Reklama

Reklama

Hong fen bing tuan

  • angličtina Golden Queen's Commando (neoficiální název) (více)

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružne akčný, westernovo nacistický W.I.P. film s prvkami komédie a kung-fu! Ojedinelá kombinácia nielen exploitu ale žánrov všeobecne, v ktorej sa mihol aj veľký Jackie Chan v malej roličke (v titulkoch sa jeho meno nenachádza) a taktiež film evokujúci “tarantinovský“ štýl spracovania a to hlavne trháku Kill Bill. Zlaté komando dievčat, z ktorých každá ovláda svoje remeslo výborne, sa sformuje až za múrmi dievčenskej väznice plnej zhovievavých nacistov. Chlast, cigarety, športové hry a dokonca aj líčiace náčinie pripomína skôr dovolenku ako výkon trestu. Dievčatám sa tam aj napriek tomu príliš nepáči (predsa len strelné zbrane, míny, drôty pod napätím), preto treba vymyslieť plán úteku a vydať sa za ďalším poslaním. Dostatočne vtipný, dostatočne akčný nevšedný zážitok na ktorý nie je problém si ani po čase spomenúť. Na takéto veci sa totiž nezabúda. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vzrušující film, především po akční stránce, od začátku až do konce. Tohle je fakt těžce nedoceněná a hlavně neprávem zapomenutá raritní pecka! Ale pěkně popořádku, co do žánru jak už zmínil Kusko.t2, tak tohle je naprosto šílený mix různých populárních žánrů (tady je prostě úplně vše), připadalo mi i že ty dva hudební motivy tu odněkud byl převzaty, takový ten známější westernový, snad dokonce z westernu "Hodný, zlý a ošklivý" (znalci mě když tak opraví). Nejvíc je tu však patrně zastoupen žánr wip (women in prison film), skupina sedmi horkých asijských holek díky svým speciálním dovednostem unikne z vězení za II. světové války, a vydává se na nebezpečnou misi, každá z nich vyniká v něčem jiném, zde nejspíš inspirace z filmu "Sedm statečných", v originálním úvodu je nám každá z nich pěkně představena, a divák se tak dozví za co vlastně byla zavřena. Opravdu šlo o bizarní kousky zkušených kriminálnic:-)! Jedna vedle druhé větší frajerka (hlavně mě dostávala ta s tím cíčkem, s paskou přes oko, a nakonec i ta s tím fešným obarveným hárem). Film je nabitý akci, někdy opravdu hodně vynalézavou, komickými situacemi (které se ale občas nehodily), nejrůznějšími brutalitami (uťatá hlava nebo ruka, šipka v oku atd) a krví samozřejmě. Šikmáči jako náckové neuvěřitelný, parádní styl, atmosféra 80's let je taky patrná hlavně v módě a účesech, bojovnice vám po čase tak nějak přirostou k srdci, fandíte jim do morku kosti a těžko přenesete přes srdce jejich ztrátu. Kultovní záležitost, který si musí vychutnat každý fanda exploatace, dobré akce, pink filmů. Vypnout mozek, a bavit se, film se dá opravdu hodně užit a jak píše Kusko.t2, přesně na tenhle druh filmu se nezapomíná. Film má prý pokračování Gong fen you xia (Pink Force Commando). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok má na začiatku neskutočnú gradáciu. Má to švih, atmosféru a tie sličné aziatky majú väčšie gule, ako ich mužský protivníci ( z toho pramení viac ako feministická nálada toho všetkého ). Do hodiny, to ale všetko spadne na zem a stratí všetky plusy, ktoré malo. Pravdupovediac, nieje to až taký non-stop akčný masaker, ako sa tvrdí a samotné akčné scény niesu na veľkej remeselnej úrovni. Skôr som obdivoval celkový štýl a prístup k látke. P.S. Netuším, či aj v pôvodnom hongkongskom znení figuruje rovnaká hudobná zložka, ale v anglicky znejúcej verzii, som okrem užívateľom Karlos80 spomenutého snímku DOBRÝ, ZLÝ A ŠKAREDÝ začul aj iné Morriconeho skladby, a to z filmov MOJE MENO JE NIKTO a DOLE HLAVOU a tuším som postrehol ešte aj PLANÉTU OPÍC ( 68´ ) a BOJOVÚ HVIEZDU GALACTICU (78´ ). Kašlať na copyright, že? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tolik použitých motivů v jednom filmu se jen tak nevidí. Jedna kráska vedle druhé v drsném akčním spektáklu s atmosférou dle velice známých spaghetti westernů. Tady musela být fantazie pořádně rozvinutá. Je to snímek netypický, ale o to víc je svým vyzněním přitažlivější. Škoda, že po něm nikde ve vydavatelství videotitulů ani pes neštěkne. Tohle se prostě musí vidět. ()

Reklama

Reklama