Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (8)

Vera-Ellen (herečka)

07.12.2023

Vera-Ellen Rohe byla americká tanečnice a herečka. Jejím otcem byla Martin F. Rohe, opravář a prodejce klavírů, a matkou byla Alma C. Westmeier. V mládí měla zdravotní potíže, a proto začala v 10 letech tančit. Navštěvovala Hessler Studio of Dancing. Ve 13 letech zvítězila v soutěži Major Bowes Amateur Hour a vydala se na… (více)

Libuše Rogozová (herečka)

31.08.2022

Libuše Rogozová se narodila v Lublani v tehdejším Království Srbů, Chorvatů a Slovinců. Jejím otcem byl významný chorvatský herec Zvonimír Rogoz, se kterým se v roce 1929 dostala do tehdejšího Československa. Její otec totiž v tomto roce získal angažmá v Národním divadle v Praze. Vzhledem k angažmá jejího otce již odmala… (více)

Marie-Véronique Maurin (herečka)

30.08.2022

Marie-Véronique Maurin je francouzská herečka. Její matkou byla známá herečka Mado Maurin. Malá Marie-Véronique se už odmalička zapojila do skupiny Malí Maurinové, kde hrála se svými staršími bratry Jeanem-Pierrem Maurinem, Yvesem-Mariem Maurinem, Patrickem Dewaerem, Dominiquem Collignon-Maurinem a Jeanem-Françoisem Vlérickem.… (více)

Fuzz Townshend (účinkující)

17.02.2022

John Richard Keith "Fuzz" Townshend získal svoji přezdívku "Fuzz" díky svému afro účesu v mládí. Townshend nebyl jen moderátor televizního programu Pomozte autům, ale je i novinář věnující se motorismu, bubeník a mechanik. "Fuzz" začal získávat proslulost právě bubnováním. Bubnovat začal díky tomu, že jeho matka vyhrála v… (více)

Aldo Canti (herec)

05.02.2021

Aldo Canti se od mládí s rodinou pohyboval v prostředí cirkusů, a proto se stal dobrým akrobatem. Toho využil ve své další kariéře kaskadéra a herce. Tu započal v roce 1961 působením ve filmu Ercole alla conquista di Atlantide. Jeho kariéra trvala až do roku 1980. Za tu dobu vystoupil ve 26 filmech jako herec (přičemž na filmu… (více)

Paul Eddington (herec)

06.08.2015

Paul Eddington se narodil 27. 6. 1927 v Londýně manželům Albertovi Clarkovi a Frances Mary Eddingtnovým. Byl věřící člověk a byl členem náboženského hnutí "Společnost přátel". Členové této společnosti jsou známí také jako "kvakeři". Jeho herecká kariéra začala na divadle v roce 1941. Byl členem "Entertainments National Service… (více)

Antonio Cantafora (herec)

02.09.2012

Antonio Cantafora je italský televizní a filmový herec. Méně známé je to, že je i celkem známý malíř. Narodil se 2.2.1944 v Crotone v Calabrii. Herectví studoval u Alessandro Fersena (vl. jménem Aleksandera Fajrajzena) významného italského dramatika, herce a divadelního režiséra narozeného v polské Lodži.Ve filmu debutoval v… (více)

Pia Zadora (herečka)

26.08.2012

Pia Zadora je herečka, zpěvačka a konferenciérka. Narodila se 4.5.1954 v Hobokenu, New Jersey (rodiště Francise Alberta Sinatry) do smíšeného polskoitalského manželství Saturniny (rozené Zadorowski) a Alphonse Schipaniových jako Pia Alfreda Schipaniová.Její kariéra na Brodway začala už za studií na American Academy of Dramatic… (více)

Reklama