Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (4)

La Légende du pauvre bossu

La Légende du pauvre bossu (1982)

Během audience se chce spanilé princezně představit i davem vysmívaný hrbáč. Nikdo netuší, že hrbáč skrývá tajemství.

Sampo

Sampo (1959)

Při plavbě po finských jezerech padne smělému Lemminkäinenovi do oka sličné děvče. Annikki je sestrou zručného kováře Illmarinena, který jako jediný dokáže ukovat Sampo – magický předmět přinášející svému majiteli hojnost. Avšak Sampo by ráda získala čarodějnice Louhi z chladné země Pohjola, a aby dosáhla svého, neváhá Annikki unést. A tak se oba muži záhy vydávají na cestu za čarodějnicí, aby splnili její podmínky a přivedli dívku domů. Film čerpá inspiraci z finského národního eposu Kalevala.

Julie

Julie (2004)

Julie se zklamala v mužích, ztratila víru v lásku a rozhodla se stát prostitutkou. Později však potkává sympatického podnikatele Mihira, který ji brzy požádá o ruku. O Juliině minulosti však nic netuší ani on, ani další Juliini blízcí. A Julie nyní musí najít způsob, jak je o své profesi zpravit.

Ščelkunčik

Ščelkunčik (1973)

Animovaný příběh na motivy pohádky Ernsta Hoffmanna. Malá služebná nachází po vánoční oslavě pohozený dárek – figurku Louskáčka. V noci panáček díky její láskyplné péči ožívá. Vypráví, jak na něj myší král seslal strašlivé prokletí, které ho změnilo z prince v ošklivou loutku. Dívka a Louskáček se společnými silami pokusí překonat zlou moc a najít štěstí.

Reklama