Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Biografie (13)

Judy Parfitt (herečka)

21.08.2011

Celé jméno této britské herečky zní Judy Catherine Clare Parfitt. Studovala na Royal Academy of Dramatic Art. Na divadelní scéně debutovala ve hře Fools Rush In v roce 1954. Objevovala se na jevišti Globe Theatre, nebo Royal Court Theatre v Londýně.Zahrála si po boku Anthonyho Hopkinse v dramatu HAMLET (1969), dále se pak… (více)

Lindsay Duncan (herečka)

18.08.2011

Celé jméno této herečky zní Lindsay Vere Duncan. Studovala na Central School of Speech and Drama. Její otec sloužil 21 let v armádě a když bylo Lindsay 15, zemřel při automobilové nehodě. Matka zemřela v roce 1994.Začínala na scéně Hampstead Theare v Londýně. Za roli v divadelní hře Les Liaisons Dangereuses obdržela Laurence… (více)

Richard Madden (herec)

14.08.2011

Rodiče tohoto skotského herce se jmenují Pet a Richard. Narodil se nedaleko Glasgow, kde navštěvoval PACE Youth Theatre a vystudoval Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ještě jako student hrál Romea v divadelní hře Romeo a Julie v Globe Theatre v Londýně. Objevil se na scéně National Theatre of Scotland a Royal… (více)

Owen Teale (herec)

14.08.2011

Rodné jméno tohoto herce je Owen Nigel Courtney Teale. Narodil se ve Swansea a vyrůstal v North Cornelly. V roce 1980 byl přijat na Guilford School of Acting. V mládí příležitostně vystupoval v Porthcawl Little Theatre, poté působil v Royal Shakespeare Company a National Theatre. Hrál například v divadelních hrách Ivanov, Kupec… (více)

Shirley Knight (herečka)

03.08.2011

Celé jméno této americké herečky zní Shirley Enola Knight. Mládí prožila v Mitchellu a později žila v Lyonu ve státě Texas. Studovala Phillips University, Wichita State University a Theatre School v Pasadeně.Na jevišti debutovala v roce 1958 jako Alison ve hře Look Back in Anger, objevila se v dramatech Tři sestry, nebo Tramvaj… (více)

Brad Greenquist (herec)

03.08.2011

Brad Greenquist se narodil 8. října 1959 na vojenské základně Fort Meade v Marylandu. S rodiči se často stěhoval, ale v roce 1966 se natrvalo usadili ve Falls Church ve Virginii. Jako malý kluk byl posedlý hororovými filmy a vdobě dospívání měl zase vášeň pro grotesky. Když mu Bylo 18 let natočil němý film, který sám i napsal.… (více)

Richard Brooks (scenárista / režisér / producent)

28.07.2011

Vlastní jméno tohoto amerického režiséra je Ruben Sax. Studoval na West Philadelphia High School a je absolventem Temple University. V roce 1930 začal pracovat jako sportovní reportér pro Atlantic City Press Union, Philadelphia Record a New York World-Telegram. Poté působil jako scénárista pro NBC. Během 2.světové války sloužil… (více)

Callie Khouri (scenáristka / režisérka / tvůrkyně)

28.07.2011

Americká režisérka a scénáristka se narodila jako Carolyn Ann Khouri v Texasu. Studovala zahradní architekturu na Purdue University v Indianě, ale postupem času se začala více zajímat o divadlo. Po vysoké škole navštěvovala Lee Strasberg Theater and Film Institute v Los Angeles. Než získala místo produkční asistentky, pracovala… (více)

Fionnula Flanagan (herečka)

27.07.2011

Rodné jméno této herečky je Fionnghuala Manon Flanagan. Narodila se v Dublinu, kde i vyrostla. Má čtyři mladší sourozence a mluví anglicky i irsky. Studovala ve Švýcarsku na Universite de Fribourg a pracovala jako tlumočnice a překladatelka v Itálii. Hrát začínala v prestižním divadle Abby Theatre. V roce 1968 se přestěhovala… (více)

Logan Marshall-Green (herec / režisér / scenárista)

27.07.2011

Logan Marsall – Green vyrůstal v Cranstonu, na Rhode Islandu. Rodiče se jmenují Lowry Marshall a Logan Green, oba se věnují divadlu. Má dvojče – bratra Taylora. Jeho matka vyučuje herectví na Brown University. Postgraduálně studoval University of Tennessee, kde také psal pro školní časopis The Daily Beacon. Poté navštěvoval… (více)

David Cubitt (herec)

26.07.2011

Matka tohoto kanadského herce je Holanďanka a otec Brit. Když bylo Davidovi šest měsíců, přestěhovali se do Kanady. Ve Vancouveru studoval University of British Columbia a při studiu pracoval v hudební show Nitevision, kde jeho vzhled a nenáročný přístup upoutal pozornost producentů. Ve stejném městě navštěvoval i prestižní… (více)

Rebecca Gibney (herečka / tvůrkyně / producentka)

26.07.2011

Tato australská herečka, celým jménem Rebecca Catherine Gibney se jako dítě chtěla stát premiérkou, později zdravotní sestrou, ale protože jen pohled na krev ji děsil, musela od této profese upustit. Matka Rebeccy se jmenuje Shirley a otec Austin. Je nejmladší ze šesti dětí (Theresa, Michael, Diana, Stella, Patrick). Jako malá… (více)

Steve Beck (režisér / herec)

26.07.2011

Tento americký režisér se narodil v Kalifornii a vystudoval Art Center College of Design v Pasadeně. Jeho filmová kariéra začala počátkem 80.let, kdy pracoval na reklamách pro firmu Robert Abel and Associates. Strávil tam pět let a za tu dobu získal několik cen Clio.V roce 1988 mu byla nabídnuta práce na pozici uměleckého… (více)

Reklama