Reklama

Reklama

Saman Kesh

Saman Kesh

nar. 08.08.1986 (37 let)
Teherán, Írán

Biografie

Saman Keshavarz se narodil 8. srpna 1986 v Teheránu, v Iránu. Ve své rodné zemi však strávil jen dva roky, v roce 1988 totiž rodina Keshavarzů emigrovala do Spojených států amerických, kde se usadila v slunné Kalifornii.

Saman Keshavarz od malička toužil stát se filmařem a už od svých třinácti na kameru natáčel krátké scénky a skeče. Jeho první film určený veřejnosti - filozofické DRUG OF CHOICE – měl premiéru v roce 2006 (tehdy mu nebylo ještě ani dvacet let). DRUG OF CHOICE svůj účel jednoznačně splnil - mladý režisér a scénárista Keshavarz na sebe upozornil, filmová komunita si jej všimla a začala mu předkládat první seriózní nabídky. V roce 2007 dokončil svůj druhý film – ROUTINE. V roce 2009 pak natočil výborné, něco přes pět minut dlouhé video LUV DELUXE. To bylo původně určeno pouze jako videoklip k písni Luv Deluxe od Cinnamon Chasers, ale netrvalo dlouho a z hudebního videa se stal plnohodnotný krátký film. LUV DELUXE na internetu shlédlo několik milónů diváků a Saman Keshavarz za něj získal mnoho ocenění. Filmu si všimla i světoznámá společnost Futere Shorts, která ho zařadila do programu několika prestižních festivalů krátkých filmů.

Saman Keshavarz je navzdory svému mladém věku neustále známější a úspěšnější. Pokud bude dále pokračovat ve svém originálním přístupu k tvorbě, má zaděláno na slibnou kariéru uznávaného režiséra.

Aladniel

Režisér

Scenárista

Producent

Filmy
2021

Doors

Hudební videoklipy
2015

November Skies

Krátkometrážní
2016

Hit TV

Střihač

Hudební videoklipy
2015

November Skies

Krátkometrážní
2016

Hit TV

Reklama

Reklama