Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Film, který nepřestane nudit, film, díky kterému jsem se zamilovala do DiCapria jako herce a konečně docenila Hanksovi kvality. Plno vtipných situací, zábavných převleků, podvodů, dialogů. Je to film, který můžete brát komicky i tragicky a vždycky to bude dobře. Film o člověku, který chtěl být vidět, být slavný a na druhou stranu byl osamělý a vlastně jen toužil po přátelství, lásce a rodině.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Člověk by neřekl, že se dokáže na film, odehrávající se na místě metr krát metr, dívat skoro hodinu a půl. Tento skvělý film patří k mé TOP10 hlavně díky naprosto strhujícímu výkonu Colina Farrella (protože málokdo zvládne film ve stylu onemanshow), pod vedením režiséra, který mě přesvědčil už ve filmu, starém 20let - Hráči se smrtí. I když telefonní budka není prezentovaná jako horor, já se ještě dva týdny po tom bála zvedat telefon a do telefonní budky bych nevlezla už nikdy! Je to film, na který se dá dívat i když už znáte pointu a bude vám připadat stále zajímavý.

Imaginárium Dr. Parnasse

Imaginárium Dr. Parnasse (2009)

Na tento film jsem se těšila už jen proto, že Heath Ledger měl být druhým (nebo snad nástupcem?) Johnnyho Deppa, a jeho smrt musela zasáhnout všechny milovníky tragikomických rolí, kterých mohl zahrát ještě desítky. Transformace jeho postavy během příběhu, je určitě něčím ojedinělým a trrochu lákadlem tohoto filmu (už jen kvůli jménům Jude Law, Colin Farrell a zmíněný Johnny Depp). Myslím, že by se tento film dal s klidem nazvat surrealistickým snímkem. Přes příběh, kde se prolíná říše myšlenek a snů s realitou, až po naprosto dokonalé kulisy a kostýmy. Možná mě dokonce celé prostředí zaujalo víc než samotný děj. Což asi není úplně dobře, ale pro mě, jako pro člověka pohybujícího se v uměleckém prostředí, je tento film spíše uměleckým dílem, než filmovým počinem :). A doufám, že Heathovi je v hereckém nebi dobře a jeho roli Jokera mu tam nevyfoukne ani Nicolson, ten tu totiž bude ještě dlouho strašit :D.