Reklama

Reklama

Juna Itó

Juna Itó

nar. 20.09.1983 (40 let)
Los Angeles County, California, USA

Biografie

Yuna Ito se narodila 20. září 1983 v Losa Angeles. Má mladšího bratra jménem Johnny. Rodina se později odstěhovala do Oahu na Hawaii, kde Yuna zůstala až do začátku své pěvecké kariéry v Japonsku. Již od nízkého věku snila stát se zpěvačkou, od doby kdy slyšela zpívat Celine Dion. Ve věku patnácti let jí byla nabídnuta hudební smlouva, ale tu odmítla s vysvětlením: "koukali na mě jako na holku a ne jako na zpěvačku". Když Ito řekla svým rodičům o svých plánech stát se zpěvačkou, nesouhlasili s její volbou. Chtěli aby normálně chodila do školy a potkala "milého kluka". Ale Ito s rodiči nesouhlasila. V roce 2001 vystudovala McKinleyovu střední školu a v roce 2003 se odstěhovala do Japonska.

V roce 2005 byla vybrána k ztvárnění Reiry Serizawy, vokalistky rockové skupiny Trapnest ve filmové adaptaci populární manga série NANA od Ai Yazawa. Vydala svůj debutní singl Endless story pod názven "Reira hraje Yuna Ito". Píseň byla použita jako úvodní píseň k filmu Nana. Po vydání "Endless Story" následoval její druhý singl "Faith/Pureyes" (2006).

Později Ito vydala svůj třetí singl "Precious". Píseň obsahovala dvě b-strany a to "I'm Free" and "Secret". Posledně jmenovaného je spoluautorkou a bylo to poprvé, kdy se podílela na jednom ze svých singlů. V roce 2006 Ito vydala další tři singly a to "Stuck on You", "Losin" a "Truth". Singl "Truth" opět vydala pod jménem "Reira hraje Yuna Ito" a byl použit jako úvodní píseň k filmu NANA 2 ve kterém Ito opět ztvárnila Reiru Serizawu.

Ito začala rok 2007 vydáním debutového alba "Heart". To bylo oceněno jako Double Platinum od Asociace nahrávacího průmyslu v Japonsku. V březnu vydala sedmý singl, "I'm Here" a následně v červnu singl "Mahaloha" na kterém spolupracovala s Micro z kapely Def Tech a koncem roku vydala devátý singl "Urban Mermaid". Její desátý singl nazvaný Anata ga Iru Kagiri: A World to Believe In byl vypuštěn 16. ledna 2008 a je duetem se Celine Dion. Když Dion slyšela Itoininu interpretaci její písně dostala nápad na duet. Dion vydala původně tuto píseň na svém albu Taking Chances. Píseň byla použita v reklamě na au LISMO (japonský mobilní telefon). A World to Believe In byl nominován na Nejlepší společné video na japonské MTV Video Awards 2008, ale prohrál s "Last Angel" od Kumi Koda.

V březnu se Ito stala mluvčí Proaktivu, léku proti středně těžké formě akné a hrála v reklamě spolu se svou písní "Tokyo Days" jako znělkou. V červnu 2008 spolupracovala s populárním japonským hudebním producentem Takeshim Kobayashim a ruským dirigentem Mikhailem Pletnevem na písni "Gate" ke stejnojmenému dokumentárnímu filmu. Její jedenáctý singl nazvaný "Miss You" byl vypuštěn 3. září 2008 a byl použit jako úvodní píseň pro džus jménem Ito En Vitamin Fruit.

Její další singl nazvaný "Koi wa Groovy x2" (Love is Groovy Groovy) byl použit jako Gap Japan's 2008 Holiday Collection Winter Neutrals campaign song. Kromě použití její písně byla Ito vybrána jako modelka pro Gap, americký obchod s oblečením, v červenci 2008. Ito vydala anglickou verzi "Koi wa Groovy x2" nazvanou "Groovy x2" pod pseudonyme Christine Ito. Sony Music Japan pro Christine vytvořil oficiální webové stránky a blog. Dále spolupracovala s Hip-Hop/Reggae duem Spontania na jejich singlu "Ima Demo Zutto" (Now and Forever), který byl vypuštěn 28. ledna 2009. Itoin třináctý singl "Trust You" se stal čtvrtou ukončující písní pro anime Mobile Suit Gundam 00 druhou sérii.

31. března 2009 "Ima Demo Aitai Yo... feat. Spontania" (I Still Miss You), který byl odpovědí na Spontaniin song "Ima Demo Zutto" (Now and Forever) byl vypuštěn online přes webové stránky. Itoinino třetí album nazvané "Dream" bylo vydáno 27. května 2009 a píseň "Let it Go" byla vypuštěna 11. listopadu 2009.

V červnu 2010 Ito zahájila projekt nazvaný "I Want to Do a Western Cover". Hlavní myšlenkou bylo udělat live cover pro její radio show "Heart to Heart". Nicméně tam bylo tolik žádostí, že její oficiální webové stránky vzaly ten projekt a udělaly z něj Ito Yuna Respects. Poté co bylo vybráno deset písní, lidé mohli hlasovat pro jednu z těchto písní. Píseň, která vyhrála byla "I Don't Want to Miss" a Thing od Aerosmith.

Dne 9. září webové stránky Spanspo oznámily že v dramatu jménem Ougon no Buta bude jako úvodní píseň použita píseň od Yuny Ito. O dva týdny pzoději Sony's Music Shop potvrdil že úvodní píseň bude vydána jako nová píseň jménem "Mamotte Agetai" a to 3. listopadu 2010. Ito poté 8. prosince vydala své první kompilační album Love: Single's Best 2005—2010.

Shley

Herečka

Filmy
2006

Nana 2

2005

Nana

Seriály
2011

Secret Girls

Hudební videoklipy
2018

Chris Pierce - Trouble Man

Reklama

Reklama