Reklama

Reklama

Ztracený na Sibiři

  • Česko Pohřben na Sibiři (více)

Obsahy(1)

Realisticky stvárnený príbeh o hrôzach stalinských gulagov je nielen verným zachytením čiernej etapy európskych dejín, ale aj humanistickou výpoveďou o dôstojnosti človeka v nedôstojných podmienkach. Film stavia na silnom a jednoduchom vyrozprávanom príbehu bez experimentovania s výrazovými prostriedkami, na mnohovrstevne koncipovaných charakteroch postáv a na neustále v ovzduší visiacej a skľučujúcej atmosfére diktatúry. História anglického archeológa omylom uneseného sovietskou Čekou z Iránu a z dôvodu falošného obvinenia zo špionáže odsúdeného do stalinských lágrov. Európska téma, ktorá mapuje dejiny celého kontinentu, nielen Ruska, ale aj celého bývalého východného bloku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

 Elena Mayorova nahá v kompletu :]

Sexystické scénky sakumprdum dohromady: 

3 půl minuty.

Snaporaz

Snaporaz (hodnocení, recenze)

Moje cesta k rusofilství je poměrně komplikovaná. Patřím ke generaci, která díky sovětské invazi negovala z principu vše ruské a sovětské. Po převratu, kdy místo artových filmů a jiných uměleckých produktů, byla naše země zahlcena spoustou braku, hledal jsem alternativu. A tu jsem kupodivu našel v ruské a sovětské tvorbě. Tak jsem měl příležitost spatřit i film "Ztracený na Sibiři". Četl jsem libri prohibiti, pak po uvolnění cenzury jsem viděl spoustu dokumentárních filmů, ale takovou ságu, jakou je Ztracený na Sibiři, jsem věru nečekal. Všechny hrůzy Stalinismu v pouhých 140 minutách, tak silná je ona filmová výpověď. Kam se hrabe Jeden den Ivana Děnisoviče nebo Souostroví Gulag Alexandra Solženicyna... Temné síly všemocné a všeobjímající totalitní diktatury a v ní zdánlivě bezvýchodná situace jednoho lidského jedince. Miliony jich podlehly, ale našli se i tací, kteří přežili... A taky scéna, která se mi do paměti vryla: "Na Kolymu nééééééééééé"

ing.man

ing.man (hodnocení, recenze)

Mě se zaryla scéna, jak ten borec popisuje ostatním bestiálním způsobem vraždu a nakonec pronese , že ten vrah byl Hamlet, princ dánský.

Reklama

Reklama