Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není nejdůležitější, jestli John Woo točí své filmy v Hong Kongu - později v Číně - nebo v Hollywoodu ... Je pochopitelné, že v Americe se musí přizpůsobit představám studia - jinak by asi dost těžko mohl dělat svou práci - ale přitom zůstává věrný sám sobě. Je to pořád John Woo a jeho rukopis, vyznačující se strhujícím dějem a nápaditými akčními scénami, tak co chcete víc … ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Na působení Johna Woo v Hollywoodu by se dala velmi dobře aplikovat Nohavicova teorie alkoholického kopce. Pouze s tím rozdílem, že i průměrný alkoholik pozná, když už dávno dosáhl vrcholu a již dlouhou dobu sviští dolů. John Woo již toho Hollywoodského vrcholu dosáhl poměrně dávno (Face/Off) a i přesto, že v současné době se pohybuje velmi hluboko pod úrovní na které vystartoval a stále klesá, v jeho zastřené mysli stále míří vzhůru s vidinou legendárního akčního filmu, které v dřívějších dobách v Hong Kongu mrskal jeden za druhým. Uvidíme, jak tato jeho jízda po horské drátze nakonec dopadne, já už moc nadějí na vzestup nedávám. Operace zlomený šíp je celkem slušný akční film, je plný skvělých scén, je plný hloupých scén, nepostrádá charismatického záporáka (Travolta je vynikající padouch). Konečné vyznění filmu je lehce nadprůměrné, po Black Jacku a Živém terči stále vzestupná tendence, která vyvrcholila již zmíněným Tváří v tvář. ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film je slabý pre prítomnosť nelogičnosti, hlavne v jednom prípade: Najprv je povedané, že po 3 neúspešných pokusoch zadať spúšťací kód bomby sa z nej stane len kus kovu, následne však je napriek 3 uskutočneným nesprávnym zadaniam kódu veľký boj o bombu - teda sa k nej pristupuje ako k stále spustiteľnej. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý padouch Travolta (s pěkným Zimmerovým motivem) perfektně přehrává, neztrácí se ale ani Slater v méně vděčné roli hrdiny. Jednoduchý příběh (scénárista Yost dělal Speed) dal režisérovi dost možností se vyřádit - jedna akční scéna stíhá druhou a všechny jsou bravurně natočeny (jen těch vrtulníků, co bylo zničeno) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak mám celkem rád HK tvorbu Johna Woo, tak moc nemusím tu americkou, ale tohle je jedna ze dvou výjimek. Nadupaný akční kousek s hromadou hlášek kde se Slater spíš veze a celý film si pro sebe krade hlavně Travolta jehož padouchovi nejde nefandit. Sakra asi jsem to projel... pokud jsem na to ovšem nepomyslel už předtím!75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)

Reklama

Reklama