Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Zajímavosti k filmům (8)

Pětka s hvězdičkou

Pětka s hvězdičkou (1985)

Ve filmu si zahrála Iva Hüttnerová coby učitelka hudební výchovy se svým synem Matoušem Rajmontem, který ztvárnil Fera Ondráčka. Slavná je např. jejich scéna při hodině hudební výchovy, kdy Ondráček neustále odmlouvá a učitelka jej pokaždé napomene, až to nakonec nevydrží a hystericky velmi hlasitě zakřičí jeho jméno.

Můj dům je plný zrcadel

Můj dům je plný zrcadel (2010) (TV film)

Přestože ve filmu to není příliš patrné, obě sestry jsou si ve skutečnosti velmi podobné.

Můj dům je plný zrcadel

Můj dům je plný zrcadel (2010) (TV film)

Maria Scicolone byla spisovatelkou a osobností italské televize. V letech 1971-1972 se profesionálně věnovala svému milovanému zpěvu, kterého se dříve kvůli přání matky s těžkým srdcem vzdala. (Zdroj: wikipedia.cz)

Můj dům je plný zrcadel

Můj dům je plný zrcadel (2010) (TV film)

S prvním manželem Romanem Mussolinim, nejmladším synem diktátora Benita Mussoliniho, se Maria Scicolone rozvedla v roce 1972. V tomto manželství se narodily její dvě dcery Elisabetta a Alessandra. Alessandra, současná italská politička, si v 70. a 80. letech zahrála v několika filmech, mj. i ve slavném a mnohokrát oceněném filmu Zvláštní den (1977), kde hrála se svou slavnou tetou Sophií Loren, která ji vzala pod ochranná křídla. V roce 1977 se Maria Scicolone provdala za kardiochirurga Magida Tamize. (Zdroj: wikipedia.cz)

Geliebte Clara

Geliebte Clara (2008)

Přípravné práce na filmu trvaly přes deset let.

Geliebte Clara

Geliebte Clara (2008)

Režisérka filmu je prapraprapraneteří slavného německého skladatele Johannesa Brahmse, kterého ve filmu hraje francouzský herec Malik Zidi.

Reklama