Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Biografie (8)

Aneurin Barnard (herec)

23.01.2018

Aneurin Barnard je britský filmový, seriálový a divadelní herec. Jeho mateřským jazykem je velština. Svou první televizní roli získal už v patnácti letech, divadelní kariéru začal na střední škole. Je absolventem konzervatoře Royal Welsh College of Music & Drama. Je také nadaným zpěvákem, v roce 2002 se hlásil s velšskou… (více)

James Norton (herec)

23.04.2017

James Norton se narodil 18. července 1985 v Londýně. Vyrostl v Severním Yorkshiru, navštěvoval katolickou internátní školu a poté vystudoval teologii na univerzitě v Cambridge. V roce 2007 začal studovat herectví na Royal Academy of Dramatic Art (RADA), ale kvůli své první filmové roli ve Škole života odešel půl roku před… (více)

Michelle Gomez (herečka / režisérka / scenáristka)

14.01.2015

Michelle Gomez je divadelní, televizní a filmová herečka. První významnou filmovou roli získala v roce 1998 ve filmu Acid House, který byl natočen podle povídky Irvina Welshe. Významněji se poté prosadila více v televizi, a to v britských sitcomech Green Wing (2004), Feel the Force (2006) anebo Mizerná výchova (2012). V roce… (více)

Nat Wolff (herec)

02.02.2014

Nat Wolff se narodil v Los Angeles, vyrůstal v New Yorku. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka je divadelní a filmová herečka a otec muzikant. S herectvím začal už v deseti letech v divadle, v jedenácti režíroval vlastní krátký film a získal první filmovou roli v muzikálové komedii THE NAKED BROTHERS, na kterou později navázal… (více)

Peter Gadiot (herec)

25.01.2014

Peter Gadiot se narodil 2. ledna 1986 v anglickém Západním Sussexu matce mexického původu a otci s holandskými kořeny. Mluví plynně španělsky.Studoval divadelní školu v Londýně a první televizní roli získal v roce 2010 v seriálu MY SPY FAMILY. V dalším britském seriálu FRESH MEAT ztvárnil po boku komika Jacka Whitehalla roli… (více)

Seth Meyers (herec / scenárista / tvůrce)

25.01.2014

Seth Meyers je americký herec, scénárista, komik a moderátor. Má mimo jiné i české předky. Promoval na Northwestern University, kde začal svoji kariéru komika v improvizovaných skečích.V roce 2001 se Seth Meyers připojil k ansámblu SATURDAY NIGHT LIVE, kde ztvárnil řadu rolí parodujících známé osobnosti či populární postavy… (více)

Joel Kinnaman (herec)

11.03.2012

Syn švédské matky a amerického otce se narodil 25. listopadu 1979 ve Stockholmu jako Charles Joel Nordström. Ještě než začal s herectvím, pracoval v továrně na výrobu piva, vedl bar ve francouzských Alpách a pak odcestoval do jihovýchodní Asie. Po návratu do Švédska ho k herectví zlákala sestra Melinda a kamarád Gustaf… (více)

Jon Hamm (herec / producent / režisér)

23.01.2011

Jon Hamm se narodil 10. března 1971 v St. Louis v Missouri jako Jonathan Daniel Hamm. Po rozvodu svých rodičů žil s matkou, která ale zemřela, když bylo Jonovi pouhých 10 let. Přestěhoval se k otci, který zemřel o deset let později. Herectví se Jon Hamm věnoval již na střední škole v St. Louis, ale zprvu ho bral jen jako zábavu… (více)

Reklama