Reklama

Reklama

Pia Lindström

Pia Lindström

nar. 20.09.1938 (85 let)
Stockholm, Stockholms län, Švédsko

Biografie

Friedel Pia Lindstrom je televizní novinářka, příležitostná herečka a první dítě slavné švédské herečky Ingrid Bergman.

Pia je jediným dítětem Ingrid Bergman a jejího manžela – švédského neurochirurga Dr. Pettera Arona Lindstroma. Pia byla silně ovlivněna matčiným odchodem od ní a jejího otce za italským režisérem Robertem Rossellinim. Piin otec vedl dlouhý boj o její opatrovnictví a nakonec mu byla svěřena do péče. Pia se se svou matkou neusmířila až do roku 1957. Její matka se vdala za Rosselliniho 24.května 1950, spolu měli syna Roberta Ingmara /1950/, a dvojčata Isabellu a Isottu narozené v roce 1952.

Pia Lindstrom začala svou filmovou a rozhlasovou kariéru jako reportérka pro televizní stanici KGO-TV v San Franciscu. V roce 1971 odešla do newyorské televize WCBS-TV. V letech 1973-1997 byla moderátorkou zpráv  a také divadelní a uměleckou kritičkou pro televizi WNBC-TV v New York City. Účinkovala v několika TV pořadech a filmech převážně italské výroby. Mezi ty významné můžeme zařadit klasické drama ZORBA THE GREEK /1964/, italský krimi horor LA DONNA DEL LAGO /1965/, kde hrála roli Adriany, nebo švédský film RUSAR I HANS FAMN /1996/, kde hrála roli jí dobře známou a to TV reportérky.

Je držitelkou ceny Emmy Award pro vynikající přednes v kategorii zpravodajství a za svou práci v poli TV reportáží byla taktéž oceněna cenou Associated Press Broadcaster's Award.

Pia Lindstrom byla třikrát vdaná a má dva syny Justina a Nicholase Dalyho. V současnosti /2013/ je vdaná za právníka Johna H.Carleye.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herečka

Host

Scenáristka

Dokumentární
1996

Ingrid Bergman Remembered (TV film)

Producentka

Dokumentární
1996

Ingrid Bergman Remembered (TV film)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno