Reklama

Reklama

Miroslav Žbirka

Miroslav Žbirka

nar. 21.10.1952
Bratislava, Československo

zem. 10.11.2021 (69 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Tak jestli se ti líbí i Šagrénova koža, tak to si Zlomky poznania určitě poslechni. Imho jeho nejvyrovnanější album a v podstatě vrchol jeho tvorby.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Zo Zlomkov si spomeniem na nádherne "vzdušnú" Len s ňou, ktorá v sebe nesie tú ľahkosť a radosť prvých zložených vecí... skvelé, až obdivuhodné!

A potom je tu Šagrénová koža, u mňa jeden z jeho autorských vrcholov... ale nie je to album (Zlomky poznania), ktorý by som mal extra napočúvaný. Budem sa na to musieť pozrieť bližšie (keď ho tak chváliš).

na příspěvěk reagoval Socrates, Mr.Apache

Socrates

Socrates (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Nebude to nic objevnýho, ale za mě ještě určitě Zažni (s nádhernou basovou linkou), Ako obrázok, Možno sa ti zdá, 22 dní, Poraď si sám, Katka, Dievčatá, V slepých uličkách, Balada o polných vtákov... 

Ech, je toho hodně.

na příspěvěk reagoval mm13, Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Tak ještě 16. :-)

 

Pro mě osobně (neměl jsem jednotlivá alba vůbec naposlouchaná a ani k nim nemám nějaký nostalgický vztah jako ty) je zatím nejlepší album z těch asi deseti, které jsem doposud slyšel, to v pořadí šesté: Zlomky poznania (1988).

Ne že by tam snad byly nějaké ještě větší hity než na prvních třech deskách, ale oproti nim to má minimum huchých míst. Pro mě je nejvyrovnanější a asi nejvíce funguje jako celek. Navíc se tu až na pár výjimek (hlavně poslední song) Žbirka zbavil většiny elektronických serepetiček, které dělají z čtvrtého a pátého alba zbytečně chladné a zároveň hodně dobové záležitosti. Zatímco na prvních třech deskách se mi kvalita songů zdá trochu jako na houpačce, Zlomky poznania si drží vysokou laťku po drtivou většinu alba. (První zaváhání přijde dokonce až někdy u osmého songu!)

Snad polovina písniček ze Zlomků se hraje v rádiích dodnes a u některých z nich člověka ani nenapadne, že vznikly v 80. letech. Myslím, že lepší rozloučení s osmou dekádou si Meky snad ani nemohl přát. Tohle album se fakt povedlo a zatím to vypadá (pár desek si musím ještě poslechnout), že ho už nikdy ničím nepřekonal.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Nenormálne náročná úloha, pre mňa by to mohol byť celý prvý album (na vydarené debuty mám celkovo slabosť) a potom minimálne 2/3 piesní z nasledujúcich dvoch.

Ale aby som to nekomplikoval, tak asi Mám čierny deň, na ktorú si spomeniem asi najčastejšie a nikdy som pri nej nemal obdobie, že by sa mi páčila menej (čo i len na chvíľu opočúvala). A odkazuje v nej (vo fade oute priamo cituje) Beatles z obdobia A Hard Day's Night (Things We Said Today), čo je môj najobľúbenejší album z ich "pesničkového obdobia".

Takže hej, za mňa jednoznačne (ako sme sa z počiatočnej neistoty posunuli) Mám čierny deň !! :)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Ale myslím, že 20 lidí, kteří by se chodili dívat na diskuzi v Žbirkově profilu, asi nenajdeme...

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Socrates

Tak mě napadlo, kdyby tady každý hodil za sebe tu nej Mirovu pecku a udělalo to aspoň 20 lidí, tak bych měl ten Best Of za chvíli pohromadě. :-)

Takže to máme Cesta zakázanou rýchlosťou (já), Do člna (Pítrs85), Kúp mi knihu (ty)....

