Reklama

Reklama

Oleg Dal

Oleg Dal

nar. 25.05.1941
Moskva, Rusko, Sovětský svaz

zem. 03.03.1981 (39 let)
Kyjev, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie (1)

Narodil se 25. 5. 1941 v Moskvě v rodině železničního inženýra a učitelky. Dětství strávil v Ljublinu, které tehdy ještě nebylo součástí Moskvy. Již ve školních letech se při basketbalu projevily jeho problémy se srdcem. Po skončení střední školy chtěl pokračovat ve studiu v Ščepkinově divadelním učilišti, rodiče však byli proti tomu. Budoucí herec měl navíc další handicap, od dětství ráčkoval. Při přijímacích zkouškách předvedl monolog Nozdreva z Mrtvých duší a… (více)

Zajímavosti (2)

Žeňa, Ženěčka a 'Kaťuša' (1967)

  • Oleg Dal ve filmu málem nehrál. Kvůli problémům s alkoholem (v té době už ho v divadlech odmítali obsazovat) neuspěl u prvních dvou kamerových zkoušek. Před třetí režisér, který si prostě v roli Ženi Kolyškina nikoho jiného představit nedokázal, hercovi promluvil do duše, Dal přišel na zkoušku střízlivý a roli bez problémů získal. (chamonix)

Žeňa, Ženěčka a 'Kaťuša' (1967)

  • Oleg Dal měl problémy s alkoholem i během filmování. Stalo se, že vynechal natáčení a dokonce byl za incident pod vlivem (napadl děžurnou v hotelu) odsouzen na 15 dní za chuligánství. Režisér se domluvil tak, že herec mohl točit, ale z „placu“ ho vozili na noc do vězení. (chamonix)

Galerie (102)

Reklama

Reklama

Reklama