Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Ti Lung ve spojení s Chow Yun Fatem pod vedením Johna Woo, to je nádherná stylizovaná klasika. Nevzdychám u Chw Yun Fata, ale v Killerovi mě přesvědčil, že dokáže hrát výtečně a Ti Lung ( u kterého naopak vzdychám ažaž) je samozřejmě naprosto skvělý. Všechny patetické věty tu zní komixově a ne trapně, krev stříká v baletních bitvách, plameny nechybí, triáda je zlá, policie je zlá a dobro v sobě má temnou krutost... Jen jedna připomínka se mi dere na jazyk. Nikdy si nepouštím čínské filmy v českém dabingu a tady jsem to zkusila...pro všechny, kdo ještě Johna Woo neznají a jsou na cestě k němu dobrá rada. Ne česky! Pokud vás nebaví číst titulky zkuste třeba angličtinu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek se mi vůbec nelíbil a měl jsem i chuť film vypnout a podívat se někdy jindy, ale nakonec jsem se přemluvil a dokoukal jsem první část tohoto legendárního akčního snímku. Osobně jsem čekal pořádnou akční jízdu, ale místo toho jsem jen viděl uječené herce kteří navíc mizerně hráli. Sice snímek je dost akční oproti jiným akčním snímkům, ale kdo viděl Killer nebo Hard Boiled tak mi dá za pravdu, že tam bylo akce více a navíc byla i více zábavná. Na druhou stranu i zde jsou přestřelky hodně dobré akorát mi lezly na nervy zpomalené záběry. Nejlepší scéna z celého filmu jsou schované zbraně v květináči. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se tváří jako legenda a lidé ho v tom podporují, ale podle mého si to nezaslouží. Filmy jako Hard boiled nebo Face off jsou opravdu úchvatné a přestřelky v nich jsou dovedeny do opravdové dokonalosti. Na druhé straně barikády stojí filmy jako MI2(pro mě docela zklamání, málo pořádné akce, špatný výběr herců....), Kód Navajo(tady trochu John ujel ve své snaze postavit pomník indiánskému kmenu a vsadit na realistickou zvukovou kulisu) a Živý terč(chápu první setkání s Hollywoodem znamená být pod dozorem, ale stejně....). Zatím mě John woo přesvědčil o tom, že umí přesvědčit geniálním snímke, ale jinak točí průměrné filmy, kde se akcí snaží vynahradit prázdnotu postav. Konečně jsem dostal pod své rozklepané ruce jeho Better tomorrow a nevěřil jsem vlastním očím. Na Yun-Fat Chow-a ve skoro každém Johnově filmu jsem si už zvykl, ale kdo obsadil Leslie Cheung-a? Tak nevýrazného herce jsem v hlavní roli HK filmu dlouho neviděl a i jeho teenagerský vzhled je velké mínus pro postavu policisty a budoucího inspektora. Lung Ti, i přes fakt, že je hlavní postavou spolu s Cheungem, je mdlý, vizáží obyčejný člověk a to na šéfa gangu moc nesedí. Hrdinství a přátelství jako hlavní téma? To beru jen to zkuste okořenit. Přidat něco čím film upoutá. Prvních 30 minut jsem se nehorázně nudil a až přestřelka se zbraněmi schovanými v květináči mi připomněla, že to točí John Woo. Bohužel až do poslední přestřelky je opět film velmi nudný a postavy si vás nezískají. Pro mě jsou 2* ještě z milosti, protože 95 minut filmu, kde hlavní hrdina chce skoncovat s rolí zločince , jeho bratr se stává policistou a je tím odsouzen nenávidět svého bratra, obsahuje 1 výbornou a 2 slušné přestřelky a to mi nestačí. Kdyby vykreslenost a věrohodnost postav dosahovala aspoň průměrných kvalit, film by dosáhl chybějící kompaktnosti a nesázel by jen na efektivní režii Johna Woo. Režisér neví jaký film chce natočit, jestli akčním filmem nebo komorním dramatem dvou bratrů. Třeba jednou se John rozhodne a natočí remake. Holt ne každého musí bavit to, co někdo prohlasuje za klasiku... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)
  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)

Reklama

Reklama