Reklama

Reklama

Josef von Sternberg

Josef von Sternberg

nar. 29.05.1894
Vídeň, Rakousko-Uhersko

zem. 22.12.1969 (75 let)
Hollywood, Los Angeles, California, USA

Zajímavosti (6)

Ranč zločinců (1952)

  • Lang a Dietrich si nesedli. Marlene měla pořád připomínky, že Sternberg by udělal to a ono jinak. Ke konci natáčení spolu už vůbec nekomunikovali. (Mr.Ocek)

The Great Waltz (1938)

Rudá carevna (1934)

  • Dcera Marlene Dietrich Maria Riva, která si ve filmu zahrála mladou Kateřinu Velikou, vypadala na svůj věk větší, než chtěl režisér Von Sternberg zachytit ve filmu. Proto v jedné ze scén, kdy je mladá Kateřina Veliká (Maria Riva) nastydlá, je zavalena plno polštáři a panenkami, aby nebyla vidět celá postava, ale pouze obličej, který podle něj vypadal vždy velmi dětsky. (Pavlínka9)

Plavovlasá Venuše (1932)

  • Vedení společnosti Paramount, které film Plavovlasá Venuše (1932) natáčelo, mělo výhrady k závěru filmu. Původní závěr režiséra Sternberga byl odmítnut, ten se urazil a odmítl na filmu spolupracovat, a tak společnost určila jiného režiséra. Poté hlavní hvězda filmu Marlene Dietrich odmítla pracovat s někým jiným než Sternbergem. Dne 26. dubna 1932 vedení studia Paramount oznámilo, že Marlene Dietrich byla dočasně pozastavena činnost, protože odmítla dodržet podmínky smlouvy, a místo ní dostane hlavní roli v plavovlasé Venuši herečka Tallulah Bankhead. Postupem času režisér Von Sternberg přizpůsobil scénář svého filmu všem požadavkům studia Paramount a film se začal natáčet. (Pavlínka9)

Režisér

Producent

Střihač

Scenárista

Filmy
1939

Lady of the Tropics

1931

X-27

1925

Lovci spásy

Spisovatel

Filmy
1932

Plavovlasá Venuše - povídka

Herec

Kameraman

Filmy
1935

Žena a tatrman

Reklama

Reklama