Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Biografie (3)

Timothy Leary (herec / režisér)

26.02.2012

Psychedelický guru. Filozof. Samozvaný velekněz hnutí hippies. Vědec. Popularizátor LSD. Jedna z hlavních ikon šedesátých let. Doktor psychologie s titulem z Harvardu. Feťák. Tím vším byl Timothy Leary. Člověk, který se zapsal do historie nejen psychedelické kultury a jehož slova dodnes rezonují v duši mnoha lidí.V mládí… (více)

Jay Karnes (herec)

16.02.2009

Jeho životní pouť začala roku 1963 v Nebrasce. V mládí vůbec nepomyslel na to, že by se někdy mohl stát hercem. Vzhledem ke své nadprůměrné inteligenci již od počátku aspiroval na zaměstnání právníka, ale v době, kdy se připravoval na složení přijímacích zkoušek, zároveň probíhal v Nebrasce Shakespearovský festival, na který se… (více)

Michael Shannon (herec / producent / režisér)

16.02.2009

Narozen v americkém Kentucky, vyrůstal od roku 1974 v rozvedené rodině matky právničky a otce, profesora účetnictví. Michael Shannon začal svoji hereckou dráhu na prknech divadla A Red Orchid Theatre v Chicagu, kde v mládí přebýval u svého otce. Dostával vesměs menší vedlejší role s nimiž začínal i u filmu. Jeho debutem se stal… (více)

Reklama