Reklama

Reklama

Tokyo Revengers

(seriál)
  • Japonsko Tokyo Revengers (více)
Trailer 3
Japonsko, (2021–2023), 20 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Ken Wakui (komiks)

Hrají:

Júki Šin, Azumi Waki, Rjóta Ósaka, Tacuhisa Suzuki, Takuma Terašima, Júja Hirose, Šunsuke Takeuči, Šóta Hajama, Satoši Hino, Masaaki Mizunaka, Jú Hajaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Takemiči Hanagaki, který už tak nemá štěstí, je zdrcen, když se dozví, že jeho životní láska ze střední školy byla zabita zločineckým gangem Tokyo Manji. Když Takemiči čeká druhý den na vlak, je zezadu sražen do cesty přijíždějícímu vlaku. Je připraven zemřít, ale místo toho se probudí a zjistí, že se vrátil dvanáct let do minulosti a je opět středoškolákem. Nyní může Takemichi přepsat historii tím, že se rozhodne jinak, a doufá, že tak zabrání smrti své milované. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2021) (S01) 

Tokyo Revengers se mi líbí, má to zajímavé prostředí, dobrý nápad, i když je to zase jen trochu variace na "Zachraň roztleskávačku, zachraň svět" a sympatické postavy. Také nám zdařile ukazuje za co je nutné v životě bojovat a z jakých důvodů by člověk neměl utíkat z boje, i když třeba nemá šanci ho vyhrát. Přeci jen Takemiči není nejsilnější ani nejchytřejší postava v seriálu, jen prostě má určitou možnost, jak věci změnit a díky své sympatické tvrdohlavosti a občasnému přesvědčení, že hlavou zeď prorazíš, si zasloužil mé sympatie. Jsou tu ale dvě věci, které za sebe moc nechápu a které mě možná trošku štvou. Zaprvé cenzura. Cenzurování určitých symbolů, které mají nějaký význam jenom proto, že je někdo v minulosti zneužil a dal jim význam jiný, považuji za hloupost. Neměli bychom spojovat dvě různé věci a tabuizovat nějaký symbol jenom proto, že si ho kdysi vybrala jedna parta magorů, obzvlášť když sám o sobě má význam úplně jiný a i tady je používaný z úplně jiných důvodů. Po pravdě jsem nikdy nepochopil ani cenzurování hákových křížů v některých zemích v Doomovi, kde ten symbol má přesně ten rádoby špatný význam, ale dobově a logicky do té hry prostě patří. Tahle globální snaha o to někoho nenaštvat a být maximálně korektní je někdy opravdu přehnaná a tady zrovna za mě až pitomá. Druhá věc je samotné cestování v čase. Pokud jdu do minulosti a něco v ní změním, především pokud změním svojí budoucnost, pak když se vrátím zpátky, nemělo by mě to taky nějak ovlivnit? Tady to funguje přímočaře, hrdina se vrátí do minulosti, provede změnu, vrátí se zpátky a neví, jaké měla ta změna následky. Jeho současné já je tím psychicky naprosto nepoznamenané. Na jednu stranu to dává seriálu jistý nádech tajemnosti, kdy nikdo, včetně hlavní postavy, netuší, jak to v přítomnosti bude teď zrovna vypadat, na druhou stranu se nějak nedokážu dokopat k tomu, abych takovému cestování časem plně věřil. Stejně tak divné je i to, jak tyhle změny (ne)vnímá Naoto. Kdybych to chtěl rozebírat podrobně, pak bych nejspíš narazil i na nějaké ty paradoxy (pokud vyřeším to, proč jsem šel zpátky a to se nestane, tak by se vlastně nestala ani samotná cesta zpět?). Ovšem co já vím o cestování časem... Ale i tak je Tokyo Revengers dobré drama s fungujícími emocemi, které stojí za sledování a nemám problém mu dát 8/10 a těším se na další díly, protože nezvratný osud je nezvratný osud! ()

Seija kessen-hen (2023) (S02) 

Jestli byla druhá série lepší než první? Neřekl bych, seriál jede pořád ve stejných zaběhnutých kolejích, kdy hlavní hrdina vše táhne kupředu svým odhodláním, díky kterému ho mnozí, včetně mě, obdivují. Dál se snaží hlavou (ne)úspěšně prorazit zeď anebo se alespoň probrečet k nějaké lepší verzi budoucnosti, ale scénáristé mu to nehodlají dovolit. Ještě se totiž nedozvěděl, kdo nebo co je skutečným nebezpečím, koho vlastně musí zastavit. Ale druhá série na tomto poli alespoň udělala pár výrazných kroků - naznačila motivaci Kisakiho a ukázala, že není jediným, kdo může v budoucnu všechno totálně podělat – zkrátka vytáhla se s pár odpověďmi a zajímavými tématy k zamyšlení, takže jsem se opět rozhodně nenudil. Sice to celé vlastně tentokrát bylo jen o jednom velkém rodinném dramatu obohaceném o různé temnější podtóny, ale i tak dostatečně silném, abych si seriál užil. Takže pro mě opět 8/10 a jsem zvědavý co přinese již oznámený Tendžiku hen. ()

Tendžiku-hen (2023) (S03) 

Nejlepší sezóna Tokyo Revengers, největší nebezpečí, nejvyšší sázky, nejvíce obětí. K tomu samotný hrdina je zde v té nejlepší formě, zkrátka se mi na něj a jeho neskonalé odhodlání většinu času opravdu dobře dívá. Konečně se dozvídám motivaci hlavního záporáka a i když je na jednu stranu zajímavá, tak i když se seriál snaží vyvolat vůči němu nějakou lítost, tak se mu jí u mě nedostává. Kisaki je ukázkou toho, že genialita je sice krásná věc, ale když vám chybí rozvinuté sociální cítění… Také Isana byl docela zajímavý, sice na mě nezapůsobil až tak silně jako v minulé sezóně Taidžu, ale jeho příběh měl také co nabídnout. Co mě tu příliš nenadchlo, nebo spíš doslova zklamalo, byl způsob, jakým bylo ostatním odhaleno Takemičiho tajemství, věděl jsem sice, že to jednou musí přijít, ale čekal jsem, že se s tím bude pracovat lépe. Také samotný závěr působí tak nějak useknutě, dá se z něj asi vyvodit, že bude nějaké další pokračování, ale já si nedovedu vůbec představit, co ještě chtějí sáhodlouze řešit… Přesto byla ale tahle sezóna hodně nabytá událostmi, dočkal jsem se hned několika nečekaných překvapení, zkrátka tohle bylo opět solidní drama. Za mě 8,4/10, nejlepší sezóna Tokyo Revengers, ale na 5* to bohužel těsně nebylo. ()

Reklama

Reklama