Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (117)

plakát

Zábava, zábava (2018) 

Je to až příliš věrohodné a znepokojující, ale rozuzlení tak trochu do ztracena.

plakát

Tati, chyť mě (2014) 

Film jen pro silné povahy. Sice se v násilí nevyžívá a krev nestříká až do kamery, ale je to opravdu náročné sousto.

plakát

Písně země (2023) 

Ráda se dívám na dokumenty o přírodě a od tohoto filmu jsem čekala, že mi ukáže především krásy norské přírody. Kamera byla ale hodně umělecká, často se zaměřovala na nějaký detail, aniž by na závěr ukázala celek, jehož byl součástí. Občas mě rušily násilné střihy. Nicméně jako pocta přírodě/krajině a režisérčiným rodičům to funguje dobře.

plakát

Il Boemo (2022) 

Pár milostných avantýr a jeden zásadní zvrat je na 140 minut prostě málo. Být to alespoň o 40 minut kratší, bylo by to lepší.

plakát

Paralelní matky (2021) 

Almodóvar mě opět nezklamal. Velmi silný příběh podkreslený paralelním příběhem na pozadí. Moc se mi líbilo, jak se na závěr dostal do centra dění paralelní příběh, zatímco hlavní byl upozaděn. Brilantní závěrečná scéna.

plakát

Pochval mě! (2023) (TV film) 

Mohl to být skvělý dokument, ale trochu to ruší četná slepá místa. Nejvíc prostoru dostal Josef u ostatních jsem vůbec nepochopila, čím se vlastně živí. Zajímalo by mě, s čím bojuje a o co usiluje Stella. Aktuálně je film dostupný v iVysílání ČT.

plakát

Nikdy nejsme sami (2016) 

Výborně obsazeno i zahráno, jen mi tam chybí více o dřívějším životě postav. Co se odehrálo mezi Romanou a majitelem bordelu? A co mezi prodavačkou a jejím otcem? Odmítá ji proto, že si vzala muže, kterého neschvaloval, nebo v tom je víc? Proč dozorce opovrhuje svým synem, jen proto, že "vysál svou matku jako upír"?

plakát

Zbožňovaný (2021) odpad!

Už dlouho se mi nestalo, aby mě ve filmu štvaly úplně všechny postavy.

plakát

Bez kalhot: Poslední tanec (2023) 

Poměrně dost pěkného masa a sem tam vtip, ale obojího je poněkud málo na tak dlouhou stopáž. Příběh může oslovit asi jen naivní patnáctky. Jedna hvězda za všechny ty sixpacky a jedna za úžasnou balerínu.

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Všem doporučuji švédskou předlohu Muž jménem Ove, je minimálně o třídu a spíš o dvě lepší a není to taková hra na city. I nějaké ty odlišnosti v zápletkách se najdou a podle mě tam prostě pasují líp. Jediné malé plus americké verze je to, že na charismatického Hankse se prostě dobře kouká.