Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu mistrovský režisér (už mě přijde trapný to furt opakovat ale je to tak). V lepším zítřku vsadil ještě víc na příběh než jindy a akčních scén nám trochu ubylo. Výsledek vůbec není na škodu a film je velice koukatelný a "woovsky" dojemný. Ti Lung je opravdu sympaťák a když je jeho parťák samotný Chow Yun-Fat tak není co řešit. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mám v živé paměti večer tak před deseti lety, v době, kdy se jedna z tuzemských televizních stanic uvolila vysílat kompletní trilogii Lepší zítřek, z nichž první dva natočil jakýsi John Woo, o kterém jsem věděl jen to, že z jeho filmů aby odváželi mrtvoly valníkama, zapnul svou černobílou televizi, vypnul zvuk, abych náhodou nevzbudil ve vedlejším pokoji spící rodiče, a pak se po dvě hodiny oddával u prvního dílu do té doby ještě neviděnému akčnímu orgasmu. Já a hongkongské heroic bloodshed opusy od toho malého sympatického mužíka, to byla láska na první pohled :-) Dnes už jsem u prvního Lepšího zítřku tolik blahem nehýkal, přeci jen ve srovnání s masakrální dvojkou a dalšími kousky ze "svaté hongkongské pětky" (ještě Hard Boiled, Killer a Kulka v hlavě) jeho zář trochu bledne, leč jedná se o pílíř žánru, Chow Yun-Fat s neodmyslitelným párátkem v ústech je jednoduše boží, chlapy tu šlechtí až dojemná zásadovost a ochota nasadit pro kamaráda i život, a nakonec ta přestřelka s květináči... ta je prostě fenomenální. Nostalgických 5*. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S okolných komentov mám pocit, že som videl iný film. Keď vidím kombo Woo a Fat pred očami sa mi zjaví Hard-Boiled. S podobnými očakávaniami som pristupoval aj k tomuto filmu a bol som velice nemilo prekvapený. Akcie je na Wooa žalostne málo (aj keď je podarená) a kupodivu ani Fat tú muziku moc netvrdí. Až na dve scény. Veru, na sentimentalitu si radšej pustím nieči iné. A Better Tomorrow nieje nič svetoborné. Je to priemerný akčný film s naozaj strašnou hudbou. 3 hviiezdy s prižmúrenými oboma očami. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je úhelným kamenem akčního žánru, Tsui Hark a John Woo všem ukázali co dovedou. Nové pojetí akce, kamerové práce. Skvělé herecké obsazení - Leslie Cheung, Yun-Fat Chow, pro oba tyto herce začala éra jejich slávy. Uvidíte silný příběh mnoho emocí, které však působí tak jak mají. A památných momentů je zde spoustu. Poprvé jsem viděl a zažil Heroic bloodshed tímto filmem. Styl Johna Woo mě svého času uchvátil, asi jeden z prvních asijských filmů, které jsem v 90. letech viděl. Dnes jsem si udělal radost koupí dvd. Film, který je na druhém místě v žebříčku sto nejlepších čínských filmů a neměl by ve vaší sbírce chybět. Pro mě osobně snímek, který musíte vidět, než zemřete... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)
  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)

Reklama

Reklama