Reklama

Reklama

John L. Cooper

John L. Cooper

nar. 07.04.1975 (49 let)
Memphis, Tennessee, USA

Biografie

John Cooper, celým jménem John Landrum Cooper se narodil 7.4.1975 ve státě Tennesee v městě Memphis. Je americký zpěvák, textař a kytarista. Také je zakladatelem křesťanské skupiny Skillet která se zaměřuje na mnoho žánrů, nejčastěji však na Rock. Skillet spolu s dalšími dvěma členy založil v roce 1996. Skillet v češtině znamená pánvička. Tento název kapela dostala protože se kapely třech základajících členů rozpadly. John Cooper přirovnal skupinu k omeletě, řekl: "Všechno jsme hodili dohromady, aniž bychom věděli, co z toho bude."

Se skupinou Skillet byl nominován na mnoho cen a několik jích též vyhrál. V roce 2012 při jednom interview byl tázán jaká předsevzetí si nachystal pro nový rok Jeho odpovědí bylo, napsat rockové album, které každého porazí a bez kterého lidé nebudou moci žít!  .Což se mu taky povedlo, s kapelou vydali album Rise, které vyhrálo fanouškovské hlasování o rockové album roku, a píseň s názvem Sick of It vyhrálo cenu pro nejlepší rockovou píseň roku. Skillet si 7.11.201 si též zahráli v Praze v 02 Aréně jako doprovod kapely Nickelback.

Cooper je fanouškem, Dr.Pepper, je ženatý s Korey Cooper, která též hraje v kapele a to na kytaru a klávesy a mají spolu dvě děti.. Sbírá plakáty Spider-Mana a Batmana. Jeho přezdívka je Doggy a nesnáší písek a špína na svých nohou a proto vždy když jde třeba po pláži, tak má na svých nohou tenisky. Spolu s manželskou si nechali vytetovat na prsty snubní prsteny. John Landrum Cooper je jediný z původních členů Skillet co stále hraje v kapele a to jíž 18 let.

Chipsonator

Herec

Host

Reklama

Reklama