Ta je zde však stejně povrchní jako dobové modely kosmických lodí a robotických monster (respektive v tomto případě jedné lodi a jednoho monstra). Moudrost onoho mimozemšťana, jenž přichází na barabarsky rozhašteřenou Zemi jako velvyslanec vyspělého kosmu odrází jen osvícenskou důvěru v racionalitu, vědu a pokrok. Tento mýtus rozumu je jen zchromlým pohrobkem devatenáctého století. Nevěrohodný není jen ten papundeklový robot, ale i samo poselství. S touto větší než malou výhradou se jedná o poměrně povedené drama. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo Washingtone, hlavnom meste USA, pristála vesmírna loď. Priletel v nej humanoidný mimozemšťan Klaatu. Prináša ľuďom mierové posolstvo pacifizmu. Varuje pred hrozbou globálneho vojnového konfliktu, ktorý by mohol spôsobiť zánik celej ľudskej populácie. Budúcnosť planéty Zem je v ohrození. Čiernobiely snímok "Deň, kedy sa zastavila Zem" natočil v roku 1951 režisér Robert Wise. Je to film, ktorý sa zaradil do zlatého fondu svetovej sci-fi tvorby. Určite by si ho nemal nechať újsť žiadny fanúšik tohto filmového žánru. *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou ozbrojeni a všichni mají strach. Tak přesně tyto dvě věci tento snímek zachytil naprosto perfektně. Možná i proto se z The Day the Earth Stood Still stala klasika žánru, která je možná trošku zastaralá, co se týče efektů či dialogů, ale když přijde na myšlenku, tak je pořád stejně aktuální, jako tenkrát, před více než 60 lety. 80 %. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Lock Martin musel nosit Gortův oblek i na pozadí závěrečné scény a protože byl Martin křehké tělesné stavby a oblek na něj byl příliš těžký, dostával během Klaatuovi závěrečné řeči křeče do ramen a můžeme si všimnout, že se jeho ruce lehce hýbají. (Trainspotter)
  • Harry Bates dostal za práva ke své knize pouhých 500 dolarů od studia Fox. (Trainspotter)
  • Kosmická loď se stávala mj. z dřeva, kabelů a sádry. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama