Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V porovnani s japonskou roztomilosti podobneho kalibru jsou panda medvidci nesympaticke zrudy. Dokonale obe hlavni herecky a zabavne hudebni prostredi. S tim spojeny povedeny soundtrack - japonska anglictina je totalni vytlem. K tomu nezbytna emo davka typicka spise pro korejskou tvorbu a uz si to pomalu zacinalo brousit zoubky na maximum. To by ale nesmelo byt prilis unudlene posledni tretiny, ktera to zbytecne srazi a namisto gradace zacne nudit. Navic nechapu tu vsudypritomnou adoraci kytaristu, jakoby ostatni druhy hudebniku byly menecenne, pricemz opak je pravdou. 7/10 ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Miluju anime, a tenhle film se ho krásně drží. Představitelé jsou naprosto úžasní a většinou i velmi podobní (vždy to nejde že). Film, který podává krásný příběh, kter je samozřejmě v mange a anime lépe vyjádřen ale i tak si za mě těch pět* zaslouží. Jediné dvě vítky u mě, Nobu je v anime hezčí, a Takumi taky. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Absencia emócií ! Pretože tento príbeh, príbeh Nany a Nany-chan je predovšetkým o citoch. Tam, kde nás v anime dostávali citovým vydieraním, tak tam nás v live action stiahli pod čiernu zem aj s hercami a donútili nás, aby sme už viac nemali chuť dozvedieť sa, čo sa vlastne s hlavnými predstaviteľkami bude ďalej diať a ako sa bude dej vyvíjať. Stále dookola jedna alebo druhá musela roniť "krokodílie slzy" - poťahovanie nosom pre mňa nie je plač. Herci priam ako keby si nevedeli spomenúť, čo majú v scenári ďalej napísané - mám objať ? nemám objať ? A keď sa už konečne rozhodli, pomalymi pohybmi sa blížili k "obeti". Veď predsa, na takéto veci sa musí ísť bez rozmyslu, potom to diváka nezoberie za ten správny koniec. Všetko tak umelo a nasilu vytvorené. Pre mňa to bolo utrpenie sledovať takéto hranie. Z tak perfektného anime - založeného na citoch, vnútorných dilém a v tom dokonale zakomponované prvky humoru, ktoré sa v live action nedočkali svojho miesta, spravili šaškárnu! Už ma vážne začína štvať Hachi s jej "nee, Nana". ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Film končil a mě se chtělo zatleskat. Krásné! ■ O dvou dívkách, které by mi paradoxně samostatně povahově vůbec nevyhovovaly - jenže když se to zprůměruje a když jedna ovlivní druhou a druhá první, je to výborné! ■ Přestože nemusím mít rockovou hudbu, podupával jsem si :). ■ Na třetí shlédnutí: Výborná práce s mikrofonem v písni Glamorous Sky. Link zde http://www.youtube.com/watch?v=ZX-1vOw3u0s ■ Doplněno po pěti měsících: Od tohoto filmu jsem příznivcem Aoi Miyazaki. Viděl jsem s ní už další dva filmy. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Typický film, který neurazí ani nenadchne. Všechno to tak nějak bez větších problému proplouvá, postavy nejsou nijak nesympatické, ale zároveň jsem nenašel žádnou, která by se mě nějak víc dotkla, hudba se tváří rockově, ale je to v podstatě popík jak poleno, pravděpodobně taktéž z důvodu, aby se zavděčil co nejširšímu publiku. Dle místního hodnocení jsem čekal mnohem větší emoční zápřah. 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Jméno Nana v japonštině znamená sedm. (Shley)
  • Ve scéně, kdy Nobu pustí novou nahrávku z pásky ve snaze přesvědčit Nanu, aby se připojila k jejich kapele, je možné slyšet basovou kytaru. To však není možné, protože Ren odešel dlouho před tím do Tokia a Shin v té době ještě v kapele nebyl. (Geriel)
  • Film je natočen podle úspěšné stejnojmenné manga série, kterou napsala a ilustrovala Ai Yazawa. Původní manga je nedokončená, autorka však vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tvorbu pozastavila. Podle mangy bylo natočeno také anime. (Dragoni)

Reklama

Reklama