Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019 Autor dO_od

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní trojici hvězd Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley tak ve druhé sérii doplnila ještě o fous slavnější Meryl Streep a zbývalo jediné, vyřešit post režiséra. Oceňovaný Jean-Marc Vallée už se totiž mezitím upsal jinde, a HBO se tak spolu se showrunnerem Davidem E. Kelleym rozhodlo najmout režisérku Andreu Arnold, která dostala za úkol celou druhou řadu natočit. Mělo to však háček.

 

Zatímco producenti ubezpečili režisérku, že bude mít plnou kontrolu, dokonce jí povolili přivést si i vlastního kameramana, potají už mysleli na to, jak zajistit, aby druhá řada vypadala de facto stejně jako ta první. To samozřejmě není nic neobvyklého, režiséři na televizních projektech nemají nikdy tak velké slovo, jako showrunneři a producenti, navíc dává smysl, že HBO chtělo zachovat původní styl, se kterým sklidilo takový úspěch. Problém je, že se o tomhle plánu režisérce nikdo nezmínil. Jakmile tak dotočila a odletěla do Londýna, aby seriál začala stříhat, vrátil se na scénu Vallée se svými vlastními editory a ti se dali do práce. Mezitím rovnou objednali 19 dní přetáček (což je na poměry televize mimořádné) a Arnold tak zcela ztratila kreativní kontrolu nad finálním materiálem.

 

Jinými slovy, pokud se vám zdálo, že druhá řada až nápadně připomíná tu první, a změna režiséra ani vlastně není znát, nyní víte proč. K tomu se pak vztahují i některé dějové kroky, které mohly diváky v minulých týdnech překvapit. HBO už stihlo vydat oficiální vyjádření, ve kterém tvrdí, že seriál je kolaborativní prací mnoha tvůrců, ale bez režisérky Andrey Arnold by druhá řada jednoduše nebyla. To bohužel nic nemění na tom, že se režisérka cítí mírně zrazena a na celou produkci to tak hází škaredý stín. 

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Co všechno chystá v televizi Taylor Sheridan?

Co všechno chystá v televizi Taylor Sheridan?

14.01.2022

Čtvrtou řadu seriálu Yellowstone zhlédlo ve Státech na kabelovce rekordních 9,3 milionu diváků. Jedná se tak na kabelové televizi o největší současný zámořský hit. Seriál navíc laťku s každou další… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

včera

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Reklama

Reklama