Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je devítiletá Casey, dcera majitele kasina Bobbyho Sterna, ohrožena mafiánem, který chce získat podíl na jeho výnosném obchodu, obrátí se znepokojený otec na svého dávného přítele Jacka Devlina, bývalého speciálního agenta, který se po odchodu ze státních služeb stal profesionálním osobním strážcem. Devlin vezme malou Casey pod svá ochranná křídla a skutečně se mu podaří útok odrazit, během akce je však dočasně oslepen světelným granátem a ti v něm probudí fobii z bílé barvy. Když je krátce poté Stern zavražděn, vezme Devlin Casey k sobě. Jeho dalším úkolem je ochrana topmodelky Cinder Jamesové před posedlým útočníkem. Jack práci nejprve odmítl, ale poté, co je v její společnosti těžce postřelen jeho přítel šerif Hastings, změní názor. Vzápětí si získá Cindeřinu důvěru, když se mu ji podaří zachránit před dalším atentátem, když na ni zaútočí zabiják na motorce. Zkušený Devlin pochopí, že Cinder něco skrývá a nedá jí pokoj, dokud žena nepřizná, že ji pravděpodobně pronásleduje její bývalý manžel, jehož nenávist pramení především z její úspěšné kariéry modelky. S pomocí půvabné dr. Rachel Steinové Devlin zjistí, že modelčin chamtivý manažer se spolčil s jejím manželem, a přestože je ve střehu, podaří se najatému zločinci unést modelku přímo uprostřed významné módní přehlídky. Devlin se ji vydá zachránit a během smrtelně nebezpečné akce se musí vypořádat nejen všeho schopným nepřítelem, ale také se svou fóbií, o které jeho nepřátelé kupodivu velmi dobré ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Bože to byla trapárna. Na tohle už jsem asi moc starej, příběh poskládanej z různejch jinejch filmů, zneuznanej divadelní herec s patetickejma kecama jako záporák, s partou poskoků na motorkách, který se objevujou a mizej jak scénárista potřebuje. Melodramatická hudba, když se Lundgren přiblíží k některý z ženských postav + trapnej taneček jak z MI3. Akční scény to rozhodně nezachrání, je jich málo (většinu filmu vyplňujou blbý kecy, sem tam hláška o mlíku) navíc za moc nestojí, tohle bylo pod průměrem i v době, kdy se to natočilo. Zůčtování na konci je směšný. Pane Woo, tohle je fakt brutus, a to mám Hardboiled i Killera rád. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nezáživná blbost. Lundgren má lepší filmy. Karetní triky a kosení padouchů při výskoku na trampolíně fajn. JInak blamáž. Nejvíc mě dostával ten jeho jednookej sluha alá sluha z Magnuma. Postava naprosto na hovno. Lundgren byl ok a ustál se ctí i scénu, když ho dementní zloduch, působící dojmem buzerantskýho baleťáka polejvá mlíkem. ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Blackjack je asi nejlepší film s Dolphem Lundgrenem v hlavní roli. Příběh není špatný, akce taky ne a i když to působí celkem béčkově, režie Johna Woo film udržuje na solidní úrovni. Je to tak na 65%, ale já dám 4, abych taky jednou zvýšil Dolphovi hodnocení, protože to, aby měl nějaký solidní film, není moc časté. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Máš strach z bielej?“ – „Nie, mám alergiu na laktózu.“ Film má tri akčné scény. Vynikajúcu prvú na začiatku, priemernú druhú v prostriedku a podpriemernú tretiu na konci. Medzi nimi sa kvôli pochabému scenáru nachádza iba nezáživná televízna nuda rokov deväťdesiatych. Vlastne, v 90. rokoch sa točili aj lepšie seriály. Blackjack mal byť totiž pilotom k seriálu, no Dolph mal toľko rozumu, že po tomto otrase sa na celý seriál vysral. Našťastie. 20 % ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Pokud si John Woo chce nějak přivydělávat na nájem, měl by radši točit reklamy. Lundgren jako hrdina s fóbií na bílou barvu proti padouchovi, kterej mu před nosem spouští bílý záclonky, to je tedy opravdu tvrdý psycho. A finální "zúčtování" pomocí zapalovače má velkou šanci být v top tenu nejdementnějších konců všech dob. Scénáristovi tohohle kousku muselo být tak maximálně 14 let. Tu jednu hvězdičku dávám za komediální potenciál některých scének. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v novembri 1997 v Toronte. (m.a.t.o.)
  • V roku 1998 mali premiéru tri Lundgrenove filmy: Blackjack, Lucas a Ostreľovači. Blackjack mohli diváci vidieť ako prvý z trojice, hoci bol natočený až ako posledný. (m.a.t.o.)
  • Lundgrenov honorár bol 2 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama