Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je devítiletá Casey, dcera majitele kasina Bobbyho Sterna, ohrožena mafiánem, který chce získat podíl na jeho výnosném obchodu, obrátí se znepokojený otec na svého dávného přítele Jacka Devlina, bývalého speciálního agenta, který se po odchodu ze státních služeb stal profesionálním osobním strážcem. Devlin vezme malou Casey pod svá ochranná křídla a skutečně se mu podaří útok odrazit, během akce je však dočasně oslepen světelným granátem a ti v něm probudí fobii z bílé barvy. Když je krátce poté Stern zavražděn, vezme Devlin Casey k sobě. Jeho dalším úkolem je ochrana topmodelky Cinder Jamesové před posedlým útočníkem. Jack práci nejprve odmítl, ale poté, co je v její společnosti těžce postřelen jeho přítel šerif Hastings, změní názor. Vzápětí si získá Cindeřinu důvěru, když se mu ji podaří zachránit před dalším atentátem, když na ni zaútočí zabiják na motorce. Zkušený Devlin pochopí, že Cinder něco skrývá a nedá jí pokoj, dokud žena nepřizná, že ji pravděpodobně pronásleduje její bývalý manžel, jehož nenávist pramení především z její úspěšné kariéry modelky. S pomocí půvabné dr. Rachel Steinové Devlin zjistí, že modelčin chamtivý manažer se spolčil s jejím manželem, a přestože je ve střehu, podaří se najatému zločinci unést modelku přímo uprostřed významné módní přehlídky. Devlin se ji vydá zachránit a během smrtelně nebezpečné akce se musí vypořádat nejen všeho schopným nepřítelem, ale také se svou fóbií, o které jeho nepřátelé kupodivu velmi dobré ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Miluju vesměs všechny filmy Johna Woo a dřív byla i má zbožňovaná ikona Dolph Lundgren.Ovšem to,co vytvořili ve svém společném projektu,je neskutečný brak a já ani nemohu věřit,že v tom mají prsty právě tito dva mí oblíbenci.Opravdu jen televizní film,který ovšem je utrpením dokoukat i v té televizi.S Dolphem to šlo z kopce už delší dobu,ale Woo tohle fakt neměl zapotřebí.Brak!!!!Utrpení!!!! :-( ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů s Lundgrenem, který se mi líbil. Ovšem, není to Lundgrenova zásluha, ale toho pána, co stál za kamerou. Mr. Woo se prostě nezapře. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Woo nám vrátil Dolpha Lundgrena v podobné formě jako si ho pamatujeme třeba ze Zúčtování V Malém Tokiu, a že už bylo načase...taky máte slabost pro zpomalené záběry na letící holubice??? Příjemné překvapení, ale Woo měl a má na víc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Televizní podívaná v režii génia vyšla jako slabý průměr a nebýt televizních kořenů, tento film by patřil do toho horšího co se v kinech potloukalo(naštěstí tam nedorazil). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nezáživná blbost. Lundgren má lepší filmy. Karetní triky a kosení padouchů při výskoku na trampolíně fajn. JInak blamáž. Nejvíc mě dostával ten jeho jednookej sluha alá sluha z Magnuma. Postava naprosto na hovno. Lundgren byl ok a ustál se ctí i scénu, když ho dementní zloduch, působící dojmem buzerantskýho baleťáka polejvá mlíkem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa môže báť nožov. Ale nie preto, lebo by si paranoicky myslel, že ho niekto pobodá. Podvedome sa bojí, že niekoho pobodá on.“ V rokoch 1996 a 1998 natočil legendárny ázijský akčný boh John Woo dva televízne kanadské filmy: akčnú komédiu Zlodej zostane zlodejom a akčný triler Blackjack. Nechápal som tomu vtedy a nechápem tomu ani dnes, v roku 2021. Prečo sa preboha rok po natočení jedného z najlepších akčných filmov 90. rokov vrhol práve na toto?! Sú proste veci medzi nebom a zemou. Existujú filmy, ktoré keď sme prvý raz videli v 90. rokoch, zdali sa nám strašné a keď ich vidíme s odstupom desaťročí, sú lepšie a mrzí nás, že sme im vtedy krivdili. Blackjacku sa to netýka. To je stále rovnaká konina. Hlavne je to strašne divný mix Policajta zo škôlkyOsobného strážcu + ešte je tam všeličo ďalšie. Miestami to vyzerá tak, že to pôvodne mala byť lacná kópia Osobného strážcu, ale po zaangažovaní Johna Woo a Dolpha Lundgrena boli dodatočne pripísané akčné scény, ktoré sú na televízny film super, ale na film Johna Woo nie super. Dokopy to tvorí bizarnú kombináciu, kedy poriadne nefunguje citlivé scény a ak by aj trochu fungovali, sabotujú ich absurdne vyhrotené (hoc áno, na Johna Woo krotké) akčné sekvencie. Akonáhle sa naladíte na spoločné scény Lundgrena a dievčatka, príde do toho bodyguardovanie slávnej modelky a už ste vyhodení zo sedla. A akonáhle sa doňho zas dostanete, zrazu na scénu napochoduje stalker, čo pripomenie kultového Costnera, ale len do chvíle, kým nevytasí superschopností á la Rambo, čo sa k stalkerstvu fakt nehodí a ničí to celú túto linku. Sú tu momenty, ktoré pôsobia parodicky (tanec, trampolína). Film mal byť pilot k seriálu a presne tak na mňa aj pôsobil (komický element v podobe jednookého komorníka s mafiánskymi koreňmi). Alergia na farby je na prvý pohľad skvelý nápad, ale v praxi vedie k obskúrnym okamihom (akčná scéna poslepiačky, sekvencia v mliekarni). Veľa toho každopádne zachraňuje Lundgren, vždy som ho mal rád, bol charizmatický, mal rád kameru a kamera mala rada jeho, v akčných momentoch voči nemu bolo ťažké mať námietky. Ale na 3* to nie je ani po desaťročiach. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bijec velký profi Dolfi coby strýček Jack (ejhle fór!), akčně se potýkající s jednou vysoceíkvéoidní (pipinka už sjíždí blackjack jak když strejdu mrská...) malou školajdou v osiření, jednou zfetovanou (kundinka sjíždí kde co, co má aspoň trochu tvar pilule...) velkou manekýnou v ohrožení a jednou vytrendovanou (vagninka sjíždí kdejaké ty bláboly ala supermarketová filozofie pro všední dny a vypadá jako štětka druhé kategorie pro nevšední noci...) otravnou psychiatričkou v otlemení - potažmo pak s jedním opravdu pošahaným (pizdoid rozjíždí jeden nejapný pokus o vraždu za druhým...) artistou v oblbení, zneuznaným to bývalým amantem nebo co prostřední z onoho pro celou story >nesmírně< důležitého tria vaginálního pohlaví... Uff... Onkldžek má k tomu všemu mindrák z bílé barvy - >sebralo< ho bílé světlo (!!!) - a to je asi tak ta nejdůležitější karta ve hře! Hm... 8-o . . . Ach jo, no, při sledovaní téhle kráWOOviny jsem zase jednou měl pocit, že asi holt jsou na světě entity, co potřebují tuhle >coolltooru< a je asi moje chyba, že smysl a pointa podobných opusů mi nějak uniká... Až maně mně s tou mou >kulturní< zkušeností přicvičilo na mysl - zlatej Kejzy Rybák... :-/ . . . Takže jedno eso kulový, vymacerovaný v mlíku a vybledlý jak zákon káže - opět jen za těch pár vtipných akčně-tělocvičných momentů (ano, přiznávám, že bitka v mlíku i mě pobavila) - a jinak nic. Tahle partie se partě >mistrů< akce tedy vůbec nepovedla. Ale tak zase na druhou stranu - bylo to přece předurčeno hlavně >jen< pro nějaké to americkotelevizní stádo, že... :-/ - - - P.S. Jo, taky nemám rád laktózu, tak příště prosím kefír - nebo raděj rovnou třeba pěnu v pivovaře, mistře!... ;o] - - - - - (Poprvé viděno /ve značně oddechovém rozmaru a po ix pivech/ 11.8.2009 na dvd, komentář zde jako značně oddechově ixtý - 11.8.2009) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zázrak se slabým scénářem a druholigovou akční hvězdou, který Woo předvedl u ŽIVÉHO TERČE, se mu u tohohle jeho melouchu pro kanadskou televizi zopakovat nepodařilo a od tohoto filmu se mu už nedařilo ani na filmovém plátně. Blbý scénář by nevadil, kdyby ale nebyl tak nesnesitelně natahovaný a bylo tu víc akce - ze dvou větších akčních scén zaujme jen ta úvodní, kde si oslepený Dolph prostřílí cestu domem plným zabijáků a zbytek dorazí při skoku z trampolíny do bazénu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leukofobického Lundgrena z trampolíny tady nevyřídíte, ani kdybyste jej vyzvali na souboj v areálu Madety! Šílený televizní look neúspěšného pilotu, ještě šílenější scénář, pár crossových motorek, co zbylo z Hard Target a Woo, kterému se někde tady začala z děravé kapsy vytrácet pověst.