Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvom príbehu sa tehotná žena po stretnutí s čarodejnicou stane obeťou temnej kliatby, ktorá u nej vyvoláva násilné vidiny. V druhom príbehu sa vzťah dvoch spolubývajúcich začne rozpadať, keď Masha (Rebekah Kennedy) začne znepríjemňovať život Rachel (Kristina Klebe). (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Světe div se zázraky se stávají. Výjimečně souhlasím s hodnocením zdejšího hororovýho experta (alespoň on si to o sobě myslí) Psychora. Nejenom podle zdejšího hodnocení je evidentní, že TWO WITCHES nebude film pro každýho. A už vůbec ne pro mainstreamový publikum. Za mě je to celkem svěží závan do hororových vod. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu říct, že by se mi to líbilo či že by se jednalo o "zábavnej" horror, ne. Je to strašně nepříjemný a i když to může znít úsměvně, jakési opravdové zlo je cítit protkané celým snímkem a proto hodnotím tak vysoko, i když bych klidně mohl dát 1-2 hvězdy ale v žádném případě by nebyly z důvodu nějaké nudy či pocitu, že se dívám na nějakou blbost či frašku. Zvláštní typ tyhle snímky, znovu si to teda už nepustím. 7.5/10 ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert predikuji Pierru Tsigaridisovi zářnou budoucnost. Jeho spektakulární debut, ve kterém dovedně kombinuje prvky žánru a autorského filmu, patří k tomu nejlepšímu, co hororový žánr v minulém roce nabídl. Snímek se člení na dvě, výrazovými prostředky relativně autonomní, byť obsahově volně propletené, kapitoly. Zatímco hutná atmosféra té první nikoho nenechává na pochybách o tom, že stará čarodějnice svou mocí dočista opanovala celý prostor, v druhé kapitole jde především o nejistotu, rozpaky a diskomfort, které novicka Masha vzbuzuje obsahem svých slov. Režisér Tsigaridis obratně lavíruje mezi hororovými subžánry a opírá se o vycizelovanou audiovizuální stránku, na které je patrná inspirace italskými horory z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let (např. Fulciho L'aldilà či Argentova Suspiria a její nedávný remake). Tsigaridis se jako rozený autor postavil i za kameru, kde si pohrává s úhly snímání, těkáním, hloubkou ostrosti, subjektivní perspektivou či se fetišisticky vyžívá v detailech obličejů. K dotváření atmosféry však využívá i modernější postupy v podobě nebývale efektních zrychlených záběrů a prudkých střihů. Za zmínku stojí i vynikající herecké výkony, zvláště pak Rebekah Kennedy a její obdivuhodná mimická gymnastika. Drobnější výtku směřuji k otravným postavám Melissy a Dustina, tu výraznější ke zcela zbytečnému flashbacku z úvodu druhé kapitoly, kterým režisér naznačuje, že nemá důvěru v inteligenci svého publika. I přesto si snímek Two Witches plným právem zaslouží čtyři silnější hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoupovídkový horror o moderních (=současných) čarodějnicích je na prvotinu hodně slušná práce. A myslím, že i dost originální, nebo aspoň značně osobitá, takže v dnešní době nadužívání všemožných šablon a stereotypů cenná dvojnásob. A nejvíc oceňuju, že si někdo svůj vlastní scénář nejenom zrežíruje, ale postaví se i za kameru, což se myslím nevidí často. Asi jediné, co bych možná téměř renesančnímu panu tvůrci vytknul, je na můj vkus přílišná roztříštěnost, jako by se v přetlaku nápadů snažil ve filmu ukázat co nejvíc, přičemž výsledek pak ale bohužel chvílemi působí trochu chaoticky. Škoda, že radši nenatočil každou povídku zvlášť, materiálu by v každé z nich na jeden celovečerák bylo určitě dost. Každopádně jsem zvědavý na další Tsigaridisovy filmy. A ještě mě teď tak napadá, jestli náhodou Rebekah Kennedy není opravdu čarodějka, pozoruju totiž značný rozpor mezi cifrou jejího věku a jejím vzezřením. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V prvom príbehu sa tehotná žena po stretnutí s čarodejnicou stane obeťou temnej kliatby, ktorá u nej vyvoláva násilné vidiny. V druhom príbehu sa vzťah dvoch spolubývajúcich začne rozpadať, keď Masha začne znepríjemnovať život Rachel. - Nie je to úplne najhorší celovečerný debut, ale je tu až príliš poznať, že režisérovi chýbajú skúsenosti. Ako píše kamarát dannyyy, príbeh s Mashou by sa v rukách šikovného režiséra s poriadnym rozpočtom stal svetoborným hororom, ale v tejto forme ide len o zaujímavý námet, ktorý nie je dotiahnutý do úspešného konca. Vášeň pre horor tu bezpochyby cítiť je. Je dosť možné, že sa tento neprehladný chaos vysvetlí v pokračovaní, ktoré podla záveru režisér plánuje, len by to chcelo sympatickejší casting a hlavne prepracovanejší scenár, pretože v niektorých momentoch som ani nevedel, o čom to vlastne postavy točia. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (bianci)

Reklama

Reklama