Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film je slabý pre prítomnosť nelogičnosti, hlavne v jednom prípade: Najprv je povedané, že po 3 neúspešných pokusoch zadať spúšťací kód bomby sa z nej stane len kus kovu, následne však je napriek 3 uskutočneným nesprávnym zadaniam kódu veľký boj o bombu - teda sa k nej pristupuje ako k stále spustiteľnej. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Major Vic Deakins je leteckým esem US Army, které ve volných chvílích s pobavením snižuje v ringu sebevědomí kolegovi Haleovi. Z Vica vyzařuje na všechny strany pohoda, stylovost jeho kouření ho předurčuje ke hraní v reklamách a nespokojenost se svým platem takřka nedává najevo. Nehodlá však čekat na vojenskou penzi a proto při jednom cvičném letu s jadernými hlavicemi přátelsky katapultuje kolegu Halea a zahajuje se světem hru na téma: Hledární nukleárních bombiček. Vicova doživotní dovolená na vlídném ostrůvku uprostřed oceánu začíná nabývat pevné obrysy, ale zarputilý Hale by si rád ještě jednou zaboxoval s šampiónem. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem tenhle film měl docela rád. Drsný Travolta, hudební motiv vždy, když se objeví na scéně, všechno ví, všechno zná. Jenže když jsem pak film viděl znovu a znovu, říkal jsem si, že vlastně nevím, čím je tak zajímavý. Že v něm těžko hledat logiku, to už tak bývá, i když tady mi některé věci přijdou už přepísknuté. Ale on ten drsoň Travolta vlastně celou dobu nic nevymyslel, jen se tvářil. A co je mi platné, že chvilku se někdo mydlí v kaňonu, chvilku v dole, na řeku asi nezbyly peníze, a nakonec ve vlaku, když i zde to postrádá jakousi vnitřní logiku. Nakonec člověk vlastně ani neví, proč původní sponzor chtěl ty bomby. Zpomalovaček tu naštěstí není tolik, ale občas přece jen jsou už poněkud k smíchu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ohromujúca ukážka akčného žánru. Štýl Johna Woo je tu síce málo badateľný, jeho hollywoodsky kabát mu však sedí ako uliaty. John Travolta tu opäť dokazuje, že sa hodí skôr do úloh frajerských hajzlov, ako milých chlapíkov. Zvyšok je už len sympatický doplnok. Hudobný skladateľ Hans Zimmer, do filmu stvoril najlepší akčný soundtrack v histórii a pre mňa osobne je to jeho najvydarenejšie dielo, až takpovediac s mystickým nádychom. Film je svižný, v akčných scénach správne bombastický a nenudí ani sekundu. Jednoducho, 90. roky akčnému žánru priali. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím, ale moje sympatie šly ruku v ruce se zápornou postavou! Jo, Travolťák je špičkovej herec, co se týče zákeřnosti a parchanství a hlavní klaďas mu nejen fyzicky, ale ani herecky nesahá ani po pás... Jako kluk jsem Operaci: Zlomený šíp žral, i dnes se na ní s chutí rád podívám. A znova se opakuju - úspěch za tím je na bedrech parádního Travolty! 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama