Reklama

Reklama

Alastair Humphreys

Alastair Humphreys

Biografie

Britský dobrodruh, cestovatel, spisovatel a motivační řečník především pro podniky a školy. Narodil se v roce 1976  v hrabství Yorkshire. Jako kluk se nikdy nedostal do žádného sportovního týmu, aby se později stal prototypem úspěšného dobrodruha moderní doby. Provozuje svůj blog, fotografuje, natáčí, píše a pořádá přednášky, aby motivoval lidi k uskutečnění vlastních snů. Přednášel i v Královské geografické společnosti. O svých zkušenostech a dobrodružstvích napsal pět knih.

Už v osmi letech absolvoval přes 40 km dlouhou túru přes tři nejvyšší kopce v rodném hrabství Yorkshire, ve 13 letech během 24 hodin vystoupil na tři nejvyšší vrcholy Velké Británie. O rok později projel na kole napříč  celou Británií. Během studií na univerzitách v Edinburghu a Oxfordu podnikal výpravy především na kole: z Pákistánu do Číny, z Turecka do Itálie, z Mexika do Panamy a napříč Jižní Amerikou. V rámci charitativního projektu běžel v masce nosorožce maratony v Londýně a na Filipínách. Po zakončení studia v roce 2001, se vydal na kole na cestu kolem světa, za čtyři roky ujel 70 000 km. V dalších letech byl členem posádky na jachtě při závodu přes Atlantik, na kánoi plul 800 km po řece Yukon a pěšky putoval podél toku svaté řeky Kaveri v jižní Indii.

V roce 2008 absolvoval extrémní Marathon des Sables v marocké poušti, který dokončil i se zlomenou nohou. V roce 2009 vesloval s invalidním vojenským veteránem přes kanál La Manche. Roku 2010 absolvoval ve dvojici přechod Islandu. Za svůj projekt "Microadventure" byl v roce 2011 společností National Geographic jmenován Dobrodruhem roku. V roce 2012 vesloval ve čtyřčlenné posádce přes Atlantik. Tým po 45 dnech úspěšně zakončil plavbu na Barbadosu. Ve stejném roce stihl výpravu na grónský ledovec a na podzim s Leonem McCarronem přešli 1600 km pouští Rub 'al Khali na Arabském poloostrově.

Wolf "WolfIssen" Issen

Režisér

Scenárista

Kameraman

Herec

Dokumentární
2013

The Empty Quarter

Reklama

Reklama