Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Deníček (9)

Somewhere

Ještě jeden předlouhatánský filmový záběr s extrémně pomalým oddalováním či přibližováním kamery a nejspíš bych si musela dát pauzu.

Jinak příběh značně komorní bez dějové linky. Elle Fanning vyrostla a jde ve šlépějích své sestry Dakoty.

Občanský průkaz

Po velmi dlouhé době opravdu příjemné překvapení mezi českými filmy. Co se ze začátku tvářilo jako lehká komedie se záhy ukázalo býti drsným dramatem své doby. Tak jako mnoho českých filmů polistopadové doby i Občanský průkaz připomíná tvrdou realitu komunismu. Možná díky tomu, že jedním z hlavních témat je Veřejná bezpečnost a udavačtví jako její nedílná součást, je v tomhle filmu ůsměvných momentů (které jsou jinak velmi povedené) mnohem méně než těch smutných a tragických.

Nezbývá mi než znovu děkovat osudu, že komunistická doba je již za námi a já v ní prožila svých devět let nevědomého radostného dětství, na které nejhorší vzpomínkou zůstává nekonečné čekání ve frontě na maso. Protože kdybych měla dorůst do věku hlavních hrdinů, pak si nedovedu představit, jak bych se mohla jakkoliv dožít věku jejich rodičů, aniž bych přišla k nějakému tragickému úrazu, dokázala si udržet jasnou mysl a zároveň byla schopna se na sebe dívat každé ráno do zrcadla. Rozhodně musím  přehodnotit názor na lidi, kterým se podařilo utéct do zahraničí...

Dotek Medúzy

Jeden z nejúžasnější mysteriózních thrillerů všech dob. Postupně budované napětí až k neodvratnému apokalyptickému konci. Skvělé herecké výkony Lina Ventury a Richarda Burtona. Zvukové doprovody dotvářející celkový zážitek a napínající nervy až k prasknutí.

Hachiko: A Dog's Story

Jejda, to jsem si ale poplakala...

The King's Speech

Ach jak mi bylo krále líto při každém projevu. Pocity úzkosti a strachu byly skoro hmatatelné. Režisér i scénárista odvedli vynikající práci a Colin Firth je PAN herec. Jeho Bertie byl úplně jiný level herectví než představení ostatních kandidátů na oskara. Ostatní herci si také zaslouží obdiv, bez nich by tohle dílo nebylo tak dokonalé jaké bylo. Krásné kostými a hudba. Prostě film jakých moc není.

Upřímně nezávidím nic urozeným lidem. To lehké přirovnání k nevolnictví v sobě nejspíš skrývá dost bolestivou pravdu.

Black Swan

Pocitový nářez. Excelentní Natalie Portman (naprosto zasloužený Oskar) mi fakt dokázala rozbušit srdce, zvlášt poslední půlhodina se nezadržitelně řítila k filmovému i baletnímu orgasmu. Překrásné kostýmy, maskérská práce a hudba (jak jinak).

The Tourist

Příjemně očekávaný konec jinak vcelku lehce nudného filmu bez akce zato s překrásnou Angelinou Jolie a benátským pozadím. I když Johnny Depp by mohl vypadat svůdněji.

Láska a jiné závislosti

Tedy upřímně zklamání. Tři hvězdičky to ode mě dostalo za dva skvělé herce a trapně pozitivní happyend, kterému se příčí moje představa společné budoucnosti obou postav. Chápu, sobecká myšlenka, že je lepší opustit milovanou osobu než s ní strávit spoustu dalších let přibývajícího utrpení... Nicméně stejně mi ten film neseděl dohromady jako celek, hlavně náladou a atmoférou. A ani hudební doprovod nezaujal. Škoda :(

New York, I love you

Filmeček navozující celou škálu intenzivních pocitů. Chvilku smutek, chvilku veselí a pohodu, dojetí... Spousta výborných herců a nevšedních scén všedních životů.