Kdo dál, co dál?

na příspěvěk reagoval mm13, Castrator, Socrates, Socrates, Idée_fixe

Socrates

Socrates (hodnocení, recenze)

Taky hodím jednu z největších pecek, kde se mi obzvlášť líbí Laco, tady takovej namixovanej z Edge, Sumnera a Gilmoura. :-)

Laco byl v osmdesátkách zjevení slovenskýho mainstreamu, něco jako v Čechách Čok, žral jsem ho (je), hlavně jeho image, inspirovanou nejvíc ze všeho chlapci z Alphavillu, kor když stál za klávesama. :-)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Mr.Apache , mm13

Tak tak, to jsou vskutku nezapomenutelné chvíle a zážitky. A ani to třeba nemusí být takhle někde v knajpě / klubu, apod. Mám celou řadu podobných zážitků (jež by vydaly na román :-)) se setká(vá)ním s oblíbenými umělci, a byly to pro mne jedny z nejúžasnějších v životě... :-)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ampi

Já ten zmíněný díl viděla dokonce 9. 10., tedy den před Mekyho smrtí, taky jsem si říkala, jaká je to zvláštní souhra... Až mne pak z toho zamrazilo.

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Odpočívejte v pokoji mistře. Když jsem viděl poslední díl seriálu Ochránce píseň Balada o poľných vtákoch . Díl jsem viděl až 13.11. a myslím si, že Miro Žbirka tu ještě mohl být a přinášet pozitivní emoce, energii, nebo jak se tomu říká. No nic už to tak je. Vzpomenu ještě jednou písní.   

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Viem si predstaviť. Mať tú možnosť stretnúť sa s obľúbenou kapelou, hudobníkom, ktorý si rád "pokecá" (a keď je to k krčme či klube a je na to dostatočný priestor), to je vždy veľký zážitok, malá - veľká udalosť! :))

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Pakáreň mám původní LP z devadesátého prvního a CD právě tu verzi s Davovou psychózou. Ale to mi až tak nevadí. Hlavně tu desku znám zpaměti, každý text... This is fucking rock ‘n‘ roll, baby. :-)

Mimochodem, v devadesátém prvním jsem s nimi chlastal v (už dávno neexistujícím) ostravském klubu Rock Hill. Zvláště s Korbelem jsme si výborně rozuměli.

na příspěvěk reagoval mm13, Idée_fixe

Daddko

Daddko (hodnocení, recenze)

mm13

Len tu tak nakukávam. Akosi málo o Jožovi Rážovi a ELÁN. Letnú a  Carnegie Hall v New Yorku len tak nevypredáš. Kráľ  Marián Varga a Collegium musicum ( u mňa obdoba EL&P, Rick Wakeman, YES). Pozn. k 70-80 rokom a politizácii. Našťastie Vaska Biľak bol zašitý v Prahe, kultúru riadil Miroslav Válek (Jesenná láska - Mekyho Žbirku). Pokiaľ naňho napr. Varga spomínal, tak len v dobrom. Žehlil mu prúsery a Varga mu dokonca venoval po jednom z kobercov LP ( mimo iné Válek napísal text Smutná ranná električka Hammel&Varga).  Len Válek so svojimi básňami bol niekto (ak keď komouš). Takže aj preto možno viac voľnosti.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Ďakujem že tú Slobodku toľko spomínaš... Pakáreň už dlhšie túžim mať na originálnom nosiči, doteraz to však bolo dostupné iba ako 2-diskové balenie, druhý disk bol Davová Psychóza... ktorá je fajn, ale nemusím ju mať a vadilo mi ju mať spolu s Pakáreň opusom... a teraz pozerám , že Pakáreň minulý mesiac konečne vyšla (znova) samostatne... síce trochu mastná (13 eur), ale idem do toho! :-)

Na tvoje delenie sa poznatkami ohľadne Žbirku budem netrpezlivo vyčkávať, on a Karel Kryl boli moje prvé kroky za hudbou, v zmysle, že to boli prvé albumy (Sezónne lásky a Bratříčku...) ktoré som s maximálnym záujmom počúval a napočúval celé... pozorne, seriózne, naplno. Nejaký ten kontakt s nimi (minimálne cez otcovu gitaru) som s nimi vtedy samozrejme už mal o čosi skôr.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Tublatanka byla skvělá, na její koncert v havířovském letním kině začátkem léta 1986 nikdy nezapomenu. (Tehdejší setlist a všechny ostatní podrobnosti kolem mám v paměti i po těch letech.)

