Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Naslund 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se odhodlával hodně dlouho. Pořád tam na mě koukal a já vždy rozvažoval, jestli jo nebo ne, a jak jsem tak přemítal, postupně se mi v hlavě vytvořila představa o filmu, jakej asi bude... Úplně vedle :-) Pustil jsem si ho, když jsem byl nemocnej a bylo mi dost blbě, což pro filmy není zrovna ideální stav. Ale kupodivu jsem bez problému vydržel a na konci se mi kupodivu udělalo výrazně líp a neřekl bych, že za to může moje imunita. Očividně může být pro člověka pozitivní film lékem. Jen ze začátku jsem měl dost problémy zvyknout si na vizuál. Sice je vše jako u dalších filmů, ale obraz mi přijde děsně ostrej. Skoro jako kdybych se ani nedíval na film, ale na skutečné lidi a prostory. Očividně kvalitní kamera, ale mě se to tak nelíbí. Rozplizlosti a zamlžení mají větší kouzlo. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zpracování NANY podle manga předlohy do filmové podoby, kterou jsem četl těsně, než jsem měl šanci shlédnout film, se mi bezútěšně líbila a jinak to nebylo ani s filmem, až na to že daleko předčil mé očekávání a to nejen díky hereckému obsazení a prostředí, ale i díky krásnému soundtracku ♫ Glamorous sky ♫. Herecké obsazení je velice vydařené a to nejen díky Ryuhei Matsudovi, ale a hlavně díky Mika Nakashimidě a Aoi Miyazaki, která byla jako vždy neskutečně roztomilá. Nádech a okouzlení se nese celým filmem a obě NANY spolu proplouvají svým osudem. 90% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Nana... Jméno dvou hrdinek, jedné vitální, věčně usměvavé dívenky a druhé, melancholicky založené rockové rebelky, kolem jejichž kamarádství, peripetií s láskou a kontrastu jejich povah se celý film točí. A kolem hudby... Přesněji rocku. Černovlasá Nana, výtečná vokalistka, dá po odchodu svého milého znovu dohromady rockovou kapelu a o pohodově řízný hudební doprovod snímku je postaráno. Někdy melancholií prodchnutý, jindy rozradostnělý, ve výsledku jemný, citlivý a hladivý film, který mi dal tváří jednoho z představitelů a povedenou hudební složkou vzpomenout na jeden můj oblíbený kousek od Toshiakiho Toyody. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čo povedať? ...jednoducho krásny film, natočený s úžasnym citom a miernym melanchoniznom. Dojímavý príbeh dvoch úplne odlišných priateliek Nany (skvelá Mika Nakashima v roli drsnej rockerky - takto vynikajúci herecký výkon som od nej nečakal!) a Nany (útlej najivnej a milučkej Aoi Miyazaki). Na plných 5 hviezdičiek mi tam chýba trocha väčšia hĺbka, hlavne v posledných cca. 30 minútach, z ktorých sa dalo určite vyťažiť oveľa viac, no prvú hodinku a pol som bol do príbehu priam ponorený. Aj tak sa však prikláňam k 5, i ked to je skor tak za 4,5 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Potkají se náhodou dvě mladé dívky jménem Nana - jedna zdánlivě drsná sebevědomá a samostatná rockerka, druhá křehoučká, naivní a nevinná dívenka - a právě té zahne přítel s jinou, ovšem opravdu zlomené srdce skrývá ta druhá... Hezký romantický příběh s hudebním podtextem, který byl naštěstí poměrně nevýrazný, protože tento tvrdší žánr vážně není můj šálek kávy, nicméně i tak musím uznat, že poslouchat se to dalo :-) Jednoznačný herecký prim tu má ještě hodně mladá Miyazaki Aoi, ale už tak předvádí opravdu působivou podívanou - dost dětinská, nevinná, ukrutně upovídaná až to bylo trochu únavné, ale věčně usměvavá, vtipná, přátelská, upřímná, neuvěřitelně půvabná a roztomile elegantní až mne z toho bolelo u srdce - taková holka musí lézt šíleně na nervy, ale její kouzlo je tak magické, že bych to určitě i tak vydržel, je zkrátka neodolatelná nejen v tomto snímku. Jo a to překvápko ve dveřích v závěru filmu... :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Jméno Nana v japonštině znamená sedm. (Shley)
  • Ve scéně, kdy Nobu pustí novou nahrávku z pásky ve snaze přesvědčit Nanu, aby se připojila k jejich kapele, je možné slyšet basovou kytaru. To však není možné, protože Ren odešel dlouho před tím do Tokia a Shin v té době ještě v kapele nebyl. (Geriel)
  • Film je natočen podle úspěšné stejnojmenné manga série, kterou napsala a ilustrovala Ai Yazawa. Původní manga je nedokončená, autorka však vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tvorbu pozastavila. Podle mangy bylo natočeno také anime. (Dragoni)

Reklama

Reklama