Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Oblíbené herečky (10)

Audrey Hepburn

Taková kombinace křehké krásy, nevinnosti, hereckého talentu, šarmu a elegance se jen tak nevidí. Je předurčena do romantických filmů a taky jich řadu natočila. Začnu muzikály My Fair Lady a Funny Face, pokračovat budu romancemi Prázdniny v Římě, Sabrina, Snídaně u Tiffanyho, přejdu ke komediím Jak ukrást Venuši, Šaráda, Odpolední láska, Smích z ráje a skončím u dramat Vojna a mír, Čekej do tmy a Příběh jeptišky. Co film, to perla.

Claudia Cardinale

Krásná žena a velmi dobrá herečka - moje vzpomínka na mládí. Největší slávu ji přinesl western Tenkrát na Západě. Úspěch slavily i další dobrodružné filmy – Profesionálové. Drsný chlapík, Červený stan a komedie Cartouche, Růžový panter a Dárek. Moc se mi líbila i v dramatech Rocco a jeho bratři, Krásný Antonio a Gepard.

Marilyn Monroe

Krásná sexy blondýnka a talentovaná herečka, která proslula svými skvělými filmy, svou náladovostí i předčasnou smrtí. Mám ráda její rozverné romantické komedie jako třeba Páni mají radši blondýnky, Jak si vzít milionáře, Slaměný vdovec, Zastávka v Kansasu, Pojď, budeme se milovat a dobrodružné snímky Niagara a Řeka do nenávratna. I kdyby je nenatočila, tak za skvostnou komedii Někdo to rád horké a neméně strhující drama Mustangové si mé sympatie zaslouží.

Gina Lollobrigida

Jedna z nejkrásnějších žen světa a filmová hvězda první svítivosti. Nejraději ji mám ve filmových trhácích po boku Gérarda Philipa - Fanfán tulipán a Krásky noci, kde její půvaby i temperament vyniknou. Další kostýmní historické romance Zvoník u Matky Boží a Šalamoun a královna ze Sáby jsou rovněž skvostné. Mezi moje milované filmy patří i komedie Chléb, láska a fantazie, Chléb, láska a žárlivost, Italské prázdniny a Dobrý den, paní Campbellová! Nesmím zapomenout ani na drama Římanka, kde v rozpětí 34. let ztvárnila nejdříve dceru a následně matku.

Sophia Loren

Nevšední exoticky krásná žena, která si svůj půvab uchovala po neuvěřitelných 78 let. Její mimořádný herecký talent byl oceněn za film Horalka Oscarem. V remake filmu v roce 1988 skvěle zahrála tutéž roli jako před 28 lety. Všestrannost osvědčila v dramatech Madame Sans-Gene, Slunečnice, Verdikt, Pouto nejsilnější, Přejezd Kassandra, Světlo pro mého syna, v  historických filmech  Cid, Pád říše římské i  v romanci Hraběnka z Hongkongu. Moje nejmilovanější jsou však její svižné komedie se strhujícími hereckými výkony, jako je Manželství po italsku a Včera, dnes a zítra s Marcellem Mastroiannim, či Chléb, láska a…s Vittoriem De Sicou. Natočila si v 76. letech i svůj životopis Můj dům je plný zrcadel a to skvěle.

Meryl Streep

Excelentní herečka a charismatická osobnost s mimořádným talentem. Nevím, jestli si filmy vybírá sama, nebo si filmy najdou ji, ale všechny jsou skvělé. Nejvíce ji sedí dramata. Pro mne je špičkovým filmem Dům duchů mapující společenský a politický vývoj v Chile. Další skvělé filmy jsou Kramerová versus Kramer, Sophiina volba, Zamilovat se, Vzpomínky na Afriku, Divoká řeka, Madisonské mosty, Marvinův pokoj, Hodiny. Také filmy v lehčím žánru Smrt ji sluší, Ďábel nosí Pradu, Mamma Mia!, Prime, Julie a Julia prokázaly její všestrannost a smysl pro komediální herectví.

Keira Knightley

Štíhlá kráska, která mne svým působivým hereckým projevem okouzlila ve filmu Pýcha a předsudek. Upoutala mne už v mládí ve sportovním snímku Blafuj jako Backham. Svůj talent prokázala i ve třech dobrodružných filmech Piráti z Karibiku, které ji proslavily a v dalších kostýmních snímcích Princezna zlodějů, Král Artuš a Vévodkyně. Romance ji vyloženě sedí. Vzpomenu ještě romantické drama Doktor Živago, Pokání a Na hraně lásky a Láska nebeská.

Reese Witherspoon

Tato herečka je moje sluníčko, její filmy mě vždy potěší a zvednou mi náladu. Jsou veselé, uvolněné a plné optimismu. Nejraději ji mám ve filmu Pravá blondýnka i v jeho druhém pokračování. Nezklamala ani v komediích  Jak je důležité míti Filipa, Holka na roztrhání, Velmi nebezpečné známosti, Penelope, A co když je to pravda? Zaujala i v dramatu Jarmak marnosti. No a nesmím zapomenout na ten nejskvělejší film o životě countryové legendy Johnnyho Cashe - Walk the Line, kde prokázala nesporný herecký i pěvecký talent a Oscara dostala právem.

Renée Zellweger

Půvabná hrdinka romantických filmů s komediálním talentem, kterou proslavily skvělé filmy Deník Bridget Jonesové a Bridget Jonesová – S rozumem v koncích. V podobném duchu jsou snímky Na plný pecky, Ženich na útěku, Kašlu na lásku, Sestřička Betty a Holka z města. Z dramatických rolí zaujala  filmem  Jerry Maguire, Bílý oleandr, Jediná správná věc, Dražší než rubíny a Návrat do Cold Mountain, který ji vynesl Oscara. A nezapomeňme na Chicago.

Annie Girardot

Prvotřídní herečka s mimořádným komediálním i dramatickým talentem. Upoutala už ve svých prvních filmech Maigret klade past a Rocco a jeho bratři. Strhující výkony podala v dramatech Nejcennější co mám, Prožít si své peklo, Černý talár pro vraha, Černá listina, Láska s otazníkem, Umřít na lásku, Není kouře bez ohně a Léčba šokem. Kouzelná je taky temperamentním a živelným herectvím v komediích Něžné kuře, Ukradli torzo Jupitera, Jeden hot a druhý čehý, Stará panna nebo Mluv, mluv, zajímáš mne.