První tři alba na tuzemské poměry výborné (i když každé asi trochu horší než to předešlé) a zakončila to skvěle parádní Loď do neznáma. Pak šli do kelu. Ještě že v té době nastoupila Slobodná Európa - jediná československá rokenrolová kapela, která se může po všech stránkách s klidem měřit se všemi slavnými rockovými rebelanty všech dob. A Pakáreň je jedna z nejlepších glam/punk/metalových desek všech dob. (A to počítám veškerou jejich světovou konkurenci jako Guns N Roses atd.)

Jinak ještě k tomu Mirovi: Jak to tak od něj všechno postupně poslouchám, získal jsem dva zajímavé poznatky. Jeden z nich jsem ještě nikdy nikde nezaznamenal. Později se možná podělím. :-)

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

A ešte Úsmev, tímovka tých NAJ z vtedajšieho Modusu:
https://www.youtube.com/watch?v=Qd4j9o6bZ-0

MODUS = veľká legenda... a odrazový mostík hlavne pre trojicu tých najvýraznejších, ktorí sa pri Lehotskom hudobne riadne "oťukali" a dospeli: Žbirka, Gombitová, Lucenič... ale "vychoval" ich viac. Nehovoriac o jeho autorstve pre celú plejádu českých aj slovenských interpretov.

My sme to v tých 70. a 80. rokoch v SSR mali v strednom prúde úplne inak, než v ČSR. Žiadna autorská mafia a lá Štaidl, Janeček a a spol. Tu sa skoro každý, kto ten talent a snahu mal, vedel realizovať s vlastnou tvorbou, v mnohých prípadoch začať pri tých skúsenejších, zavedenejších, ktorí ho potom do vlastnej tvorby bez problémov vyprevadili... a potom tu bol festival Zlatá lýra, tá snáď vytiahla do pozornosti každého zo slovenskej elity tých rokov (od ľudí v Moduse, cez Elán až po Roba Grigorova).

Malou zaujímavosťou napríklad je, že zase na druhej strane sme tu mali renomovaných textárov (veľká trojka: Zeman, Peteraj, Filan + ďalší: Hevier, Mikletič, Ubran atď.)... ale ani tu neplatila absolútna výhrada tvorby a napríklad taký Peter Nagy si texty od začiatku písal sám a nemám vedomosť o tom, že by za to musel bojovať... Akurát sa s jeho, myslím tak trochu manažérom a  hlavne spoluautorom čo do hudby, Julom Kinčekom, už pri prvom Nagyovom albume (1984!!) dohodli, že hudbu na každom Nagyovom albume zložia vždy na polovicu (napríklad 6+6 piesní), aby sa to jednoducho rátalo čo do delenia sa. :-)

Samostatnú kapitolu potom tvorí osoba Paľa Hammela a vydavateľstva OPUS, kde sa žiadne polená pod nohy nehádzali, pokiaľ sa to naozaj nemuselo, pokiaľ to nebolo priamym príkazom zhora.

Aj vďaka tomu tu potom v druhej polovici 80. rokov mohla zahviezdiť napríklad Tublatanka, ktorú si už bol spomenul a ktorú sme, keď nastúpila, od prvej chvíle milovali zo všetkého najviac! Mala punc skoro-zakázanej kapely (Vo veľkej škole dní) a hrala skoro-metal, takže sme sa z toho fakt totálne zbláznili... to bol fenomén "jak sviňa"! ;-)

P.S. perlička: Pri Maťa Ďurindu (Tubla) mame, váženej profesorky umeleckej školy, nespravil skúšku (na prvýkrát) údajne ani Paľo Hammel... sám na to s úsmevom spomínal v nejakom dokumente.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache, Daddko

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Dvě nebo tři novější věci, které jsem od něj slyšel z rádia v tomhle století, byly imho vynikající. Konkrétnější budu až se tam proposlouchám. Beru teď album za albem a jsem zrovna na konci 80. let (šesté LP Zlomky poznania, 1988).

