Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 4

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (254)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je rok 2023. Komiksovky se předhánějí v tom, která bude mít víc velkolepou akci se škaredým CGI. V záplavě tohoto, se objevuje modrý mužík, který nepotřebuje nespočet jedniček a nul aby zabavil. Vystačí si s klasickým a jednoduchým schématem, ve kterém nechybí srdíčko. Klasický origin se vším dobrým i špatným. Typický příběh FROM ZERO TO HERO s nevýraznou zápornou postavou, standartní akcí a předvídatelný od začátku do konce. Tentokrát to ale vůbec nevadí. Film vytahuje především super obsazení titulního hrdiny a rodiny okolo něj. Všichni jsou velice sympatičtí. Ať už šílený strejda nebo překvapivě čilá babička (chci prequel jen o ní). Akční stránka je vcelku normální, ale je fajn, že se nesází jen na digitální hrátky a vidíme i práci šikovných choreografů. Vizuálně nepředvádí nic převratného, ale překvapivě vypadá líp než nedávné pokusy o hezký vizuál (Zdravím FLASHE a další). Ve výsledku jsem tak vlastně spokojen a i když mi díru do hlavy film neudělal, v záplavě přebujelých komiksovek, je to svěží závan a návrat ke starším věcem. + Sympatické obsazení, postavy, vizuál, nejen digitální akce, zasazení do jiné země, hudba, humor - nevýrazní záporáci, zkratkovitost. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela dobrý! Dobře natočený film, kde je rodina na prvním místě (a to doslova!), ale je to zpracovaný tak, že jsem tomu věřila, že jsem to věděla ne proto, že to bylo neustále opakované dokola, ale viděla jsem to tam. Možná se to někomu může zdát infantilní kvůli všem barvičkám (mě se teda práce s neonama líbila), ale na druhou stranu mě překvapilo, jak je to místy docela drsný, tedy v mantinelech toho, pro koho je film primárně určený, tj pro dětičky. Zároveň z toho lze celou dobu cítit pohoda a to, jak jsem se těšila na šťastný konec. Bylo by ode mě tedy správné dát filmu průměr a tím to uzavřít? Jo, možná jo. Jenže tohle je dobře natočený origin, který je prostě na pohodu. Jasný, jde na první pohled vidět, jako kdyby to bylo natočený kolem milénia jsou přímostí a nulovou přehnanou komplikovaností, ale rozhodně ne zpracováním a trikama  Ale proč je pro spoustu tak těžký to divácky přijmout, když retro letí jako kráva? ;) jenom postřeh... 85% :) ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Upřímně přemýšlím, co se muselo tvůrcům v DC honit hlavou, když schválili všechny filmy, které v posledních letech vyšly. Netvrdím, že snímky od Marvelu by byly něco extra, ale kvalitativně jsou pořád o stupínek výše. Máme tu tedy "broučího" hrdinu a DC proto nenapadlo nic jiného než vykrást Ant-Mana a vytáhnout z něj značnou část prvků a zápletek. Jelikož je to navíc cíleno na Latinoameričany, je do toho přimíchána notná dávka telenovely a film je na světě. CGI je na dnešní poměry opravdu otřesné, zejména rozhraní hlavního hrdiny, které by udělal daleko lépe kdejaký amatér v After Effects. Jestli s tímhle chtělo DC prorazit, tak musí mít vedení asi něco mozkem, jelikož tohle bude bavit jenom děti, které komiksárny ještě moc nakoukané nemají. Výdělky pak pochopitelně srazil ještě Gunn se svým restartem, ale to už je kapitola sama o sobě. Hodnocení: 30 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných Dc co šlo do kin. Ke klukovi se dostane skarab on zmutuje a stane se superhrdinou toho skaraba chce ženská a její nohsled co má na sobě bojové brnění . Reyesovi jsou po Khanových z Ms Marvel nejméně sympatická rodina a pravděpodobně jsou jimi i inspirovaní je zde podobně debilní styl humoru.  Když nejsou na plátně nebo je tam pouze ten jeden  je to dobré, když jsou stojí to za hovno filmu nepomáhá ani humor typu prdící loď nebo babka s rotačákem co křičí smrt imperialistům ačkoliv sama je imigrantka a žije v zemi co ji přijala.   Záporák je průměrný , ale zase akce není digibordel a je přehledná potitulkovka vyjde do ztracena jelikož si to na sebe nevydělá. Gunn sice řekl, že se může Blue Beetle objevit v novém Dc , ale pokud se neobjeví nemyslím si, že by to byla ztráta. 60 procent ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LÁSKA K MOJÍ RODINĚ JE TO, CO MI DÁVÁ SÍLU!…“ Hodně povídání, takže celkem dlouhej úvod. Pak zjišťuju, že ten děj je dost dětinskej – včetně humoru. A furt hodně keců… vysvětlování, povídání o rodině a tak podobně. Pak konečně dostane prostor superhrdina a – BOŽE! To je kurva idiot! Vlastně sluníčkář… Příběh pro 10ti letý děti, který u toho ovšem chcípnou nudou. Tohle není ani béčko, který by bylo blbý, ale pobavilo by. Tohle je regulérní píčovina!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film v sobě ukrývá politický poselství – utlačovanost národních menšin v USA. 2.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Honorář mladého a (v podstatě) neznámého Xola Maridueña (Jaime / Blue Beetle) měl údajně činit něco mezi osmi a devíti miliony amerických dolarů. Tuto informaci sdělila veřejnosti Sharon Stone – ta měla dostat za roli ve filmu „pouze“ půl milionu. Z tohoto důvodu také svou účast nakonec zrušila. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětové tržby činily 130 milionů amerických dolarů, což dělá z Blue Beetla nejméně výdělečný film v rámci série DCEU. V domovské USA ovšem „modrý brouk“ překonal v tržbách druhého Shazama (2023) a sequel Wonder Woman (2020) – ta ovšem byla do kin uvedena během pandemie covidu v roce 2020). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama