Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Sci-Fi

Poslední recenze (110)

plakát

Yu Ming Is Ainm Dom (2003) 

Vypointovaný a mile natočený filmík. Ale teda jako milovník jazyků a k tomu imigrant žijící v [jiné keltské zemi] a snažící se trochu naučit [místní keltský jazyk], kterému to smutně zarezonovalo s realitou, podotýkám, že jestli je to komedie, tak teda hodně, hodně hořká.

plakát

Nene (2022) 

Viděla jsem to dvakrát a velmi dobrý to bylo už napoprvý. Napodruhý naprosto super. Film jako z učebnice. Všechno na svém místě: každý jeden set-up má svůj pay-off, žádný detail není samoúčelný, témata jasně vytyčená a zrcadlená na všech možných rovinách a ve všech možných obrazech, hláškách a detailech. Co vnímám a oceňuju opravdu hodně je to, že Peele nedělá z diváka blbce a řídí se zásadou "show, don't tell", což se o velké části současného mainstreamu říct nedá. Taky mám velmi ráda tuhle "uncanny" polohu mezi komedií a hororem. Ty žánry jsou spojené nádoby a Peele v tomhle podle mě skvěle těží z toho, že byl většinu dosavadní kariéry primárně komikem. Herci jsou skvělí, moc se mi líbila ta sourozenecká dynamika, kde každý funguje a komunikuje úplně jinak a přesto je vidět to pouto. Film je ze začátku "pomalý", jelikož musí naklást všechny ty set-upy, ale přitom buduje znepokojivou atmosféru, připravuje kontrast pro strhující finále, a má čas ukázat zajímavé charaktery postav (Jupe se objeví v pár scénách, přesto je to mega komplexní postava), což možná může nudit diváka s pozorností děcka s ADHD, co potřebuje, aby se furt něco dělo a aby to dostal naservírované až pod nos, ale naštěstí ne někoho, kdo chce film nechat prostě působit a trochu se nad ním zamyslet (stačí opravdu trochu, Nope fakt není nějaká vysoce intelektuální kinematografie). Želbohu, mezi diváky, co tu ke dnešnímu dni napsali své recenze, je takových lidí zjevně menšina. Normálně si tyhlety jedovaté meta poznámky odpouštím, ale těch 60% a množství "top uživatelů" kritizujících to, že paralelní linka se šimpanzem je nesmyslná nebo že nesouvisí s příběhem (ačkoli její význam je doslova téma toho filmu a tak "in your face", že jasnější by už bylo jen kdyby tam nějaká postava přišla a vysvětlila to), mě fakt nějak rozhodilo.

plakát

Lajka (2017) 

Dávno před tím, než film vyšel, jsem na festivalu viděla jeho první půlhodinu po které následovala i beseda s režisérem - a nadchlo mě to a těšila jsem se, až to bude hotový. V tom stavu, v jakým to tehdy bylo, to byl přiměřeně milý a přiměřeně groteskní filmík, kde jsou zároveň roztomilý pejsci a srandovní padouši pro děti a kulturní narážky a nekorektní humory na rusáky pro dospělý, a čiší z toho láska pro animátorský řemeslo (stejně jako tehdy naživo z Klimta samotnýho). Co se pak stalo v druhý půlce naprosto nechápu a asi z toho pár dní nebudu spát. Dočkat se ve filmu, který působí primárně jako pohádka pro mladší publikum (rodinnou zápletkou, dabigem, dětinskými gagy) písně o mezidruhových orgiích v podání mimozemšťana se ztopořeným pérem, kterému sekunduje mimozemšťan, co celý vypadá jako vulva, byl velkej úlet. Dokoukat jsem to nedokázala. Bez toho festivalovýho preview by to byl jen divný cringe. Takhle to bylo masakrózní zklamání a velká kognitivní disonance

Poslední hodnocení (1 567)

Star Trek: Discovery - Face the Strange (2024) (epizoda) (S05E04)

26.04.2024

Star Trek: Discovery - Jinaal (2024) (epizoda) (S05E03)

12.04.2024

Star Trek: Discovery - Under the Twin Moons (2024) (epizoda) (S05E02)

12.04.2024

Star Trek: Discovery - Rudá směrnice (2024) (epizoda) (S05E01)

12.04.2024

Yu Ming Is Ainm Dom (2003)

08.04.2024

Beacon 23 - Corbenic (2023) (epizoda) (S01E01)

01.12.2023

Temná píseň (2016)

01.12.2023

Scavengers Reign - The Fall (2023) (epizoda) (E06)

01.12.2023

Scavengers Reign - The Demeter (2023) (epizoda) (E05)

01.12.2023

Reklama