Jinak vynikající je i jeho (tuším že) první singl Dievčatá cca z roku 1978, který vyšel ještě pod hlavičkou Modusu.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Prvé tri albumy od Žbirku sú absolútne, ďalej potom stále chvíľami vynikajúce veci ešte zložil... Až jeho posledné veci, asi od druhej polovice 90. rokov, som ho už prestal sledovať úplne, čo zaznelo z rádií skôr otrávilo, než by pritiahlo späť... ale to už nejak tak celkovo (aj celosvetovo) bolo od tých rokov (pred koncom milénia) stále vzácnejšie a ťažšie natrafiť na nesporne KVALITNÚ vec.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Jéé, to je ale pěkná vzpomínka... :-)

Aha, jasně, rozumím... A co se týče těch Beatles, apod., tak to opravdu chápu. Já, když je objevila, tak následně svého času neposlouchala prakticky nic jiného, dokonce hooodně do pozadí ustoupila v té době i vážná hudba (a to už je u mne co říct :-))). To bylo mezi mými 11 až cca 15 lety, pak jsem se po těch pár let "Beatle orgií" :-D postupně vrátila jak ke klasice, tak si konečně všimla, že taky existují i jiné špicovní kapely či interpreti z té doby. :-)

 

To se mi stává taky, když mi nějaká skladba (píseň), ale třeba i něco úplně jiného - vůně, kousek nábytku, jídlo... připomene nějakou událost, zážitek, apod., třeba i z hooodně vzdálené minulosti.

S Mekyho písněmi mám spojené dětství (takže vlastně podobně jako ty), kdy ho poslouchali, ale i si jen tak broukali, rodiče. :-) Občas z legrace místo "Biely kvet" zapěli "Bielizeň". :-D Zajímavé, že ale taky spíš na nějakém tom výletě. :-) Zkrátka, jeho písničky jsou hodně pohodové, a navozují tu správnou "dovolenkovou", odpočinkovou atmosféru. :-)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Skladatel

Host

Pořady
2021

Hudební ceny Žebřík

2020

Ceny Anděl Coca Cola 2019

 

Pomozte dětem - Kuře v bačkorách

 

Slovenka roka 2020

2019

Ceny Anděl 2018

 

Doupě Mekyho Žbirky - moderátor

 

Galakoncert Kapka naděje 2019

 

Krištáľové krídlo

 

Má vlast - galavečer ke 100 letům republiky

Reklama

Reklama

 

Pomozte dětem 2019 - Duety pro Kuře

 

Slavíci na Barrandově

 

Slovenka roka 2019

 

Světlo pro Světlušku 2019

 

ČESKÁ MISS a MISS UNIVERSE Slovenskej republiky 2019

2018

2 na 1

 

Adventní koncerty 2018

 

Dobrovolní hasiči 2018

 

Pomozte dětem 2018

 

Život ve hvězdách

2017

Blízká setkání

 

Host Lucie Výborné

 

Všechno, co mám rád

 

Zlatá hokejka 2017

2016

Galakoncert Kapky naděje

 

Noc nádejí 2016

 

Pomozte dětem

 

Pomáhej s humorem - Konto Bariéry

 

Zlaté časy

 

Český slavík Mattoni 2016

2015

Atlet roku 2015

 

Galashow s latinou 2015

 

Hvězdy na Barrandově

 

Noc nádejí 2015

 

Osobnosť televíznej obrazovky 15. ročník

 

Poslední zhasne

 

Světlo pro Světlušku 2015

 

Český lev 2014

2014

Mattoni Koktejl Festival 2014

 

Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina

 

Sportovec roku 2014

2013

60 pečetí

 

Barrandovská abeceda

 

Ještě jednou Galashow 60

 

Kouzelný Silvestr

 

Krása pomoci

 

Možná přijde i charita 2013

 

Noc nádejí 2013

 

Osobnosť televíznej obrazovky 2012

 

Slávik 2012

 

Srdce pro děti 2013

 

SuperStar 2013

 

TýTý 2012

2012

7 pádů Honzy Dědka

 

