Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (8)

Désordres

Désordres (2022) (seriál)

Florence Foresti je jednou z nejoblíbenějších „comédienne“ celé Francie a nejen jí. Když není na jevišti ve své one woman show, účinkuje jako bavička, herečka či moderátorka, je obyčejnou ženou jako ostatní. Horší nebo lepší? To je na každém, aby si udělal obrázek. Je veřejně známou osobností, která je také matkou, umělkyní hledající inspiraci a člověkem trpící chronickou úzkostí. DÉSORDRES vás zavede do roku 2017, právě tehdy vstoupíte do každodenního života Madame Foresti. Flo vede dvojí život jako spousta z nás. V jejím životě se setkává, nejen v seriálu, rutina každodenního žití s pozlátkem „glamour“, smích koketuje s vážným tónem a parodie je třešničkou na dortu. Správná francouzská ratatouille reality.

Romy, femme libre

Romy, femme libre (2022)

Ambiciózní a křehká, některými zbožňovaná, jinými nenáviděná, to je Romy Schneider. Žena, která se odvážila, nikoli bez skandálu, zaplatit za rozvod ženatého muže, aby si ho mohla sama vzít. Vyjadřovala se k rozsáhlým feministickým bojům, jež zmítaly Evropu. Herečka oceněná dvěma Césary dokázala ostatním, že žena má právo dostat to, co chce, stejně jako muž. Její spolupráce s Luchinem Viscontim a Claudem Sautetem, její setkání a bouřlivý vztah s Alainem Delonem, její strašidelná minulost a její touha odsoudit a splatit zvěrstva nacistického režimu, to jsou témata, kterými se zabývá dokument Romy, a Free Woman. Dílky zapadající do sebe tvoří kompletní portrét této fenomenální herečky, jež se stala ikonou.

Táta, nebo máma 2

Táta, nebo máma 2 (2016)

Uplynuly dva roky od toho, co se jim nepodařilo klidné ukončení vztahu, při kterém vypukla bitva o to, kdo bude mít v péči děti (nechtěl je ani jeden). Vypadá to, že manželé Leroy dotáhli do vítězného konce všechny procedury rozvodu a žijí přímo idylicky vedle (tedy naproti) sebe. Příchod nových partnerů na obě rodinné strany je ale rozbuškou do klidných vod rozvedené a dobře fungující dvojité rodiny Vincenta (Laurent Lafitte) a Florence (Marina Foïs). Bitva mezi exmanžely může začít. Opět nikdo nezůstane nikomu nic dlužen.

Joséphine s'arrondit

Joséphine s'arrondit (2016)

Už jsou to dva roky, co se Gilles (dokonalý muž – nekuřák, schopný kuchař, kočkomilec) a Josefína (dívka poněkud nepořádná, rozvrkočená, ale sympatická) mají rádi. Vše je dokonalé. Až do chvíle, kdy se díky jedné novince vše změní: budou brzy tři. Josefína nechce dopadnout jako její matka, chce se stát zodpovědnou dospělou ženou, která má svého muže a s ním překoná všechny nesnáze, ale trochu jiným způsobem, než jak by je řešila většina lidí. Lehká francouzská komedie Josefína se zakulacuje je jako vždy jiná než ty, na které jsme zvyklí nebo které bychom čekali.

Je vous présente ma femme

Je vous présente ma femme (2013) (TV film)

Viviane Martinová (Catherine Jacob) je žena, matka, tchyně a babička. Dohlíží na vše, co se v rodině děje. Příchod mladinké dívky jménem Revolución (Aylin Prandi), Kubánky, jež okouzlí synáčka Vivien, této mamince moc nevoní. Synu Erikovi (Fabio Zenoni) totiž táhne na čtyřicet a Viviane se zdá, že Revolución je s Erikem jen kvůli vízu. Dokáže si mladá žena, která učaruje všem v malém francouzském městečku, naklonit podezřívavou tchyni? O tom je francouzská komedie, v níž se mísí typický francouzský chlad a kubánská horká krev.

Jsem tu pro vás

Jsem tu pro vás (2015)

Hanna má 30 let, je milá, hodná, šarmantní a má jeden velký problém – neumí říci ne. Trpí „nemocí", kterou zdědila po svých rodičích – otci Omarovi a matce Simone. On je „sociální obchodník" a ona „domácí psycholožka". Všichni tři mají chronický syndrom laskavosti. Hanna má docela složitý vztah se svým bratrem, který se upnul na své alžírské kořeny a víru. Jeden nečekaný problém ale oba donutí k tomu, aby k sobě opět začali hledat cestu.

Barbecue

Barbecue (2014)

Antoine dostane ke svým padesátým narozeninám originální dárek: infarkt. Od této chvíle by si měl - dle slov lékařů: „dávat pozor". Jenže Antoine dával pozor celý život: na své zdraví, na to, co jí, na svou rodinu, přehlížel chyby svých přátel a nechal na sobě dost dlouho dříví štípat.
Od této chvíle bude tedy vše jinak. S jeho chutí změnit svůj život se ale budou měnit i životy ostatních...

Elle l'adore

Elle l'adore (2014)

Muriel (Sandrine Kiberlain) je kosmetička, trochu upovídaná, jako většina kosmetiček, trochu je ale také lhářka. Ráda vypráví ztřeštěné příběhy. Už 20 let je věrnou fanynkou úspěšného zpěváka Vincenta Lacroix (Laurent Lafitte). Jeho písničky a koncerty mu vyplňují život, ale také život Muriel. Když jednou v noci zazvoní Vincent u dveří Muriel, její život se změní. Je vtažena do příběhu, který by sama nikdy nevymyslela.

Reklama