Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Pán přílivu (1991) 

Viděno poprvé před 20 lety a podruhé před 20minutami. Názor neměním, krásná hudba, záběry Jihu i New Yorku. Pár okamžiků bych příště radši skočila, ale to bude tím, že na slaďárny moc nejsem - a tady se občas (ale jen zlehýnka) mihnou. Nej scéna: stradivárky "visící" nad NY ulicí! Miluju závěrečný záběr na Charleston Bridge v zapadajícím slunci, utkvěl mi v paměti už před těmi 20 lety. Nádherně podtrhuje monolog Toma Wingo.

plakát

Ve stínu (2012) 

Silný film, nechá stopu. Syrový, tmavý, pochmurný 50.léta. Trochu stereotypní podání židů: copak opravdu mají jen německy znějící jména a příjmení??? Jinak vynikající, miluju filmy bez happy endu!

plakát

Nouzový východ (2008) 

Nádhera, když se tihle manželé hádají! Stačí první hádka u dálnice a chce se vám zůstat s nimi opravdu až do konce. A nejen hádky jsou v tohle filmu uvěřitelné: bokovka, které litujete, plkající kolegové u piva, sen, který vám ostatní naoko přejí, ale vskutečnosti závidí...To, že jediný, kdo má "rozum", je pomatenec ("V Paříži snad lidi nemají děti?") myslím dost dobře vystihuje absurditu "dobrých sousedských vztahů", které existují opravdu málokde. Krásná hudba.

plakát

Titanic (1997) 

Těším se na 3D verzi, i když normálně tenhle typ filmů odmítám! Titanic pro mě bude návratem do vysokoškolských let a strašně ráda si ho ještě jednou prožiju! Pro představitele obou hlavních rolí mám od doby, kdy jsem Titanic viděla poprvé, vyloženě slabost:)

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Tý červený barvy je fakt moc! Silný film, zaryje se pod kůži a dlouho předlouho tam zůstane a bude vás nutit přemýšlet a vracet se a přehrávat si scény, který byste nejradši pustili z hlavy, zvlášť pokud máte děti. Neexistuje lehčí moment, napjatá scéna stíhá jinou a liší se jen časovým horizontem. Snad jedině když Eva dostane práci a pak taky rozhovor s mladíkem na vozíku jsou "uvolněný"- ale během obojího jste napjatí a čekáte, odkud zase přijde rána. Jinak Kevinovi rodiče (hlavně otec) se po celý film ukazují jako velice naivní, možná mohlo být všechno jinak, kdyby včas vyhledali odbornou pomoc. Ale to by zase těžko vznikl tenhle film.

plakát

Železná lady (2011) 

Kino jsem navštívila z čistě studijních důvodů a jednalo se o milé překvapení. Místy mi "kruté" lady bylo docela líto. Výborně vykreslená atmosféra bristkého parlamentu.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Nellis bohužel předčila všechna očekávání, a to směrem dolů. Ke konci už to nebylo ani ke koukání, ta hvězda je za Chýlkovou a Kronerovou, u těch to místy bylo i zábavný. Možná by to bylo lepší (a reálnější), kdyby to dítě neměla - pak by se to dalo nasměrovat jinam - a nebo vůbec nenatočit. To druhý by myslím bylo skoro lepší. Vyhozený prachy.

plakát

Pravá blondýnka (2001) 

Místy naivní až slabounké, přesto milé a hlavně vtipné: u tohohle se fakt odreagujete. Taková fajn pohádka na dlouhý zimní večer. Doporučuju:)

plakát

Nechápu, jak to dokáže (2011) odpad!

Nechápu, proč tohle vůbec natočili.... Rozpolcená pracující matka: rodina nebo kariéra? Hádejte.... sama nevím, nedokoukala jsem. Štěstí, že jsem na to nešla do kina.

plakát

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 

Výborný, vtipný, čecháčkovský, pomohl mi (aniž jsem si to tenkrát uvědomovala) překonat jedno dost těžký období . Tehdy jsem se na něj dívala denně - a od tý doby ho umím zpaměti a některý hlášky z něj používám dodnes. Automatická pračka (jak tu někdo trefně poznamenal) bohužel mezi Čechy funguje dosud, komunismus nekomunismus.