Drzá Diana

 

Limuzína

 

Mixxxer

 

Pomozte dětem 2012

 

Slávik 2011

 

Srdce pro děti 2012

 

Večer plný hvězd

2011

Atlet roku 2011

 

Hokejový dezert pre dvoch

 

Legendy popu

 

Pokondr live

 

Silvestr 2011

 

Silvestr na pláži

 

Sportovec roku 2011

 

To byl náš hit

 

Česko Slovenská SuperStar

2010

Adela show

 

Ceny Anděl 2009

 

Kapka naděje

 

Pretty Woman ČR a SR 2010

 

Show Jana Krause

 

Český slavík Mattoni 2010

2009

Atlet roku 2009

 

Silvestr 2009 - Pojďte dál...

 

Slávik 2009

2008

Intimní zpověď

 

Modré z neba

 

Sportovec roku 2007

 

X Factor

2007

Atlet roku 2007

 

Mejdan roku z Václaváku 2007

 

Souboj hitů

 

Takí sme boli

2006

Atlet roku 2006

 

Mejdan roku z Václaváku 2006

 

Pomozte dětem 2006

 

Portrét

 

Čétéčko

 

Žito

2005

Všechnopárty

2004

10 let s vámi

 

Anjeli strážni

 

Dementi

 

Edův pohádkový balík

 

Slovensko hľadá SuperStar

 

Uvolněte se, prosím

2003

Na streche

 

Silvestrovské taneční hodiny

 

Český slavík Mattoni 2003

2002

Abeceda hvězd

 

Jsou hvězdy, které nehasnou

 

Staré... ale hity

 

Všichni zlatí slavíci

2001

Co v Silvestru nebylo...

 

Dobroty

 

SILVESTR 2001

 

Vabank

2000

Benefice

 

Lucie na bílo

1999

Babeta

 

Banánové rybičky

 

DERBY

 

NASTUPUJE AMFORA

 

Silvestr 99

 

Čtveráci

1998

Na plovárně

 

Nikdo není dokonalý

 

Rychlý prachy

 

Sama doma

1997

Novoty

1996

Carusošou

1995

Horoskopičiny

 

Tak neváhej a toč – speciál!

1994

Do You sing English?

 

Eso

 

Pesničky z televízneho archívu

1990

Klip album: Miroslav Žbirka

 

Rhytmick

 

Šaráda

1989

Možno sa ti zdá

 

Poraď si sám

 

Silvestr, který se nevysílal

1988

Silvestr 1988 aneb Jak jsme to neviděli

 

Vitaj, Silvester!

1987

Klip klap

1986

Manželský pětiboj

 

Nálada je výborná

 

Telegramiáda

1985

Hity 85

1984

ABECEDA

 

Nonstop

 

Pesničky na cestách

 

Zem menom láska

1983

Predstavujeme vám Miroslava Žbirku

 

Triangel

1982

Koncert za snehovú vločku

 

Rockové rozhovory

1981

Moderato

 

Silvester 1981

 

Spieva Miroslav Žbirka

 

Ľahký kabát mladosti

1980

Pestrá paleta melódií

 

Predstavujeme vám Modus

 

Stretnutie v Prešove

1978

Hitšaráda

 

Rodný môj kraj

1976

Disko pre starších

 

Modus

 

Písničky z obrazovky

 

Vyberte si pesničku

1975

A predsa sa krúti

 

Našich deväť

1971

Chvíle pro písničku

1970

Televarieté

1966

Bratislavská lýra

Herec

Filmy
1988

F.T.

 

F.T. na cestách

1986

Do-re-mi

1984

Pozvanie do kraja Dobšinského povestí (TV film)

1981

Neberte nám princeznu (TV film)

Seriály
2021

Ordinace v růžové zahradě

 

Druhá šance (S16E57)

2006

Ordinace v růžové zahradě

 

S. O. S. (S02E30)

2004

Redakce

Dokumentární
2021

Modrý album: The Making Of

2020

Meky

 

PopStory (seriál) - herec, a.z.

