Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

04.02.2022

Díky minulému ročníku festivalu, který částečně uskutečnil online, vznikla platforma Jeden svět online. Na této VOD platformě si můžete pouštět dokumentární filmy z festivalu po celý rok. Zároveň tento rok slaví Člověk v tísni, pořadatel festivalu Jeden svět, výročí 30 let od svého založení. Tato událost nám umožnila na Jeden svět online přidat 8 filmů o činnostech této jedné z největších humanitárních a lidskoprávních organizací ve střední Evropě. Nyní se tak můžete dozvědět vše o tom, jakým způsobem Člověk v tísni pomáhá nejen doma, ale i ve světě.

Jedním z filmů, popisující práci Člověka v tísni v České republice, je Šitkredit. Dokument mluví o půjčkách, exekucích a jak těžké je se z tohoto bludného kruhu vymotat, když se do něj dostanete. Film Martina Řezníčka můžete shlédnout na platformě Jeden svět online za symbolických 30 korun, a to od 2.2.

Všech dalších 7 filmů bude také dostupných od 2.2, a to za stejnou cenu. Například dokument Angola – sen a skutečnost, který popisuje rozvojovou pomoc v Africe. Můžete se v něm dozvědět mimo jiné to, jak funguje práce humanitárních pracovníků na misích.

Další z vybraných filmů jsou například Hlasy z ostrova svobody, Krajina v tísni nebo Nesměl jsem ani umřít. Dokumenty, včetně těch, které festival Jeden svět uvedl v minulosti je možné si přehrát na Jeden svět online.

Reklama

Související novinky

Fenomén ČSFD.cz tento pátek na ČT Art

Fenomén ČSFD.cz tento pátek na ČT Art

20.10.2016

Jedinečný cyklus osmi půlhodinových dokumentů od pěti režisérů nabízí originální pohled na české filmové dědictví i péči o něj. Série vznikla v úzké spolupráci s Národním filmovým archivem (NFA).… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama