Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (6)

Texhnolyze

Texhnolyze (2003) (seriál)

Texhnolyze popisuje dystopickou, mystickou až symbolickou metropoli Lux a ty, kteří ji obývají. Město je rozděleno na několik frakcí: Organo, organizaci (ne nepodobnou mafii), která podporuje tvoření umělých, pohyblivých protéz; náboženské fanatiky, kteří takové vylepšování lidského těla považují za herezi a mladé odpadlíky, kteří si chtějí jenom užívat a pozvednou zbraně proti komukoli, kdo se je rozhodne napadnout. Do zákoutí tohoto města se vydají dvě osoby - Ichise, který snad jako jediný dosud nerezignoval na svůj osud a je rozhodnut si svůj život vybojovat. Druhým je pak Yoshii, neznámý cizinec odkudsi ze zapomenutého povrchu země, který začíná rozehrávat nebezpečnou hru. Seriál plyne pomalu a zaměřuje se především na psychologii postav a jejich chování v rozpadajícím se světě. Kresba je detailní (autorem postav je Yoshitoshi Abe, znamy z Haibane Renmei) a dotváří atmosféru, stejně jako převážně elektronická podkladová hudba.

Evangelium: 1.11 Monstrum

Evangelium: 1.11 Monstrum (2007)

Píše se rok 2015, 15 let po události, která změnila celý svět - objevení jednoho z andělů. Z obřího Tokya zbyla jen malá pevnost Tokyo - 3, kde sídlí organizace NERV. Právě její vůdce Ikari je ten, který navrhl jedinou účinou zbraň proti andělům - Evangeliony, obrovské roboty. A právě ve chvíli, kdy na město zaútočí další anděl sem přijíždí i Ikariho syn Shinji, který je záhy postaven před nelehkou volbu a nedobrovolně se také stává loutkou na šachovnici mocných, kteří ani nevypadají, že jim jde o záchranu zbytků civilizace.

X

X (1996)

Je budoucnost předem jasně daná? Tak, že ji nemůže nikdo ovlivnit a my všichni jsme jen loutky osudu? Nebo ještě nebyla rozhodnuta a máme možnost vlastní volby? Kamui Shirou se vrací do Tokia, a ač to sám dosud neví, je právě on vyvolený, který má rozhodnout o dalším směřování světa - jestli civilizace přežije, byť za cenu toho, že celou planetu zničí, anebo jestli zanikne a příroda se tak osvobodí. Civilizaci ochraňují Draci nebes, přírodu pak Draci země - pro obě strany je Kamui ten, kdo rozhodne, ať už dobrovolně nebo z donucení. Za každou stranu bojují lidé s vlastním příběhem, přesvědčení o své pravdě či názorech. Právě silou determinace a názorů se proti sobě staví bývalí přátelé i milenci. Jak ale dopadne budoucnost? Nebo je už opravdu o všem rozhodnuto?

Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono

Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono (2005)

"Shambala, tajemný svět propojený s tím naším. Svět ve kterém platí rozdílné zákony než v našem, přesto svět, kde se lidé rodí a umírají." Edward Elric žije v Mnichově a píše se rok 1923. Nemá žádnou možnost použít své schopnosti, neboť ty v tomto světě nefungují, přesto však stále doufá, že se znovu setká se svým bratrem Alfonsem. Brzy potkává tajemnou romskou dívku Nou a velice rychle se zaplétá s organizací Thule, jejíž úmysly na pozadí vzrůstající nacistické moci v Německu rozhodně nevypadají mírumilovně. Thule touží otevřít bránu mezi oběma světy - tímto i Amestris, kterou nazývají Shambala. Film popisuje události dva roky po posledním díle seriálu a tentokrát se dočkáme lepší animace i všech starých známých. Příběh na pozadí ekonomického kolapsu po první světové válce, plný témat jako odpovědnost, přátelství, nenávist a pýcha.

Mugen no džúnin

Mugen no džúnin (2008) (seriál)

Děj celého seriálu se točí okolo dvou hlavních postav: nedobrovolně nesmrtelného vraha sto lidí - Manjiho, a teprve dospívajici nevinné dívky - Rinn, jejíž rodiče byli brutálně zavražděni. Právě ona vyhledá Manjiho a chce, aby jí pomohl na tvrdé cestě za pomstou proti klanu šermířů, jejichž umění a často i krutost překonává meze normálních bytostí. Manji souhlasí, neboť touží odčinit hříchy minulosti. Anime z feudálního japonska se strhující kresbou, které by žádný správný otaku neměl vynechat.

Bakumacu kikansecu: Iro wa nioedo

Bakumacu kikansecu: Iro wa nioedo (2006) (seriál)

Jedná se o anime z období konce posledního šogunátu Tokugawa. Mladý ronin Akizuki Youjiro má spasit Japonsko před temnou mocí "lord´s head" - ducha jednoho z dávních tyranů a utlačovatelů. Proti nemu stojí tajemný "scénarista" divadelní skupiny toužíci po pomstě - Sousetsu Ibaragi. Vše začíná zachránou dvou malých detí a graduje až k finále, kde se už zachraňuje celé Japonsko, ne-li celý svět. Pocit odpovědnosti a touhy ochránit ty nejprostší zde stojí proti ideálu silného národa, který něco znamená.

Reklama