Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Tohle přátelství se dá jedině závidět či oslavovat ;-) Film má šmrnc, styl a nebojí se do toho praštit. To je přesně ono, co hledám všude. Lidé jsou zde sví, mají své charaktery a ty si navzájem neprohazují. Kdo se podívá, neprohloupí. Nejkrásnější film o přátelství, jaký jsem kdy viděla! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čo povedať? ...jednoducho krásny film, natočený s úžasnym citom a miernym melanchoniznom. Dojímavý príbeh dvoch úplne odlišných priateliek Nany (skvelá Mika Nakashima v roli drsnej rockerky - takto vynikajúci herecký výkon som od nej nečakal!) a Nany (útlej najivnej a milučkej Aoi Miyazaki). Na plných 5 hviezdičiek mi tam chýba trocha väčšia hĺbka, hlavne v posledných cca. 30 minútach, z ktorých sa dalo určite vyťažiť oveľa viac, no prvú hodinku a pol som bol do príbehu priam ponorený. Aj tak sa však prikláňam k 5, i ked to je skor tak za 4,5 ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Film končil a mě se chtělo zatleskat. Krásné! ■ O dvou dívkách, které by mi paradoxně samostatně povahově vůbec nevyhovovaly - jenže když se to zprůměruje a když jedna ovlivní druhou a druhá první, je to výborné! ■ Přestože nemusím mít rockovou hudbu, podupával jsem si :). ■ Na třetí shlédnutí: Výborná práce s mikrofonem v písni Glamorous Sky. Link zde http://www.youtube.com/watch?v=ZX-1vOw3u0s ■ Doplněno po pěti měsících: Od tohoto filmu jsem příznivcem Aoi Miyazaki. Viděl jsem s ní už další dva filmy. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Miluju anime, a tenhle film se ho krásně drží. Představitelé jsou naprosto úžasní a většinou i velmi podobní (vždy to nejde že). Film, který podává krásný příběh, kter je samozřejmě v mange a anime lépe vyjádřen ale i tak si za mě těch pět* zaslouží. Jediné dvě vítky u mě, Nobu je v anime hezčí, a Takumi taky. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek o přátelství dvou dívek, které se obě jmenují Nana a jejich láskách, touhách, snech, přáních... Nádherně natočené, laděno do bílé, podbarvené rockovou hudbou (občas mi připomínala Smashing Pumpkins) se spoustou nádherných scén (například scény ve vaně). Obě hlavní představitelky jsou navíc velmi okouzlující a každá jiným způsobem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Jméno Nana v japonštině znamená sedm. (Shley)
  • Film je natočen podle úspěšné stejnojmenné manga série, kterou napsala a ilustrovala Ai Yazawa. Původní manga je nedokončená, autorka však vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tvorbu pozastavila. Podle mangy bylo natočeno také anime. (Dragoni)
  • Ve scéně, kdy Nobu pustí novou nahrávku z pásky ve snaze přesvědčit Nanu, aby se připojila k jejich kapele, je možné slyšet basovou kytaru. To však není možné, protože Ren odešel dlouho před tím do Tokia a Shin v té době ještě v kapele nebyl. (Geriel)

Reklama

Reklama