Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Recenze (219)

plakát

Ming yue zhao wo xin (2019) (seriál) 

Ze začátku vtipné a relaxační, ale  mohlo to skončit o 10 dílů dříve.  Nějak si musím zvyknout, že do většiny čínských romancí jsou vždy za kombinovaná jatka (někdy mám pocit, že tak řeší zásek ve scenáři). Ale konec dobrý vše dobré.

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi - Série 1 (2024) (série) 

Hlavním bonusem tohoto zpracování je, že se chci opět podívat na původní animovanou verzi.  V 8 dílech je to poněkud nahuštěné a nutně zkratkovité. Méně humoru, více násilí (to upalování si opravdu mohli odpustit, stačí naznačit ne?; jestli to má být pro i pro děti  a méně otrlé).  Dost mladších představitelů působí nemocně - odulé tváře -  a tupě.  Některé triky se zadní projekcí jsou jak z 50. let.  Dá se to vydržet, ale rozhodně nemáte potřebu to sledovat v co nejkratším čase.

plakát

Tajný život veverek (2018) (TV film) 

Krásné záběry a příroda je ukázána i z té drsnější stránky. Škoda, že v překladu nerozeznávají datla a strakapouda

plakát

Uchvácení krále (2024) (seriál) 

Seriál je plný intrik a předvídání tahů protihráče stejně jako ve hře padok/go.  O to je to zajímavější, že už si myslíte, že na stane chyba v plánu, ale on je to jen úhybný manévr.  Výborné tempo a gradace, poslední díly byly trochu slabší.

plakát

Wonderland of Love (2023) (seriál) 

Krásná romance s hrdinou, které mu se snad nedá nic vytknout.  První díly ubíhají velmi rychle  a krom bitek nechybí ani humor, od 30 dílů ubývá humoru i tempa. Zase na druhou stranu příběhy všech hlavních postav jsou uzavřeny a divák nemusí mít pocit, že něco nebylo vyřešeno. K obsahu: v hlavním městě císařství dojde k převratu a skoro celá císařská rodina je vyvražděna, 17. vnuk císaře, jménem  Li Ni vede od hranic armádu a obsazuje jedno město za druhým v čemž mu chvíli brání nebo pomáhá armáda Cui, v které je velitel Ho - krásná, schopná a intrikářská dívka.  Přes drobné naschvály v sobě najdou zalíbení a postupně zbaví života uzurpátora a osvobodí zemi. Ale tady to nekončí,  Li Ni se stane synem císaře a přinese to jiné starosti a intriky. Dvojce se chvíli hádá, rozchází a schází. Ale konec dobrý všechno dobré.

plakát

Ztracené město (2022) 

Od poloviny neuvěřitelná nuda, která ničím nezaujme, přitom to mělo celkem dobrý rozjezd.  Proště Honba za diamentem se nekoná ...

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Tak zasmála jsem se více jak jednou, ale o čem to bylo vlastně nevím a nějaký výrazný vtip si také moc nepamatuji. Žádná pořádná dějová linka, což u komedie není podmínkou, ale škoda, že to nezanechalo hlubší dojem.

plakát

The Long Ballad (2021) (seriál) 

Seriál je zasazen do počátků dynastie Tang a některé postavy mají své historické předobrazy.  Příběh o hledání pomsty, odpovědnosti, kdy je zájem státu nadřazen osobním pocitům. Vývoj hlavní hrdinky je skvělý a její protihráč a přítel je ještě lepší.

plakát

Love Like the Galaxy (2022) (seriál) 

Za první sérii bych dala i 4*, druhá byla už slabší a přišlo mi to až překombinované. V první sérii je více humoru, v druhé více krve.  Jestli něco u čínských seriálu oceňuji, tak  je to umění podnítit zvědavost do dalšího dílu.  Samotný příběh je hezký, některé scény  byly skvělé, jak obsahem, tak zahráním. A konečně, když se po tolika dílech a v ději po 5 letech hrdina začne konečně chovat tak, jak hrdinka očekává, dostane za to od ní vynadáno :-)

plakát

Přízeň krále (2021) (seriál) 

Na můj vkus moc roztahané, kdyby byly díly kratší a ubylo dlouhých pohledů do očí bylo by to lepší.  Větší spád to mělo zhruba od 13. dílů, a to i s těmi jmenovanými nešvary. Takže chvílemi se potoky krve střídají s romantickými pohledy, obojího bych ubrala. Hlavní mužský hrdina je chvílemi na zabití,  jak psali již jiní, postava lorda Čauna, Hjona je mnohem lepší.