Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (151)

plakát

Babylon (2022) 

Dlouho jsem odolával shlédnutí tohoto filmu. Všechny recenze a komentáře mě spíše odrazovaly. O to více jsem byl překvapený, jak promyšlená byla každá scéna. Samozřejmě každý zmíní vizuál, ale mnohem více mě zaujala práce kamery a střihu společně s kompozicí. Dlouhé scény z počáteční party střídající se s rychlým střihem zobrazující chaotické natáčení je naprosto geniální. K tomu úžasná hra s hudbou a zvukem, přesahující jednotlivé scény a dotvářející atmosféru celého filmu mě nenechala ani chvíli se nudit. Narovinu některé části scénáře by stály za to doladit a některé scény jdou za hranu únosnosti a humoru...i když z nějakého důvodu právě tyto scény vyvolaly v sále bouřlivý smích..., přesto považuju Babylon za jedno z největších překvapení. Odkazy na skutečné postavy nebo filmy z historie Hollywoodu jsou už jen třešničkou na dortu.

plakát

Shubh Mangal Zyada Saavdhan (2020) 

Pravděpodobně největší překvapení za posledních několik měsíců. Byla doba, kdy nebylo možné vidět v indickém ani polibek heterosexuálního páru a tady se zabývají tématem homosexuality. Je neuvěřitelný, jak moc se indický za poslední roky posunul. Ano, film má hlavně poučit diváky a ukázat jim něco, co bylo v Indii naprosto nemyslitelný, ale dělá to svižně, vtipně a uvěřitelně a dokonce se mu daří bourat tabu aniž by k tomu využíval přílišné stereotypy. Velké plus jsou herci, ať už rodiče, kteří se snaží s novou situací vypořádat nebo kluci, kteří dokázali přesvědčivě zahrát vzájemnou vášeň. Doufám, že se brzo dočkám dalších takových indických filmů.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Film hodnotím jako skalní fanoušek, který v dětských letech na této hře naprosto ulítával. Možná, že nejsem úplně objektivní, ale pro mě je toto nejspíše první zpracování, které opravdu vystihlo atmosféru a příběh hry, a to přesto, že si scénáristé vypomohli novou doposud zcela neznámou postavou. I když se může zdát, že se od hry tvůrci dost odpoutali, naopak je vidět láska režiséra k původním hrám. Samotný příběh ani turnaj se zde neodehrává, celý film je jakýmsi prequelem k hernímu příběhu, proto jsem i ochoten odpustit novou postavu, která nijak nezaujme, ale nijak příběhu ani neubližuje. Co je ale na Mortal Kombat tak skvělého jsou detaily a odkazy v průběhu celého filmu ať už na další postavy - Sindel, Nightwolf, Kitana, Shao Kahn, Baraka a další, nebo drsné hlášky a fatality, které k mému překvapení ve filmu celkem slušně fungují. Dokonce i bojové bohyby jednotlivých postav jsou věrni svému hernímu originálu. Výběr herců a jejich hraní, i když se může zdát chvílemi ploché, naprosto odpovídá charakteru postav, tak jak byly napsány a tak jak je už po generace všichni skalní fanoušci znají. Za mě konečně výborná volba a jen doufám, že se najde dostatečné množství fanoušků, abychom se dočkali dalších dílů. Tato verze by za to konečně stála!

Poslední hodnocení (1 335)

Merlí. Sapere Aude - Season 2 (2021) (série) (S02)

27.04.2024

Merlí. Sapere Aude - Season 1 (2019) (série) (S01)

27.04.2024

Merlí. Sapere Aude (2019) (seriál)

27.04.2024

Světlo a stíny (2021) (seriál)

21.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál)

21.04.2024

Old Guard: Nesmrtelní (2020)

21.04.2024

Nayola (2022)

20.04.2024

Společné lži (2022)

20.04.2024

Jupiter's Legacy (2021) (seriál)

20.04.2024

Reklama