Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024 Autor Jokolo

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály a série, které se na obrazovkách objevily od června 2022 do května 2023. To znamená, že ocenění se dočkala i díla, jež jsme poprvé viděli už před rokem a půl. Oproti Zlatým glóbům, které před týdnem ovládl Boj o moc, Medvěd a Ve při, si ceny Emmy podmanil rovněž Boj o moc Ve při, ale u Medvěda šlo teprve o první sérii, zatímco Zlaté glóby oceňovaly tu druhou. Srandy bylo dost, pojďme na vítěze.

 

Hlavní cenu pro nejlepší dramatický seriál si stejně jako loni odnesla poslední série Boje o moc, zrovna tak cenu za hlavní mužskou roli pro Kierana Culkina, za hlavní ženskou roli pro Sarah Snook, za vedlejší mužskou roli pro Matthew Macfadyena a za scénář i režii epizody Connorova svatbaZ dramat pak ještě vlny udělal Bílý Lotos, potažmo MILF Jennifer Coolidge za vedlejší herecký výkon. Hlavní cenu pro nejlepší komediální seriál pak získal již zmiňovaný Medvěd, jenž rovněž bodoval i v několika dalších význačných kategoriích. Místo na poličce si musí nově uvolnit Jeremy Allen White za nejlepší herecký výkon v komediálním seriálu, Ayo Edebiri za vedlejší herecký výkon, stejně jako Ebon Moss-Bachrach. Quinta Brunson pak byla oceněna za hlavní ženské herectví v komedii Základka Willarda Abbotta.

 

V rámci minisérií pak vládlo netflixovské Ve při, které si odneslo hlavní cenu pro minisérii, stejně tak ceny za hlavní mužský i ženský herecký výkon pro Stevena Yeuna a Ali Wong. Nezapadla pak ani povedená minisérie Volavka, kde byl za vedlejší výkon oceněn komik Paul Walter Hauser, a Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, kde si cenu za vedlejší ženskou roli odnesla Niecy Nash. Volejte Saulovi zůstalo pohříchu bez ocenění, byť bylo za dobu svého působení na obrazovkách nominováno na 53 cen, čímž stanovilo smutný rekord. I tak je ale na co se dívat. 

Reklama

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

02.02.2024

Co se týče současné tvorby oblíbeného režiséra Quentina Tarantina, už nějakou dobu víme, že jeho desátým a podle tvůrcových vlastních slov také finálním filmem má být chystaný snímek pojmenovaný The… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama