Reklama

Reklama

Tohle je přepadení: Krádež umění, jakou svět neviděl

(seriál)
  • USA This is a Robbery: The World's Greatest Art Heist

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Píše se rok 1990. Dva muži přestrojení za policisty pronikají do bostonského muzea, kde ukradnou umělecké předměty nevyčíslitelné hodnoty. Podívejte se, jak k tomu došlo. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (4)

Vypadali jako policajti (2021) (E01) 

Díl je nabit událostmi a informacemi, že si nelze ani jít udělat čaj. ()

Zmije v trávě (2021) (E02) 

Díl se věnuje technikáliím krádeže a zabezpečení vykradeného muzea, praktikám zločinců, gangů a mafií v tomto americkém městě ohledně krádeží umění a postupům vyšetřování FBI. Tedy takové podhoubí celé krádeže. ()

Viděli jsme to (2021) (E03) 

´První část dílu se neliší od mnoha dokumentů pojednávajících o mafii v amerických městech. Já bych zde žít nemohl, ale nedávno říkal Václav Cílek na svém promítání o vylidněném Detroitu, že je to jediné americké město, kde by byl schopen žít. Jak na pozadí vyšetřování vyplouvají na povrch americké reálie, úplně zastiňují kriminální linku. Je trochu hororové , že Evropská unie nemá prakticky žádnou armádu a její obranu prakticky zajišťuje american army z této děsivé země, kde probíhá kulturní válka. Přibližně v půlce dílu se přechází až k forenznímu vyšetřování, rozebírání jednotlivých mafiánů kdo tak asi krádež mohl spáchat. Je vidět dobrá rodinná politika státu, protože mafiánské rodiny dlouhodobě prosperují. O humor se v závěru postarala důchodkyně popisem hlavního podezřelého svého zpomaleného švagra , který "řídil jako stará babka", která si v kuchyni vyvěsila obraz za několik milionů dolarů. Nicméně tohle není poslední zvrat ve vyšetřování. ()

Odměna 10 milionů dolarů (2021) (E04) 

Je to metoda sněhové koule, která se postupně začala drolit až k poznání, že někdo je cesta důležitější než cíl. ()

Reklama

Reklama