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Párkrát zde probleskne Wooův režijní styl, ale zbytek filmu za něj asi musel dotočit jeho ne moc všímavý asistent. Hloupý televizní film, jenž nezachrání Dolph Lundgren v cool brýlích ani těch pár akčních výjevů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o osobnom strážcovi, ktorý dostane ponuku chrániť známu modelku pred zabijakom a po postrelení jeho priateľa ju prijme. Spracovanie nie je zlé, síce tempo filmu je pomalšie a skutočne zaujímavého sa tu moc neudeje, ale aspoň nenudí a celý čas sa na film dá bez problémov pozerať. Akcie je tu málo, čo je veľká škoda, kedže je veľmi dobrá. Ručná akcia tu prakticky nie je, ide tu v prvom rade o prestrelky, ktoré sa vydarili. Sú veľmi dobre natočené, dynamické a s niekoľkými skvelými momentmi. Najviac sa mi páčia obe prestrelky proti presile, či už úvodná vo vile alebo neskoršia v lese, kde zaujme hlavne rozstrieľanie motorkára počas jeho skoku. Samozrejme sa tieto prestrelky nemôžu porovnávať s tým, čo točil John Woo v Hong Kongu, ale stále je to americký nadpriemer. Herecké obsadenie je celkom dobré, Lundgren tu je výborný, aj ked´ ten tanec si mohol odpustiť a aj záporák mi prišiel pomerne originálny a zaujímavý, ale vedľajšie postavy sú skôr nudné. Čo sa týka réžie, tak John Woo je tu síce v najhoršej forme, ale aj tak je pomerne slušná a technická stránka je pre potreby filmu plne dostatočná. BlackJack je hlavne kvôli atmosfére, taký zvláštny akčný film, ale páči sa mi a videl som ho už viackrát. 73% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bitky, prestrelky a akcia je božská, Woo svoj štýl nezaprel a Lundgren bol stále vo forme. Škoda, že tá akcia nebola všadeprítomná, ale bola zabalená do deja. Plytkého, prázdneho, primitívneho, s chabou, otravnou a tupou zápletkou a s ešte tupším záporákom. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tuhle televizní (a natahovanou) odbočku Johna Woo tehdy nepochopil, na první pohled v ní chybí precizní choreografie a trikově náročné sekvence. V době, kdy už měl v Hollywoodu dostatečně pevnou pozici, překvapivě vysekl pro kanadskou společnost Alliance tenhle neoslnivý kousek, ve které poněkud rozpačitě nabaluje okolo akčních scén ochranu topmodelky, péči o devítiletou dceru mrtvého přítele a trable se zrakem. Při přestřelkách jsem mistra cítil, při pěstních soubojích naopak velká bída. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rasismus naruby! John Woo rád používá různé neuvěřitelné oslí můstky k tomu, aby jeho snímek dostal pořádnou šťávu (výměna obličejů ve Face Off, dvojče v Lepším zítřku 2). Že ale bude Dolph Lundgren trpět fóbií z bílé barvy, to jsem vážně nečekal. Pravda, atmosféře a hlavně vizuálu filmu tahle berlička pomohla (přesdržková v mléce, závěrečná přestřelka), ale všechno vypadalo tak nepřirozeně, až hanba. Blackjack přesto patří k těm lepším filmům s Dolphem v hlavní roli. Je sice hloupý (jakože scénář) a plný zbytečných postav (malé chytré děvčátko - brrr, jeho rodiče, lékařka), ale nedá se mu upřít alespoň mile ujetá nápaditost akčních scén, jako je třeba přepadení v domě završené skokem na trampolínu. Woo je zkrátka Woo - i když televizní a točený vyloženě pro pobavení. Dvě a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru za hlášku "Nemůžu. Polil mě mlíkem!", kterou budu odteď používat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I z toho nejdementnějšího scénáře může vzniknout celkem solidní béčko, když máte po ruce Johna Woo a Lundgrena. I když na druhou stranu je fakt, že těm nejlepším "woovkám" to nesáhá ani po kotníky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spoluprace Woo Lundgren preci jenom slibovala vetsi potencial nez jak to nakonec dopadlo vysledkem je koukatelnej prumer kterej však buhvijak akcni neni a ke konci se to dost vlece no kdyz uz je tam Dolph tak tomu ty 3 hvezdice naseru ale to jak se Woo v USA zhorsil oproti Hongkongu to by byl namet na samostatnou debatu skoda ()

pepo 

všechny recenze uživatele

geniálny tv film ale keď to porovnám s Woovou kinotvorbou tak je to slabý priemer.Rozhodne jeden z troch najlepších dolphovich filmov a z poslednej doby určite najlepší ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

JCVD, Travolta, Cage, později dokonce i Cruise nebo Affleck. John Woo si spolupracoval s nejednou akční hvězdou, ale spolupráce s Lundgrenem dopadla zřejmě nejhůř. Hodně slabý televizní snímek, který trošku šmíroval u úspěšného Costnerova Osobního strážce, jenže to k úspěchu stejně nevedlo. Jack Devlin by se měl věnovat spíše karetním kouskům než aby hlídal kohokoliv. 40% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Totální ptákovina :) Pár akčních scén ušlo a chápu, že jde o TV film, ale nechápu, jak toto mohl J. Woo natočit rok po Broken Arrow - zřejmě byl smluvně zavázán z minulosti. Kanadská produkce se ale prostě nikdy nezapře... ()

Reklama

Reklama