Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Beatles: Perná léta (2016) 

Absolutní bomba! Nepamatuji se, že bych někdy shlédnul takhle strhující dokument. Každá minuta byla skvělá, skoro při každé písni jsem si klepal nohou do rytmu a měl chuť si zpívat. Velmi rozumně vybraná pouze určitá část epochy Beatles, které byla v 100 minutách zpracovatelná a zároveň měla hlavu a patu. Jediné, čeho opravdu lituju, je ta minuta, kdy jsem musel odejít na toaletu.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Ach jo, klasická "dvacetiminutovka". Dost jsem se na to těšil, samé dobré recenze, bál jsem se, že mě nic nepřekvapí a ono ne. Bylo to fakt dobrý. Nejenom vtipný, ale i pár námětů k zamyšlení (viz. proč dětem neříkat úplnou pravdu, když lhaní je před ničím neuchrání), povedená zápletka i příjemné postavy v čele s Aragornem. ALE! Proč ten film nemohl skončit o 20 minut dřív a ušetřit si ten sladkosladkej happy end. Happy end, který ve finále dementoval mnoho přesvědčení, které se tak pracně ve filmu budovali. Mohl to být super film se zajímavým a nečekaným koncem, ale bohužel!

plakát

Magnolia (1999) 

Úplně jalový a šíleně přeceňovaný!!! dvě hvězdy jen za ten soundtrack

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Vždycky jsem fandil víc Willisovi (Smrtonosná past) než Cruisovi (Mission impossible), bohužel tímhle dílem nastává pro mě změna. Ethan Hunt popáté byl daleko zábavnější než stařičky John popáté, méně trapně hláskující a bohužel uvěřitelnější. Navrhuji tady jeden (invalidní) důchod!

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Bohužel oproti Grandhotelu je to velký krok zpátky, skoro jako byste pili místo Darjeelingu vlažnou vodu. A bohužel nedostatky děje nezlepšují ani charaktery hlavních postav, kterou jsou stejně jako děj nedostatečné.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Totální NON-sense....dějově úplně o ničem. I to málo, co mě ze začátku bavilo (rozuměj: sex, drogy a auta), mě po hodině a půl bavit přestalo a po dvou hodinách jsem to radši vypnul, takže závěry nehodnotím. Leoš byl nominovanej na spoustu hereckých cen, naštěstí žádnou nevyhrál, nic totiž nehrál, byl sám sebou...

plakát

Saulův syn (2015) 

Velké očekávání a velké zklamání, bohužel....určitě hezky ártovej snímek, ale moc postav, ve kterých se nedalo vůbec vyznat (čemuž nepomohla ani ta hatlamatilka, kterou mluví) a dějově hrozně nezábavný....chápu, že o to tam neúplně šlo, ale nejdu do kina, abych si honil nad tím jak je to úžasně natočený, ale vlastně při tom honění usnul...

plakát

Bůh masakru (2011) 

Zfilmovaná divadelní hra s velmi příjemnou stopáží. Prvních 50 minut (víc jak 2/3 filmu) jsou (nad)průměrné, seznámení se s dějem, uvedení do problému a představení jednotlivých postav. Zvlášť příjemná je změna polohy Waltze, který už není jen usměvavý zabiják či tyran. Letargii první části probudí asi jenom šavle, co hodí Winslet na časopisy hysterické Foster. Pak ale Polanski rozpoutá konverzační koncert. Začne to spásným nápadem čtvrtého účastníka J.C. Reilyho otevřít whisky. To co vypadá, jako přátelské přiťuknutí rozpoutá hotovou válku, kde se konečně snímek dostává do pořádných otáček. Z umírněné politicky hyperkorektní schůzky je bitva emotivních zmetků přirovnávající své děti k buzernatům a posraným bonzákům. BOMBA!

plakát

Vdaná snoubenka (2008) 

bez vtipu a bez nápadu, očekávaný děj s ještě očekávanějším koncem, dvě hvězdy jenom za ty herce, přičemž Firth má roli debílka a Thurman je chvílema hrozně afektovaná, takže palec nahoru jenom za Morgana!

plakát

Spectre (2015) 

Zklamání!!!!...kde začít? hodně se toho navyprávělo o Bondsongu. Je mi Putna, jestli zpívá úvodní píseň hetero-, homo-, zoo- nebo nekro-, prostě po Skyfallu od Adele vyjde každý song při srovnávání velmi nelichotivě. Pravdou je, že se to Smithovi opravdu moc nepovedlo a úvodní titulky (s písní) byly opravdu nudně dlouhé, což ale pouze předurčilo celý Spectre. Musím ocenit domnělou návaznost se Skyfallem, děj je ale postaven tak, že padouch ze Spectru je vlastně šéf padouchů z předcházejících bondů aneb tak se nám klubíčko nabaluje. Co bude dál? Bude příští záporák hlava všech bondových nepřítelů ze všech předešlých filmů? Snad ne! K Walztovi osobně, nezklamal, ale wtf? Rozhodně umí i jinou hereckou polohu, tak už mu někdo dejte roli, kde jí taky ukáže a ne pořád tohohle usmívajícího se slizouna. Co mě velmi potěšilo je Bondova banda: M velmi důstojný nástupce Dench, Q - zábavný, s chytrým humorem a MoneyPenny konečně s trochu větším prostorem než jak bylo zvykem za Brosnana a Daltona. Zkrátka mělo to svoje mouchy(song, stopáž,) i větší mouchy (nesmyslný děj!), ale i svoje světlé chvilky (Bond- tým). Být to jiný film, šel bych níž, ale Bond je Bond...:)