Reklama

Reklama

Patrizia Pellegrino

Patrizia Pellegrino

nar. 28.07.1962 (61 let)
Torre Annunziata, Itálie

Biografie

Patrizia Pellegrino je rodačkou z Torre Annunziata nedaleko Neapole. Narodila se zde 28. července 1962. Žila zde do svých osmnácti let a poté se odstěhovala do Říma, kde žije dodnes. Patrizia je dcerou prominentního právníka a obchodníka se starožitnostmi.

Vystudovala moderní tanec, ovládá angličtinu a francouzštinu. Filmových a televizních rolí má Patrizia od svého debutu v roce 1977 do dnešního dne na svém kontě sice asi jen dvacet, ale kromě filmování je také moderátorkou, zpěvačkou i účastnicí reality show.

Ke konci roku 1977 měl premiéru film Tiziana Longa, ONORE E GUAPPARIA, kde v roli Assunty Patrizia debutovala. Pak se stává jednou z malých „hvězdiček" italských filmů série B, kde je často k vidění s obnaženým poprsím, ale i přes dokonalost této části těla, nedosáhla ve filmu velkého úspěchu. V roce 1979 hrála v televizní komedii PROFUMO DI CLASSE, kde byla po boku Eriky Blanc či Lilli Carati, Patrizia zde hrála Lolli. V další komedii, tentokráte Sergia Martina, s názvem SE TUTTO VA BENE SIAMO ROVINATI, hrála v roce 1983 svůdnou Celeste.

Film Vittoria De Sisti DANCE MUSIC (1984) je příběhem šesti mladých lidí, kteří žijí v Římě a mají společnou vášeň pro tanec. Trénují ve sklepě a když se dozví, že v New Yorku bude soutěž pro mladé talenty, začínají vymýšlet jak se dostat k penězům na cestu. Patrizia zde hraje stejnojmennou dívku.

Na poli hudby se poprvé Patrizia objevuje roku 1981 a její singl „Bang" je hned velkým hitem. Během deseti let, pak vydá celkem pět singlů a později dojde i na dvě alba: „Patrizia Pellegrino" (1994) a „Patrizia é" (2005).

Jako moderátorka televizních show získala popularitu uváděním CHEWING GUM SHOW a následně přišly nabídky na další pořady jako NIGHT AND DAY, CHI TIRIAMO IN BALLO, IL PIACERE DELL' ESTATE či SERENO VARIABILE.

Od konce osmdesátých let, se začala Patrizia věnovat hlavně divadlu, kde dostává to co jí film „odmítl dát". Vážné role bez nutnosti svlékat se a postavit kariéru na svém těle. Hned první role pod režisérem Pietrem Garineim je úspěchem. Hra A CHE SERVONO GLI UOMINI je uváděna od roku 1989 až do roku 1991. Rolí na divadle má Patrizia poměrně dost, nejnověji hraje ve hře LA SCUOLA DELLE MOGLI (2011). Pietro Garinei je ten, co jí profesionálně nejvíce dal.

Od roku 2003 do roku 2012 vysílala televizní stanice RAI reality show L´ISOLA DEI FAMOSI, kterou provázela Simona Ventura. Patrizia byla ve skupině, která se v reality show objevila v roce 2004 (Patrizia Pellegrino, Kabir Bedi, Antonella Elia, Sergio Muniz, Aida Yespica, Toto Schillaci, Ana Laura Ribas, Valerio Merolou, Carmen di Pietro, Dj Francesco Alessia Merz a Paolo Calissano). Patrizia byla vyřazena během sedmého dílu se 43% hlasů. V roce 2007 hrála jako Desideria v komedii COME LE FORMICHE (JAKO MRAVENCI), roku 2008 hrála v roli matky v parodii TI STRAMO – HO VOGLIA DI UN´ULTIMA NOTTE DA MANUALE PRIMA DI TRE BACI SOPRA IL CIELO.

Jejím prvním manželem byl Pietro Antisari Vittori, kterého si vzala roku 1989. Společně mají syna Tommase (*1997) a dceru Ariannu (*1999). Nejsou to ale jediní potomci, neboť Patrizia má ještě adoptivního syna s ruskými kořeny, Gregorije (*1992). Ještě tři roky před adopcí Gregorije se snažili Pietro a Patrizia o početí dítěte. Byla to prý noční můra a muka, že se jim to nedařilo. Když přišlo vytoužené dítě (Riccardo), zemřelo bohužel týden po narození. V tu chvíli chtěla Patrizia znovu dítě, aby ho mohla milovat celým svým srdcem. Přichází rozhodnutí o adopci. Kontaktovali mnoho organizací a dokládali listiny a znalecké posudky psychologa. Patrizia se setkala Annou Torre z asociace „Ariete di Napoli". Za šest měsíců a po týdenním pobytu v Rusku, byla schopna přijmout své dítě a vzít si ho domů. Poté přišly na svět ještě další dvě vlastní děti. Na dotaz, zda se někdy Gregorij ptal na své rodiče, odpovídá Patrizia: „ On zná celý příběh, když jsem ho viděla poprvé bylo mu tři a půl roku a již plně věděl o svém životě. On také ví, že jeho matka je mrtvá a otce nemá. Jeho rodina jsme pro něj jen my. Celý příběh popsala Patrizia ve své autobiografické knize.

Manželství ale Patrizii a Pietrovi nevydrželo a po několika letech se rozvedli. Patrizia se opět vdala, když se jejím druhým manželem stal 8. října 2008 podnikatel Stefano Todini. Po pěti letech manželství Stefano Todini ale Patrizii opustil. Náhlé ale hlavně nečekané rozhodnutí dostalo Patrizii až k drogám. Plně věřila, že našla ve Stefanovi společníka pro celý život po skončení prvního manželství. Stefano prý chce začít nový život a Patrizii to dostalo až na dno.

Cesta k nalezení rovnováhy byla těžká a i když léčbu z drog nemá ještě plně u konce, její děti, přátelé a práce jí dávají sílu se vrátit a začít znovu. Patrizia je od 7. listopadu 1990 také tetou Luca Pellegrina. Jeho otec a bratr Patrizie, Aldo, zemřel ve věku 40 let vlivem užívání drog.

V současné době pracuje Patrizia jako jevištní herečka a filmový producent, navíc je také majitelkou firmy "Dolcevita Productions". V září roku 2010 se stala jednou z prvních, kdo otevřel dveře svého domu pro pořad BOTTEGHE & MESTIERI na satelitním kanálu Leonardo (Sky). Tři věci kterých se Patrizie ve svém životě nikdy nechce vzdát: rodina, vášeň a nakonec práce. Je věřící, hodně se modlí a to zejména v noci. Modlitba jí prý dává spoustu energie.

Pokud by sama sebe měla definovat, odpovídá: „bojovník". Jelikož pochází od Neapole, je to podle ní směs šílenství a moudrosti a ona je větší „třeštidlo", než by se zdálo. Patrizia Pellegrino je krásná žena a když je blondýna má v sobě určitě pravý neapolský temperament. Je to typ ženy, která se určitě vkrádá do prvních erotických snů mladíků, ale myslím, že nejen těch.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herečka

Reklama

Reklama