 

Image a estetika (S02E06)

 

Hudba a politika - a.z. (S02E05)

 

Festivaly a soutěže - herec, a.z. (S02E02)

 

Písně a slova (S02E01)

2019

Chlapčenský úsmev (koncert)

 

Karel je Gott (seriál)

 

Nie sme zlí - Boris Filan 70? (koncert)

 

Český mejdan s Impulsem 2019 (koncert)

 

Ďakujeme, že môžeme (koncert)

2018

Koncert pro svatovítské varhany 2018 (koncert)

Reklama

Reklama

2017

Hej mistře basů (koncert)

 

Megakoncert Rádia Čas (koncert)

 

Český mejdan s Impulsem 2017 (koncert)

2016

Nás to tady furt baví (koncert)

 

PopStory (seriál)

 

Obchod a finance (S01E04)

 

Žánry a styly (S01E03)

 

Zvuky a média (S01E02)

 

Tváře a hlasy (S01E01)

 

The Backwards: Příběh košických brouků

 

Zlatá Lýra (TV film)

 

Zlatá lýra (seriál)

 

Český mejdan s Impulsem (koncert)

2015

Miro Žbirka v Abbey Road (TV film)

2014

Slovensko ADVENT 2014 (koncert)

 

Vianočný koncert Slovenského a Českého rozhlasu (koncert)

 

ČT Live - Žebřík 2013 Bacardi Music Awards (koncert)

2013

ČT Live: Karel Černoch - 70 (koncert)

2012

Miro Žbirka Happy Birthday (koncert)

 

Tajemství Mekyho Žbirky (TV film)

2011

Ahoj, Marie! (koncert)

 

Empatia v Londýně (TV film)

 

Tajemství zlatých slavíků (TV film)

2009

Malý zúrivý Robinson

 

Miro Žbirka - GALA (koncert)

2008

Gen.sk (seriál)

2007

Slovenský bigbít (seriál)

2006

Miro Žbirka: The Best of Tour 2006 (koncert)

2002

Hvězdy na Vltavě (koncert)

1999

Koncert pre ľudskosť; Boli sme tam všetci (TV film)

1998

Bigbít (seriál)

1996

Buty Ostravě (koncert)

 

Vlastnými slovami (seriál)

1987

Fanstory (studentský film)

 

Zrkadlo rokov (koncert)

1978

Karel Gott v Lucerně (koncert)

Hudební videoklipy
2020

Miro Žbirka - Slovenská

2016

Summer All Stars - Léto lásky ft. Slza

2014

Miroslav Žbirka: Fair Play

2012

Lojzo a Miro Žbirka: Každý deň budú vraj Vianoce

2009

Miro Žbirka - Tento song

2008

Hitparáda 80. let

2006

Katapult: Až

2005

Miro Žbirka feat. Iva Frühlingová: Někdy stačí dát jen dech

1995

Miroslav Žbirka - 22 dní

1986

Miro Žbirka: Slávou opitý

1984

Miroslav Žbirka - Do člna

1982

Miroslav Žbirka: Atlantída

1981

Miroslav Žbirka: Balada o poľných vtákoch

Koncerty
2021

Forever Král: Koncertní pocta Ivanu Královi

 

Mosty Gesharim 2021 - Miroslav Žbirka

 

Národ sobě - kultura tobě

2020

Doupě Mekyho Žbirky LIVE

 

Miro Žbirka: 40 let na scéně

 

Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2020

2015

Big Beat de Luxe - lekcia Ursiny

 

V slepých uličkách

2008

Tříkrálový koncert

2003

Zase spolu

1997

Ahoj, Tvůj Petr...

1989

Hity 89

1986

Hity 86

1985

Zlatý slavík 1984

1983

Bratislavská lýra 1983

 

Bratislavská lýra 1983: Miroslav Žbirka

 

Bratislavská lýra 1983: Pestrá paleta melódií

 

Zlatý slavík 1982

1982

Bratislavská lýra 1982: Pestrá paleta melódií

 

Bratislavská lýra: Lýrové pódium so skupinou Limit

1979

Bratislavská lýra 1979: Modus

Krátkometrážní
1983

Zimné sníčky (TV film)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Reklama

Reklama