Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dokonalá seriálová jízda o jednom z nejdokonalejším filmu všech dob, který v roce 2022 oslavil už padesát let od premiéry v kinech. Ano, “The Godfather” je po všech stránkách filmem dokonalým, který nestárne ba naopak každým rokem zraje jako víno a tento televizní seriál je vlastně hraným filmem o filmu z kterého se dozvíte jak to tenkrát bylo a jaké problémy stály u vzniku kultovního filmu o jedné obyčejné gangsterské rodině. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miniserie, která měla všechny předpoklady, mě strhnout. Přeci jen natáčení jednoho z nejdůležitějších a nejlepších filmů všech dob, bylo opravdu divoké a filmové/seriálové zpracování se přímo nabízelo. Bohužel seriál se zaměřuje na moc věcí a postav a ne vše je dostatečně poutavé a některé části jsem bral vyloženě jako výplň. Herecky skvělé, výpravou perfektní ale vše poutavé a podstatné by se vešlo do 5 - ti dílné série úplně s přehledem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Once Upon a Time in Hollywood + Godfather = Offer. Skvelý retro seriál o natáčaní prvého Kmotra behom ktorého nazrieme do fungovania Paramountu na začiatku sedemdesiatych rokov a samozrejme nesmie chýbať ani ostré mafiánske korenie. Čím viac sa človek v kinematografii z tej doby orientuje, tým viac to bude pre neho opojnejšie. Ja som priemerne zorientovaný, aby som si užil kopu odkazov, ale zároveň som u niektorých vecí netušil jak dopadnú. Takže som si to užil tak akurát. Opomeniem skvelú technickú stránku, výpravu a celkovo vydarenú atmosféru. Síce to nie je samozrejmosť, ale je to základ, ktorý tu funguje bezchybne. Hlavné sú postavy a zápletka. Zápletka nie je len sledom odkazov a cameo výstupov, ale samostatne sama o sebe je skvele funkčná po každej stránke a neustále neskutočne graduje až do dojímavého finále. A postavy si ma získali už behom prvého dielu. Charizmatický hlavný hrdina, začínajúci producent, ktorý má gule ale aj rozum, jeho verná sexi sekretárka, všetci tí rôzni šéfovia štúdia, ktorí sa radi miešajú do filmu a samozrejme charizmatický mafián Ribisi, ktorý zo začiatku pôsobil ako vtipná karikatúra, ale postupne sa z neho stal človek z mäsa a kostí. Zmienku si ešte zaslúži komediálne duo Puzo - Coppola. Celý seriál ma akurát sral Colin Hanks ako typický otravný účtovník, ktorý sa snaží obmedziť všetky kreatívne trochu drahšie rozhodnutia, aby ho nakoniec v poslednej časti rehabilitovali do tej miery, že som si ho skoro obľúbil. Zo všetkých tých hercov, ktorý hrajú slávnejšie predobrazy mi nesedela len mladá verzia Ala Pacina, ktorá to s napodobnením Alovho hlasu prehnala natoľko, že komicky šušlal. Na druhej strane Brando bol dokonalý. Celkovo som sa na seriál strašne tešil, ale mal som veľké obavy o kvality a o zmysel tohto seriálu. Ale je to absolútna pecka, ktorú si užije každý, kto má rád filmy o natáčaní filmov a staré dobré gangsterky. P.S: V celom seriály sa absolútne ani raz nerieši gender alebo rasizmus. Ide to aj dnes bez toho. 9/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je na moci najzaujímavejšie. Keď ju máš, nemusíš o nej hovoriť.“ Krstný otec je moja obľúbená gangsterka, ale netušil som, že jej vznik bol snáď ešte väčšou. Je to však natočené takým ohromne feel good štýlom, že hoc sa občas niekomu brokovnicou rozstrelí hlava ako melón, neustále sa spokojne usmievate a ste nadšení, že môžete sledovať výborný seriál. Možno mi trochu vadilo, že Alberta nestálo žiadne veľké prehováranie Joea Colomba, aby súhlasil s natáčaním, ale zas Giovanni Ribisi si to natoľko báječne užíva, že je to fakt detail (a na konci je od mafiánskej linky upustené temer úplne). Dočerta, toto je tak feel good natočené, že i mafiáni tu väčšinu času vyzerajú ako sympatickí chlapíci, po ktorých ide „to hnusné FBI“. Z hercov neviem, koho spomenúť skôr. Ťažko by sme hľadali diváka, ktorého by neodrovnal výkon Burna „pošahaného Rakúšana“ Gormana. Strašne si to ale užíva tiež Matthew Goode ako odzbrojujúci Bob Evans. Miles Teller je boží bez toho, aby zvyšoval hlas, čo zvykne bývať dôkazom skutočnej autority a schopností danej osoby. Samozrejme Dan Fogler ako Coppola je fantastický, detto Patrick Gallo ako Mario Puzo (!). Zaujímavé je, že tvorcovia dokázali odolať a z prvoplánovo nesmierne vďačných rolí (Brando, Pacino...) urobili len cameá na hranici postrehnuteľnosti (Duvall, Caan). Potešilo ma, že mnohé legendárne zákulisné pikošky tu zostali, ale bez toho, aby sa na ne explicitne dlhé minúty upozorňovalo (pradenie mačky, Brandova neochota učiť sa texty, holý zadok, Indiánka na Oscaroch). Obvykle pri seriáloch zvyknem frflať, že minimálne jeden-dva diely sú zbytočné, pokojne sa to mohlo prepísať, prestrihať a výsledkom by bolo menej epizód, zato nabúchanejších. Ale z The Offer by som vystrihol možno pár desiatok minút za celú sezónu, určite ani jednu epizódu. To z The Offer tým pádom logicky robí jeden z kvalitatívne vyrovnaných seriálov roka 2022 plného úžasných scén (premietanie mafii, improvizovaná scéna večere, Sicília). ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál. Člověk co má rád Kmotra, ale i obyčejný divák, je nadšen. Dobová stylovka s množstvím faktů, které člověk znal a se spoustou dalších, které jsou novinka. Okolo natáčení byl solidní šrumec a toto zpracování to vystihlo naprosto skvostně. Člověk pak má chuť si Kmotra hned zase pustit, což jsem udělal a vychutnával si v něm ty drobnosti o kterých se v seriálu hovořilo. Skvělé obsazení, úžasní herci. Hned to zapadlo mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Navíc jsem rád, že je to jednosériová záležitost a nevzniká tak z toho vaření z vody. Skvělé, skvělé, skvělé! ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Hlavní roli producenta Ala Ruddyho (Miles Teller) měl nejprve ztvárnit Armie Hammer. Z role ale měsíc po oznámení odstoupil, a to po obviněních ze sexuálního obtěžování a úniku znepokojivých zpráv na sociálních sítích. (tom.nosek)
  • V seriálu se diskutuje, že plakát s ansámblem postaveným do tvaru „V“ (anglicky „flying V“) není diváky příliš vítán, protože se s postavami nedokážou ztotožnit. Jeden z plakátů seriálu má přitom právě tento vzhled. (tom.nosek)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama