Reklama

Reklama

Claudia Jennings

Claudia Jennings

nar. 20.12.1949
Evanston, Illinois, USA

zem. 03.10.1979 (29 let)
Malibu, California, USA

Biografie

Claudia Jennings se vlastním jménem jmenovala Mary Eileen Chesterton. Rodina a přátelé jí přezdívali Mimi. Narodila se v Saint Paulu v Minnesotě 20. prosince 1949. Později se přestěhovala do Milwaukee veWisconsinu a poté do Evanstonu v Illinois, kde absolvovala v roce 1968 střední školu.

Po nástupu do divadelní společnosti Hull House v Chicagu nastoupila v září 1968 na recepci ve vydavatelství časopisu Playboy. Tady ji jednou oslovil Pompeo Posar (jeden z nejuznávanějších a nejplodnějších fotografů Playboye) a Mimi kývla na nabídku kvůli možné odměně 5000 dolarů pro dívku, která se stane playmate. Než začala pózovat pro Playboy, přijala jméno Claudia Jennings, aby se vyhnula problémům v rodině kvůli jejím nahým fotkám. V roce 1969 se Claudia stala Playmate měsíce listopadu (fotka na vnitřní dvoustraně) a v roce 1970 byla vyhlášena jako Playmate roku (fotka na obálce a série několika fotek). Claudia Jennings se tak stala nejvíce populární Playmate sedmdesátých let.

Po svém vystoupení v Playboyi se Claudia Jennings stala filmovou a televizní herečkou. Jejím prvním filmem byl film Jud (1971) - nízkorozpočtový nezávislý film o návratu vojáka z vietnamské války. Přestože film nevzbudil velký zájem veřejnosti, rozhodla se Claudia věnovat se herectví na plný úvazek. Většinou hrála v béčkových filmech.

V roce 1973 se objevila v jedné epizodě rodinného komediálního seriálu The Brady Bunch. Claudia Jennings se ucházela o roli v seriálu Charlieho andílci jako náhrada za Kate Jackson, ale roli nakonec získala Shelley Hack.

Od roku 1970 do roku 1975 žila se skladatelem a producentem Bobbym Hartem, ale po jejich rozchodu se její osobní život dostal na šikmou plochu. Začala užívat drogy a brzy se o ní začalo říkat, že je nespolehlivá. Jak se její užívání kokainu stupňovalo, její herecká kariéra začala klesat. Její poslední filmová role byla v kanadském dramatu Fast Company (1979).

Poté, co Claudii nevyšel pokus o roli v Charlieho andílcích, navázala bouřlivý vztah s realitním makléřem z Beverly Hills Stanem Hermanem. Po jeho rozpadu v létě 1979 chtěla Claudia Jennings změnit svůj život. Snažila se opustit drogy a alkohol, ale zemřela dříve, než mohla získat lepší role. Ráno 3. října 1979 jela k Hermanovi pro své věci k němu domů a údajně usnula za volantem svého kabrioletu WV "brouk". Do jejího auta narazila dodávka a o několik minut později zemřela na následky zranění. Claudia Jennings zemřela dříve, než se k ní mohli dostavit záchranáři a dostat ji do nedaleké nemocnice v kalifornském Malibu. Bylo jí 29 let.

Rollo_Tomasi

Herečka

Host

Pořady
1969

The David Frost Show

Reklama

Reklama