Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokusit se o zkřížení další sterilní komedie o vztazích s epizodou z Kriminálky Anděl může jen totální magor. Bajgar nahnal polovinu castu z Osady před kameru a jeho pomatená mysl znovu úřadovala. Naštěstí dal dost prostoru i neokoukaným tvářím (Uhlířová, Kotrbatá), které potěší hlavně mužskou část publika. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Viděno v našem leťňáku. U předchozí Bajgaroviny Teroristky jsem ještě nějaká očekávání měl, tady už ne (nepomohl samozřejmě ani název ani  hodnocení )  takže jsme to měli s filmem docela jednoduché.  Po prorazení s Teorií tygra jde zkrátka Bajgar dost dolu. Přesto musím uznat, že  má ve své kariéře alespoň nějaký koncept a v každém svém celovečerním filmu přinaší nějaké provokativní myšlenky. Ale chybí tomu životnost a plastičnost.  Přesto oproti   takovým legendárním  Ženám v běhu  má Kurz manželské touhy alespoň nějákou atmosféru, asi díky komornímu prostředí luxusní kliny a ty typické sexistické prvky se alespoň  snaží skombinovat s krimi a právě nějakým myšlenkovým přesahem. To beru jako plus stejně jako některé herce, kterých je tam vlastně škoda. Nesnaží se jenom legenda Bartoška, ale i Kotek. Nejvíc dokázal vyniknout ale  Radek Holub (který toho Rudu z Poldů nezapře) s Plodkovou.  Ti to trochu zachránili.  Snad ještě trochu mě bavil alespoň manžel pruďas v podání Stanislava Majera. Angažování osobitých typů jako Polášek a Latinák do takových štěků nemá vůbec smysl a je spíše rušivé. Jsem na hranici slabé třetí hvězdy.  Ale možná  dám radši druhou šanci té Teroristce. ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Není to romantický film, jak by asi divák podle názvu čekal. A není to jenom komedie. Je to velkou měrou detektivka. Detektivka na úrovni Strážmistr Topinka jenom ne tak vtipná. I když zrovna u Plodkové si člověk musí vybavit Barboru Tachecí a přemýšlet, jestli to byl opravdu záměr ztvárnit tímto způsobem aroganci a přesvědčení o své genialitě. Česká televize je v současnosti nepochybně nejlepší z tuzemských televizí na výrobu filmů a seriálů. Bohužel ale i ona se řadí mezi ty, co ženou spíše televizně laděné filmy do kin. Návštěvnost konec konců mluví za vše. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se v průběhu filmu jaké dám hodnocení. Těch 40% by to asi teda dalo ... Z těch českých "komedií" je to ten slabší soudek. Sem/tam se člověk pousmál. Příběh/Pointa zde spíše nesmyslná. Takové suché, bez energie. Příjemné obsazení a asi jeden z mála důvodu proč se to dá nějakým způsobem dokoukat. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Cení se nápad, ale jinak je film ochutnávka všeho možného. Včetně naprosto zbytečné role Bartošky, který na stará kolena končí jako trafikantka Bohdalová. Příliš mnoho postav nedává šanci nic rozvinout do hloubky. Na druhou stranu se v tom leckdo asi poznal. Humor je vcelku inteligentní a nevtíravý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)
  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)

Reklama

Reklama